viewtopic.php?p=2336276#p2336276
Mazda3 BM PE 2014 120KM AT sedan
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak, faktycznie zjawisko niespotykane
Szkoda że mój sąsiad był akurat w pracy bo ma taki sam model i kolor BL jak Ty
W środek by się go postawiło i fajne foto by wyszło
Bejsu, od tyłu faktycznie sedan wygląda lepiej ale od boku wydaje się, że ten bagażnik jest ciut za krótki
Co nie zmienia faktu że i tak wolę sedana jak HB 

Bejsu, od tyłu faktycznie sedan wygląda lepiej ale od boku wydaje się, że ten bagażnik jest ciut za krótki

Wymieniłem sobie podświetlenie wnętrza na LED, zastosowałem Philips C5W Festoon LED 4000K, które dają fajne intensywne światło. Teraz te podświetlenie pasuje mi do oryginalnego podświetlenia powitalnego, które mam zamontowane.
Zamówiłem sobie kamerę cofania, po niedzieli montaż
Dodatkowo jestem zły na fatalnej jakości lakier. Nie mówię już o tym, że rysuje się od samego patrzenia ale żeby w czasie, gdy nie ma upałów zrobił się wżer na lakierze po ptasich odchodach?
Auto stało 8 dni na lotnisku gdy ja byłem na wyjeździe i to w tym czasie musiał ptak narobić na auto więc dokładnie nie wiem ile czasu ta "kupa" tam leżała.
Zamówiłem sobie kamerę cofania, po niedzieli montaż
Dodatkowo jestem zły na fatalnej jakości lakier. Nie mówię już o tym, że rysuje się od samego patrzenia ale żeby w czasie, gdy nie ma upałów zrobił się wżer na lakierze po ptasich odchodach?

Ostatnio edytowano 17 mar 2015, 19:17 przez michal55yh, łącznie edytowano 1 raz
michal55yh napisał(a):Dodatkowo jestem zły na fatalnej jakości lakier.
No to chyba będzie reklamacja? Ja bym tego tak nie zostawił.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
michal55yh napisał(a):Zamówiłem sobie kamerę cofania, po niedzieli montaż
Dodatkowo jestem zły na fatalnej jakości lakier. Nie mówię już o tym, że rysuje się od samego patrzenia ale żeby w czasie, gdy nie ma upałów zrobił się wżer na lakierze po ptasich odchodach?Auto stało 8 dni na lotnisku gdy ja byłem na wyjeździe i to w tym czasie musiał ptak narobić na auto więc dokładnie nie wiem ile czasu ta "kupa" tam leżała.
Myślałem, że Twoja wersja ma już zainstalowaną tę kamerkę

Też mam ten lakier i także ubolewam nad jego eksploatacją, bo pewnie u każdego to tylko kwestia czasu (odpryski, przebarwienia itp.) Jak jest samochód czysty, to nie można od niego oczu oderwać, ale później

michal55yh napisał(a):Dodatkowo jestem zły na fatalnej jakości lakier. Nie mówię już o tym, że rysuje się od samego patrzenia ale żeby w czasie, gdy nie ma upałów zrobił się wżer na lakierze po ptasich odchodach?Auto stało 8 dni na lotnisku gdy ja byłem na wyjeździe i to w tym czasie musiał ptak narobić na auto więc dokładnie nie wiem ile czasu ta "kupa" tam leżała.
Teraz na każdym lakierze się zrobi wżer. Jeszce jak nie było wosku na aucie to niestety lipa. Trzeba delikatnie kosmetykami wypieścić.
-
Na aucie były resztki jakiejś powłoki GTECHNIQ a dopiero szykuję się do położenia powłoki kwarcowej (przed samymi świętami chcę to zrobić). Do tego będę musiał oczyścić lakier, zrobić polerkę a to już trochę trwa
Zbieram na tą chwilę materiały. Także ten wżer przepoleruję i będzie ok, co nie zmienia faktu że nie powinien robić się tak szybko.
Kamerka zamontowana, działa ok. W momencie, gdy auto zamawiałem nie było w ogóle w opcji kamery cofania. Pojawiła się dopiero przy odbiorze.
Dodatkowo kupiłem naklejki BOSE na tylne drzwi
Dla szpanu haha
Żeby nie było tak różowo pojawił się mały problem, żółty klucz na liczniku
Gaszenie auta nie pomagało, na tablecie żadnej informacji a reszta w normie. Auto postało godzinkę (zająłem się skórą
) i kluczyk zniknął. Teraz pytanie, jechać do ASO czy sobie odpuścić? Raz się pojawiło więc drugi raz też może...
PS. Edytowałem pierwszą stronę
Nie umywa się do prezentacji KMBak ale jest prosto i skromnie 
Kamerka zamontowana, działa ok. W momencie, gdy auto zamawiałem nie było w ogóle w opcji kamery cofania. Pojawiła się dopiero przy odbiorze.
Dodatkowo kupiłem naklejki BOSE na tylne drzwi
Żeby nie było tak różowo pojawił się mały problem, żółty klucz na liczniku

PS. Edytowałem pierwszą stronę
michal55yh napisał(a):Nie umywa się do prezentacji KMBak ale jest prosto i skromnie
Rzym budowali powoli – ja też budowałem powoli.

Pierwszy post edytowany 334 razy.

Ostatnio edytowano 17 mar 2015, 20:29 przez KMBak, łącznie edytowano 1 raz
-
Święte słowa
Może i kiedyś wywalę ekstra super prezentację z fajerwerkami 

Jak widoczność w nocy?
Sprawdzałeś czy ma wbudowaną podczerwień? (zgaś swiatła, wrzuć wsteczny)
Prosze o dwa zdjęcia z nocy (włączone oświetlenie i wył.)
Sprawdzałeś czy ma wbudowaną podczerwień? (zgaś swiatła, wrzuć wsteczny)
Prosze o dwa zdjęcia z nocy (włączone oświetlenie i wył.)
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Zdjęcia zrobione. Bez włączonych świateł są szumy, po włączeniu szumy ustają. Zdjęcie psuje trochę efekty bo na żywo lepiej to wygląda.
Zaopatrzyłem się już w kosmetyki do oczyszczenia auta, polerki oraz powłokę kwarcową CAR PRO CQUARTZ UK EDITION
Już niedługo pucowanko 
michal55yh napisał(a):Zdjęcie psuje trochę efekty bo na żywo lepiej to wygląda.
A wydawałoby się, że Z3 robi dobre zdjęcia nawet w nocy.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
W moim odczuciu nie radzi sobie zbyt dobrze.
michal55yh napisał(a):Dodatkowo jestem zły na fatalnej jakości lakier. Nie mówię już o tym, że rysuje się od samego patrzenia ale żeby w czasie, gdy nie ma upałów zrobił się wżer na lakierze po ptasich odchodach?
Ptasie odchody to syf jakich mało. Nie jest to wina słabego lakieru w Mazdach. W moim starym Nissanie po kilku godzinach miałem dwie plamy na masce i tak już zostało dodam, że był cały zbombardowany.
Według mnie po takim czasie to i tak mała szkoda.
Tak nawiasem mówiąc piękne auto

Maniekvip napisał(a): Tylko skrzynia nie ta
A właśnie że ta

Udało na święta spiknąć się z bratem i kolegą na foto
O mało nie doprowadziliśmy do wypadku bo kto tylko przejeżdżał to zaraz ostro hamował aby popatrzeć 

Te rejestracje strasznie szpecą... Szkoda, że nie da się u nas jakichś mniejszych blach montować... 

-