Mazda 323C BA Z5 '95 I Dropped 323C I Pożegnanie str 22
chuck102 napisał(a):Na coiloversach jeździ się dobrze
Chyba nie mówisz poważnie? Znajomy również tak twierdził... do czasu aż założył taki zestaw. MASAKRA jakbyś jechał żelaźniakiem
Aha to jak Honda na Coiloversach i cietych springach jest malina to szkoda mi już Twojego autka jak dostanie wszystko po
na betonowym zawiasie, ja po roku jazdy na gwincie mam do wymiany maglownice
Jak coś nie zapomnij o rozpórkach minimum góra i dobrym stanie kielichów, żebyś nie zostawił amorka na drodze 

To tak samo można powiedzieć żeby nie wkładać springow większych niż -40 bo zawieszenie nie wytrzyma.. A sprężyna -60 jest taka sama jak -40 tylko ma zwój mniej. Tak samo w przypadku seryjnego springa a springa -40. I nie którzy wloza -40 nie więcej bo zawias nie wytrzyma a niektórzy wloza -70 czy tam 60 i jezdza i jakoś wytrzymuje.
Na raceismie nie każdy ma gwint albo air ride, w cholerę osób ma tam cięte springi albo tna springi w gwincie żeby zejść niżej xd
Dopisano 24 mar 2015, 01:24:
Tak samo na temat cięcia twardszych sprężyn i np krótszy amorek z jakiegos kitu. Każdy mówi słyszałem, kolega miał, tamten tam na forum odradzal bo babcia kolegi powiedziala. A nikt nie mowi mialem jezdzilem testowalem ;p. Np ktoś powie no mialem w cinqusiu cięte springi wszystko gites malina ale sprężyny lubialy wypadac z tylu ale np nie każde auto ma belkę i nie w każdym jest tak ze sprężyna będzie wypadac, chociaż by z tego wzgledu ze jak zakladasz springa to go sciagasz żeby sie zmiescil w mcphersonie, utniesz zwój ale jak nie scisniesz springa to go nie wlozysz, wiec jak ma wypasc ?
Dopisano 24 mar 2015, 01:31:
Ktoś ci da amorki obnizajace i cięte springi tylko polakierowane tak ze wyglądać będą jak nowka sztuka oryginal i będziesz zachwalal ale ktoś [mam mały zasób słów - przepraszam] temat tniemy springi i każdy odradzi bo przecież jak tak można
Dopisano 24 mar 2015, 01:33:
Tak wiem teraz poleca hejty i wyzwiska :p nie mowie ze będę ciał springi czy co tam bo może wleci gwint
ale no wyrazilem swoja opinie na ten temat
Dopisano 24 mar 2015, 02:02:
A wlasnie puki pamiet a nie ma jeszcze kłótni na temat poruszony przeze mnie XD nie orientujecie się czy halogeny przeciwmglowe z efki podchodzą do cetki ? Bo chciał bym ładne halogeny które zaslepia cały otwór po wyciagnieciu zaslepek ? Albo z jakiegos innego auta czy podchodza
?
Na raceismie nie każdy ma gwint albo air ride, w cholerę osób ma tam cięte springi albo tna springi w gwincie żeby zejść niżej xd
Dopisano 24 mar 2015, 01:24:
Tak samo na temat cięcia twardszych sprężyn i np krótszy amorek z jakiegos kitu. Każdy mówi słyszałem, kolega miał, tamten tam na forum odradzal bo babcia kolegi powiedziala. A nikt nie mowi mialem jezdzilem testowalem ;p. Np ktoś powie no mialem w cinqusiu cięte springi wszystko gites malina ale sprężyny lubialy wypadac z tylu ale np nie każde auto ma belkę i nie w każdym jest tak ze sprężyna będzie wypadac, chociaż by z tego wzgledu ze jak zakladasz springa to go sciagasz żeby sie zmiescil w mcphersonie, utniesz zwój ale jak nie scisniesz springa to go nie wlozysz, wiec jak ma wypasc ?
