Opony letnie i wielosezonowe
Ja kupiłem te pierwsze runflat ten sam rozmiar ale wypowiedzieć będę mógł się za jakiś czas
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
Panie i Panowie, proszę o poradę 
Poszukuję opon dla mojej żony do Madzi 3 BK z 2005 roku.
Rozmiar to 205/55R16.
Żona dużo nie jeździ, ale jak będzie jeździła to z małą dzidzią. Więc chciałbym żeby było bezpiecznie.
Mój budżet to maksymalnie (ale to maksymalnie, tak wiecie... maksymalnie) 1000 zł
Z góry dziękuję bardzo za odpowiedź
Rozmiar to 205/55R16.
Żona dużo nie jeździ, ale jak będzie jeździła to z małą dzidzią. Więc chciałbym żeby było bezpiecznie.
Mój budżet to maksymalnie (ale to maksymalnie, tak wiecie... maksymalnie) 1000 zł
- Od: 12 lis 2008, 22:02
- Auto: jest: Mazda 6 GJ – 2.0 SKYACTIV-G (165KM) – 2014r.
była: Mazda 3 BK – 1.6 MZ-CD 2005r.
była: Mazda 323f BJ GLS 2.0 DITD 1999r.
Hej, jeśli mogę polecić to Dunlop SP Sport Bluresponse w podanym rozmiarze. Dość ciche i bardzo dobrze trzymające na mokrej nawierzchni. Jak dobrze poszukasz w sieci to nowy komplet kupisz w zakładanym budżecie. Pozdro
- Od: 15 mar 2013, 19:54
- Auto: Mazda 3 BK LF '04 Top Sport
Witam wszystkich
Należę do tej grupy użytkowników M3 BM, która zdecydowanie nie jest zadowolona z opon Toyo NanoEnergy R38. U mnie głównym powodem są drgania, których nijak nie mogę się pozbyć ( różne warsztaty, różne maszyny). Dlatego po okresie zimowym intensywnie myślę, co kupić ( na reklamację raczej nie ma co liczyć, przykłady również z tego forum). Jestem w trakcie czytania różnych opinii, testów i moje preferencje na ten moment to::
– Goodyear EfiicientGrip Preformance
– Dunlop Sport BlueResponce
– Conti Premium Contact 5
– Michelin Energy Saver
– Bridgestone Turanza T001
– Vredestein Sportrac 5
Wymieniłem tu raczej opony z wyższej półki, co nie oznacza, że inne są zupełnie do niczego. Ale na razie wychodzę z założenia, że skoro już zdecydowałem się na wydanie kasy, to chcę kupić możliwie najlepsze opony.
Oprócz oczekiwanego, możliwie najlepszego zachowania się ( na suchej i mokrej drodze) ważnym – przynajmniej dla mnie – jest to, aby opona była cicha i w tym zakresie komfortowa, bo wiadomo, ze z wygłuszeniem Madzi BM jest ogólnie mówiąc "średnio".
Zapraszam wszystkich do dyskusji, co wybrać do naszych Mazd 3 BM.
Należę do tej grupy użytkowników M3 BM, która zdecydowanie nie jest zadowolona z opon Toyo NanoEnergy R38. U mnie głównym powodem są drgania, których nijak nie mogę się pozbyć ( różne warsztaty, różne maszyny). Dlatego po okresie zimowym intensywnie myślę, co kupić ( na reklamację raczej nie ma co liczyć, przykłady również z tego forum). Jestem w trakcie czytania różnych opinii, testów i moje preferencje na ten moment to::
– Goodyear EfiicientGrip Preformance
– Dunlop Sport BlueResponce
– Conti Premium Contact 5
– Michelin Energy Saver
– Bridgestone Turanza T001
– Vredestein Sportrac 5
Wymieniłem tu raczej opony z wyższej półki, co nie oznacza, że inne są zupełnie do niczego. Ale na razie wychodzę z założenia, że skoro już zdecydowałem się na wydanie kasy, to chcę kupić możliwie najlepsze opony.
