Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)
Po opisie widzę, że masz polifta, więc będzie śmigać 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Ven napisał(a):A co tam pomagaćwyciągasz radyjko i tylko w jedno gniazdo będzie pasować.
Kupiłem NVOXA po pieniadzach z BMW jak wiadomo zworkami mozemy przestawic go do MAzdy tylko wtyczka inna i chce podpytac o podpiecie przewodów.
Oj kolego to jak masz wtyczkę inną, to nie wiem czy tak łatwo będzie Ci to podłączyć. Z tego co pamiętam do różnych marek dedykowane są wtyczki z inną ilością pinów... Kombinuj, życzę powodzenia! 
-
Axela!
- Od: 5 maja 2014, 22:14
- Auto: Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B <-- Było.
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463
Wtyczka to zbedny bajer ,mozna zapiac piny prosto na styki w radiu odpowiednio izolujac termokurczka ,tylko ich rozmieszczenie jest zagadka ,najlepiej ktos kto ma NVOXA podgladnał by u siebie 
Można, ale są też aukcje gdzie można kupić sam kabel 
Jak namierzę to podrzucę Ci tu linka.
Jak namierzę to podrzucę Ci tu linka.
- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
Witam. Mam pytanie odnośnie zmieniarki mp3. Zakupiłem takową marki yatour do mojej mazdy z 2006 roku i po podłączeniu wyskakje mi na wyświetlaczu ex:5 lub ex:8, coś niby gra ale nic nie słychać. Gdzie może być problem?
Ven napisał(a):Przeczytałeś instrukcję? nazwałeś odpowiednio foldery? czy na nośniku są odpowiednie pliki (Mp3) ?
Instrukcja była na pudełku. Czy jest jakaś specyfikacja co do nazwy folderów na penie czy karcie sd? Próbowałem na parę sposobów i np. gdy ma 2 lub powiedzmy 5folderów z mp3 to zmieniarka nie odczytuje natomiast odczytuje pliki jak je wrzucę bezpośrednio na pena bez folderów. I tu pojawia się pytanie gdzie może być problem? Druga sprawa to jak zmieniarka powinna reagować gdy np. jest podpięty pen i karta jednocześnie? Jak w zmieniarce wybrać źródło do odczytu?
Standardem są foldery CD01, CD02, CD03... do CD06. W folderach można pomieścić po 99 utworów, każdy folder radio widzi jako EX01... itp. Ilość folderów jest zależne od modelu radia (czasem jest ich nawet 13)
Jeśli taka konfiguracja nie ruszy spróbuj tak: Foldery CD2, CD03.. CD06. oraz 99 utworów wrzucone luźno na kartę które zmieniarka rozpozna jako CD01 (tak jest u mnie)
Mam nadzieję że zrozumiale to napisałem
Dopisano 28 mar 2015, 19:33:
Jeśli chodzi o kolejność odczytu to AUX, pendrive, karta, zmienić ja możesz tylko eliminując poprzednie źródło danych. (jeśli podpiąłeś pena i kartę to gra pen, a karta dopiero po wyjęciu pena z gniazda USB)
Jeśli taka konfiguracja nie ruszy spróbuj tak: Foldery CD2, CD03.. CD06. oraz 99 utworów wrzucone luźno na kartę które zmieniarka rozpozna jako CD01 (tak jest u mnie)
Jeśli chodzi o kolejność odczytu to AUX, pendrive, karta, zmienić ja możesz tylko eliminując poprzednie źródło danych. (jeśli podpiąłeś pena i kartę to gra pen, a karta dopiero po wyjęciu pena z gniazda USB)
Ven napisał(a):Standardem są foldery CD01, CD02, CD03... do CD06. W folderach można pomieścić po 99 utworów, każdy folder radio widzi jako EX01... itp. Ilość folderów jest zależne od modelu radia (czasem jest ich nawet 13)
Wielkie dzięki za pomoc. Zrobiłem jak napisałeś i jest wszytko jak powinno być. Jeszcze raz dzięki , pozdrawiam.
Hej, przeczytałem kilka stron wstecz, ale nie znalazłem odpowiedzi. Chciałbym nagrać kawałki MP3 na zwykłą płytę CD. Czy nazewnictwo folderów jest ważne? Muszę je wrzucić w jakiś folder, czy mogę bezpośrednio na płytę. Nigdy nie miałem za bardzo potrzeby nagrywania czegokolwiek, więc jest to dla mnie raczej mało znany temat.
- Od: 20 lut 2015, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 150 KM 2004
Vindic napisał(a):Hej, przeczytałem kilka stron wstecz, ale nie znalazłem odpowiedzi. Chciałbym nagrać kawałki MP3 na zwykłą płytę CD. Czy nazewnictwo folderów jest ważne? Muszę je wrzucić w jakiś folder, czy mogę bezpośrednio na płytę. Nigdy nie miałem za bardzo potrzeby nagrywania czegokolwiek, więc jest to dla mnie raczej mało znany temat.
Jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz nagrać sobie płytę CD do odtwarzacza, to temat nie jest o tym, ale i tak Ci odpowiem. Radio w naszych Mazdach 6 gg/gy nie obsługuje MP3, trzeba nagrać jako zwykłą płytę AUDIO. Płytę nagrywasz bez żadnych folderów
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08