Mazda premacy 1.8 Słaba moc
Strona 1 z 1
Witam kolegów. mazda premacy 1.8 101 KM .Rano jak odpale to pracuje równo obroty nie falują jak dodam gazu to wkręca się na obroty ale jak wyjeżdzam z parkingu jak dodam ostro gazu tak (do podłogi) to zamula ostro i tak takie delikatne przerwy ma .Przepływka zmieniona i to samo.Sonda ma cos do tego jak zimny ?Jak już rozgrzany to lepiej aqle jakoś tak na 16V to lepiej powinien sie zbierać.Jedyny błąd to nagrzany katalizator poniżej progu ale wiem że nie ma pierwszego kata pusto w środku.Nie mam nikogo w okolicy z tym silnikiem żeby porównać pomóżcie!!!
-
lysyx
Ja bym sprawdził luzy zaworowe, bo jeśli są zbyt małe, to po rozgrzaniu zawory mogą się nie domykać, co może być powodem takiego zachowania silnika. Dłuższa jazda ze zbyt małymi luzami prowadzi do zniszczenia zaworów i ich gniazd w głowicy.
- Od: 14 lis 2013, 18:07
- Auto: 323F BJ 2.0 Sportive
lysyx
A skąd Ty jesteś? – uzupełnij profil.
michaś – kolega pisał, że po rozgrzaniu jest lepiej – czytaj uważniej.
Sonda ma wpływ, tym bardziej, że są dwie, druga kontroluje pierwszą.
Jest też coś takiego jak odcięcie zapłonu przy maksymalnych obrotach – ale ten aspekt pominę.
Sugerował bym jeszcze skontrolowanie cewek zapłonowych – przewodów i świec.
Przyczyn, może być wiele np. przeskok paska rozrządu o jeden ząbek
Opisz dokładniej, jak najbardziej obszernie, jakieś przykłady z jazdy, inne objawy może zauważyłeś jeszcze?
A skąd Ty jesteś? – uzupełnij profil.
michaś – kolega pisał, że po rozgrzaniu jest lepiej – czytaj uważniej.
Sonda ma wpływ, tym bardziej, że są dwie, druga kontroluje pierwszą.
Jest też coś takiego jak odcięcie zapłonu przy maksymalnych obrotach – ale ten aspekt pominę.
Sugerował bym jeszcze skontrolowanie cewek zapłonowych – przewodów i świec.
Przyczyn, może być wiele np. przeskok paska rozrządu o jeden ząbek
Opisz dokładniej, jak najbardziej obszernie, jakieś przykłady z jazdy, inne objawy może zauważyłeś jeszcze?
Strona 1 z 1