Mazda6 GY 2007r by odom 165Km 405 Nm chip&fap&BMC – SPRZEDANA
Wracając do tematu spalania
jest poprawa było 8,2 jest 7,1
i mam pytanko zbyt często włącza mi się wypalanie DPF i to jak jest > 1/3 zbiornika paliwa. Wypalam tak jak ktoś na forum polecił kawałek prostej 3 bieg tempomat i patrzysz jak spalanie chwilowe na odcinku 2-4 km spada z 14 na 5,8 . Olej ok daleko do x ( od punktu max chyba F do x jest na wysokości ok 1/3 tej drogi – brak mrugającej kontrolki DPF
Nie jeździj szybciej niż lata Twój Anioł Stróż...
Jeśli chodzi o moje hamulce posłuchałem rady kumpla i kupiłem zestaw firmy JAPANPARTS. Po przejechaniu pierwszego 1 tys km mogę powiedzieć ze naprawdę dobra jakoś za tak niewielka cenę. 
Panowie mam pytanko. Pojawił mi sie mrygajacy DPF na desce i od razu wymieniłem olej ( dexelia 5W30 ) , lecz po wymianie kontrolka wciąż miga ... Przeglądając fora są 2 opcje :
1. wykasowanie błędu
2. Filtr DPF jest do czyszczenia ( zapchany )
Która jest właściwa ?
1. wykasowanie błędu
2. Filtr DPF jest do czyszczenia ( zapchany )
Która jest właściwa ?
nie.... dlatego pytam co dalej .... inspekcje olejowa tylko w ASO ?
Tu masz link do kasowanie inspekcji z GH, tu chyba tak samo sie kasuje, choć nie jestem pewny
viewtopic.php?f=396&t=116274&start=20
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
po kłopocie
wszystko jest już jak należy
pytanie kto ma do opylenia rolete bagaznika
pytanie kto ma do opylenia rolete bagaznika
Przygodo przygodo chciało by się rzec ... Miły starszy Pan który niestety nie potrafił rozróżnić czerownego od zielonego światła. Efekt jest taki iż maska, zderzak, błotnik, reflektor, drzwi, felga , opona i przednie zawieszenie zostały zdewastowane.
Są tego plusy i minusy. Do plusów zalicza się fakt, iż miałem w planach malować maskę i zderzak z typowymi odpryskami lakieru, drugim plusem jest wynegocjowanie w cenie naprawy polerki pozostałych elementów karoserii by ujednolicić barwę m-6 tki
. Minus to zdecydowanie uszkodzenie nowej zimówki, która miała zrobione ledwo 1,5 tyś km. No i status auta ,,niebitego,, idzie w niepamięć.
Z racji tego iż ostatnio troszkę porobiłem koło samoochodu, rozrząd, vacum, oleje, filtry i parę eksploatacyjnych drobiazgów narodziła się w mojej głowie strategia zmodyfikowania pojazdu. Niebawem mazda dostanie :
Felgi 18'
szybki idą pod folię
pojawi się też wiecej mocy
Są tego plusy i minusy. Do plusów zalicza się fakt, iż miałem w planach malować maskę i zderzak z typowymi odpryskami lakieru, drugim plusem jest wynegocjowanie w cenie naprawy polerki pozostałych elementów karoserii by ujednolicić barwę m-6 tki

Z racji tego iż ostatnio troszkę porobiłem koło samoochodu, rozrząd, vacum, oleje, filtry i parę eksploatacyjnych drobiazgów narodziła się w mojej głowie strategia zmodyfikowania pojazdu. Niebawem mazda dostanie :
Felgi 18'
szybki idą pod folię

pojawi się też wiecej mocy
Ojjjjjj......................
Patrzac jednak na Twoje podejscie – nie ma problemow, sa tylko rozwiazania – a dodatkowo widzac juz rozpisany plan dzialania pozostaje dodac otuchy, zeby wszystko zostalo ukonczone tak jak sobie zalozyles!
Trzymam kciuki!
Patrzac jednak na Twoje podejscie – nie ma problemow, sa tylko rozwiazania – a dodatkowo widzac juz rozpisany plan dzialania pozostaje dodac otuchy, zeby wszystko zostalo ukonczone tak jak sobie zalozyles!
Trzymam kciuki!
Aliszja napisał(a):Ojjjjjj......................
Trzymam kciuki!

Nightfall napisał(a):Szkoda bardzo ze autko ucierpiało ale nie ma tego złego co by ją dobre nie wyszło
Nightfall napisał(a):Szkoda bardzo ze autko ucierpiało ale nie ma tego złego co by ją dobre nie wyszło
owszem nie ma
Panowie pytanka posiadam i z góry je wykładam :
Jeśli chodzi o felgi z rx-8 czy profil 45 lub 50 wejdzie
przy założeniu że moja 6-tka pójdzie w okresie w dół
dokładny okres nie znany
Czy przy takich felgach prędkościomierz będzie przekłamywać
jeśli chodzi o dalszą zabawę z pewnością szyby pójdą w czerń i prawdopodobnie skuszę się na chip-a. Oczywiście z prawdziwego zdarzenia tylko z tego co słyszałem może on wprowadzić trochę zawirowań.
Jeśli chodzi o felgi z rx-8 czy profil 45 lub 50 wejdzie

Czy przy takich felgach prędkościomierz będzie przekłamywać

jeśli chodzi o dalszą zabawę z pewnością szyby pójdą w czerń i prawdopodobnie skuszę się na chip-a. Oczywiście z prawdziwego zdarzenia tylko z tego co słyszałem może on wprowadzić trochę zawirowań.
odom napisał(a):Panowie pytanka posiadam i z góry je wykładam :
Jeśli chodzi o felgi z rx-8 czy profil 45 lub 50 wejdzieprzy założeniu że moja 6-tka pójdzie w okresie w dół
![]()
dokładny okres nie znany
Czy przy takich felgach prędkościomierz będzie przekłamywać![]()
Ja mam 225/45/18 plus Eibachy i jest bardzo dobrze, Wiśnia ma ten sam rozmiar na serii sprężynach i mówi, że delikatnie przyciera, ale rolowanie nadkoli i po krzyku.
-
makmarc
odom napisał(a):czyli reasumując od razu inwestować w 40
ty masz EU więc 225/45R18 wręcz nie powinieneś wrzucać. 215/40R18 lub 225/40R18
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Weelkoo napisał(a):odom napisał(a):czyli reasumując od razu inwestować w 40
ty masz EU więc 225/45R18 wręcz nie powinieneś wrzucać. 215/40R18 lub 225/40R18
a co to za roznica skoro zawieszenie jest takie same.. po prostu na usa dawali wieksze balony dla komfortu i tyle. Skoro Europejski mps wychodził na 225/45 R18 to znaczy że to jest właśnie optymalny rozmiar dla tego auta przy 18 calach. A to jakie parametry ma konkretna felga i czy nie bedzie obcierac to juz inna sprawa. Jak bedzie miała złe to nawet jak da 225/40 to przy mocniejszym załadunku bedzie tak samo obcierac jak przy 225/45.
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.