Dziś przerobiłem zasilanie moich DRL... pobrałem + po kluczyku ze skrzynki bezpieczników w środku auta

dzięki temu prąd dociera do nich dopiero w drugim kroku przekręcania stacyjki

pozwala to słuchać radia na postoju (na wyłączonym silniku) bez zapalonych DRL... gasną od razu po wyłączeniu silnika czyli cel osiągnięty
Nawet nie wiedziałem, że podszybie w M6 jest dzielone na dwie części

dzięki temu mniej roboty miałem

łatwo zeszło i dostęp do gumowej zaślepki, przez którą przechodzi zasilanie do w wycieraczek był już otwarty, wyjąłem, przedziurawiłem gwoździkiem, przepchnąłem kabelek i już byłem w kabinie...
Ta gumka jest bardzo elastyczna, po przeciśnięciu przewodu tak otuliła przewód, że nie musiałem uszczelniać otworu

Miejsce podpięcia w skrzynce nie wrzucam bo jest kilka – Yoki pokazał na fotce

jedno z nich:
viewtopic.php?f=331&t=176910&start=180Ja jestem podpięty pod gruby, niebieski przewód zasilający całą skrzynkę po stacyjce

miałem tam już zdjętą izolację bo lutowałem tam już przewód od lusterka dla kamerki wstecznej

więc w chwilę się dolutowałem, zaizolowałem i mam co chciałem

kilka fotek poniżej
Dopisano 22 mar 2015, 18:48:Dziś w tzw wolnej chwili wrzuciłem LEDy zamiast tradycyjnych W5W na postoje. Efekt lepszy niż się spodziewałem

widziałem na zdjęciach u innych jak to wygląda ale w rzeczywistości jest jeszcze lepiej, cały klosz lampy robi się biały

jestem zadowolony