Dopisano 24 mar 2015, 01:31:
Ktoś ci da amorki obnizajace i cięte springi tylko polakierowane tak ze wyglądać będą jak nowka sztuka oryginal i będziesz zachwalal ale ktoś [mam mały zasób słów - przepraszam] temat tniemy springi i każdy odradzi bo przecież jak tak można
Dopisano 24 mar 2015, 01:33:
Tak wiem teraz poleca hejty i wyzwiska :p nie mowie ze będę ciał springi czy co tam bo może wleci gwint
Dopisano 24 mar 2015, 02:02:
A wlasnie puki pamiet a nie ma jeszcze kłótni na temat poruszony przeze mnie XD nie orientujecie się czy halogeny przeciwmglowe z efki podchodzą do cetki ? Bo chciał bym ładne halogeny które zaslepia cały otwór po wyciagnieciu zaslepek ? Albo z jakiegos innego auta czy podchodza
- Od: 23 wrz 2014, 23:58
- Auto: Mazda 323c 1995r Z5
Nie pasują z efki.
Ja Ci tylko piszę swoje doświadczenia z zawieszeniem w C – miałem 3 komplety sprężyn i gwint
I na żadnym nie było nawet w połowie tak twardo jak w aucie z Coiloversami.
Na Raceism jeśli już ludzie wkładając krótsze sprężyny do gwintu, ale nie cięte flexem, a to różnica.
Ja Ci tylko piszę swoje doświadczenia z zawieszeniem w C – miałem 3 komplety sprężyn i gwint
Na Raceism jeśli już ludzie wkładając krótsze sprężyny do gwintu, ale nie cięte flexem, a to różnica.
Sprężyny z czegoś innego to na pewno nie, gwint to już prędzej np z Astry czy Golfa i rzezbić, nawet u nas na forum są takie przypadki
http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 68283.html, lekkie przeróbki i jest git 

mówie o halogenach przeciwmgłowych haha ;p
Dopisano 24 mar 2015, 21:54:
Dzisiaj podczas wymiany uszczelki pod pokrywą zaworów małe zdziwionko bo przyszła prawdopodobnie z 1.8 bo jest za duża xD i musiałem złożyć na starej ;p Jutro rozkładamy jeszcze raz ;D
Dopisano 24 mar 2015, 21:54:
Dzisiaj podczas wymiany uszczelki pod pokrywą zaworów małe zdziwionko bo przyszła prawdopodobnie z 1.8 bo jest za duża xD i musiałem złożyć na starej ;p Jutro rozkładamy jeszcze raz ;D
Nooo dziwne
Ja kupilem Elring i sie jakos trzyma
Jak sie dobrze odtlusci i z odpowiednia siła dokreci bedzie sie trzymac bez dawania silikonu
Jak pusci dam znac 
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Komora zostanie wyczyszczona jak zostanie zrobione wszystko co trzeba
czyli jak ogarne plastiki czarne etc
Dopisano 25 mar 2015, 17:28:
Uszczelka wymieniona
, nie robilem zdjęcia uszczelki ale mam lepszej jakosci zdjecie bez pokrywy ;p
Dopisano 25 mar 2015, 17:28:
Uszczelka wymieniona
Dzisiaj zostały zamówione farbki Tamiya x26 orange clear czy jakos tak XD, w poniedziałek kupujemy lakier bezbarwny i jak będzie wolna chwila i nie potrzebne auto to jedziemy z kierunkami 
BTW. Mazde będzie można zobaczyć na żywo na zlocie 18 kwietnia TuningCity Jaworzno 2.0
do tego czasu już będzie siedzieć na glebie, będzie felga, będzie wypucowana wypolerowana i mam nadzieję że wyrobie się z ogarnięciem wszystkiego do 18 ;D
BTW. Mazde będzie można zobaczyć na żywo na zlocie 18 kwietnia TuningCity Jaworzno 2.0
do tego czasu już będzie siedzieć na glebie, będzie felga, będzie wypucowana wypolerowana i mam nadzieję że wyrobie się z ogarnięciem wszystkiego do 18 ;D