Oprócz oczekiwanego, możliwie najlepszego zachowania się ( na suchej i mokrej drodze) ważnym – przynajmniej dla mnie – jest to, aby opona była cicha i w tym zakresie komfortowa, bo wiadomo, ze z wygłuszeniem Madzi BM jest ogólnie mówiąc "średnio".
Zapraszam wszystkich do dyskusji, co wybrać do naszych Mazd 3 BM.
bg_wolf napisał(a):Panie i Panowie, proszę o poradę
Rozmiar to 205/55R16.
jesli ma być bezpiecznie tym bardziej na mokrym to polecam Uniroyal Rainsport 3 w 1000 spokojnie sie zmieścisz ewentualnie Nokian Line
Już mam zamówione 
Apollo Aspire 4G – u Niemców w testach z tego co czytałem/słyszałem miały porównywalne wyniki jak Dunlop SP Sport Bluresponse. A cena za jaką udało mi się kupić to 820 zł z montażem
Apollo Aspire 4G – u Niemców w testach z tego co czytałem/słyszałem miały porównywalne wyniki jak Dunlop SP Sport Bluresponse. A cena za jaką udało mi się kupić to 820 zł z montażem
- Od: 12 lis 2008, 22:02
- Auto: jest: Mazda 6 GJ – 2.0 SKYACTIV-G (165KM) – 2014r.
była: Mazda 3 BK – 1.6 MZ-CD 2005r.
była: Mazda 323f BJ GLS 2.0 DITD 1999r.
Witam,
poszukuję kompletu opon letnich 225/45R18 do Mazdy 6 GH 2.5, zależy mi na czymś w miarę uniwersalnym, z dobrym trzymaniem i takie, które się nie zetrą szybko. Mam kilka typów, poprosiłbym o pomoc w wyborze, ewentualnie inne sugestie? Moje typy to:
1) Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
2) Dunlop SP SportMaxx RT
3) Continental ContiSportContact 5
4) Vredestein Ultrac Volti
Tylko ta cena
Myślę też nad czymś tańszym jak Barum Bravuris 3HM?
Dzięki
poszukuję kompletu opon letnich 225/45R18 do Mazdy 6 GH 2.5, zależy mi na czymś w miarę uniwersalnym, z dobrym trzymaniem i takie, które się nie zetrą szybko. Mam kilka typów, poprosiłbym o pomoc w wyborze, ewentualnie inne sugestie? Moje typy to:
1) Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
2) Dunlop SP SportMaxx RT
3) Continental ContiSportContact 5
4) Vredestein Ultrac Volti
Tylko ta cena
Myślę też nad czymś tańszym jak Barum Bravuris 3HM?
Dzięki
-
xandrex
Może Nokian zLine? Sam takie kupiłem teraz (w innym rozmiarze, ale jednak) maja bardzo pozytywne noty i opinie, wytrzymują dość długo jak na premium o bardzo dobrych właściwościach jezdnych. No i są tańsze od innych premium 
- Od: 8 mar 2012, 20:50
- Auto: Mazda 3 Kintaro 2.0 150KM LF (BK)
była: 626 2.0 115KM FS (GF)
Witam
Pomozecie dobrac jakies dobre opony na nadchodzacy sezon?? Aktualnie mam opony od firmy Pirelli, bardzo dobrze sie sprawowywaly podczas zimy. W jakich cenach mozna nabyc caly komplet? Poniewaz nie chce przeplacic. Prosze o jakies propozycje, jaka firme wybrac.
Pozdrawiam
Pomozecie dobrac jakies dobre opony na nadchodzacy sezon?? Aktualnie mam opony od firmy Pirelli, bardzo dobrze sie sprawowywaly podczas zimy. W jakich cenach mozna nabyc caly komplet? Poniewaz nie chce przeplacic. Prosze o jakies propozycje, jaka firme wybrac.
Pozdrawiam
-
Anka80
Poszły Vredesteiny Sportracki 5 195/55R15 w poniedziałek dojdą – DOT 2015 mam nadzieję że już nie spieprzyli mieszanki na starym modelu w związku z nowymi wytycznymi "federastów" 
luk-kk napisał(a):Zależy mi głównie na ciszy i komforcie, znacie coś wartego polecenia ze względu na te 2 parametry ?
Dunlop Sport Bluresponse

Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1