Dokładanie oryginalnych przednich czujników parkowania

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kamciozmc » 16 mar 2015, 23:40

Witam , kupiłem ostatnio M3 BM po drobnej kolizji , gdzie wymieniałem zderzak , błotnik i lampę .
Gość od ktorego kupowałem części sprzedał mi cały zderzak z czujnikami parkowania , za śmieszne pieniądze , także skoro są czujniki w zderzaku to czego by tego nie uruchomić ?
Było gotowe miejsce zostawione by ''dopiąć'' te przednie czujniki i wszystko fizycznie myslę , że jest ok i tu moje do Was pytanie , czy trzeba wgrać te czujniki do systemu czy jakoś zaprogramować magicznym sposobem ? :) I jesli tak to czy niestety muszę pojechać do ASO , czy uda mi się jednak to zrobic w KTS'ie Boscha ? . Jeśli ktoś ma jakieś pojęcie na ten temat to proszę o odpowiedź :)
Początkujący

Od: 16 mar 2015, 22:54
Auto: Mazda 3 Hatchback Skyactive 2.0 (120 kM)

Postprzez Wojtek » 16 mar 2015, 23:56

Wszystko musi się dać, ponieważ czujniki przednie występują w sprzedaży jako dodatkowe akcesorie...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez kamciozmc » 23 mar 2015, 16:10

Dowiedzialem się , że za czujniki parkowania odpowiada jakiś moduł , niestety nie jestem go w stanie namierzyć ani wyczytać który to może być moduł . Podobno wymiana tego modułu , na moduł z wersji z przednimi czujnikami ma załatwić sprawę :) Niestety jednak jak się nie dowiem który to moduł , to chyba będe zmuszony pojechać do ASO :D ew liczyć , że jakiś miły Pan w ASO w Lublinie podpowie mi który to moduł . Wolałbym jednak aby któryś z forumowiczów mogł mi pomóc :p
Początkujący

Od: 16 mar 2015, 22:54
Auto: Mazda 3 Hatchback Skyactive 2.0 (120 kM)