Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B!
Z przesyłką 54 zł jak za 9 ml. bazowego i 9 ml bezbarwnego
Kolor jest identyczny jak na samochodzie!
W tamtym roku u lakiernika dostałem mała fiolkę lakieru, zapłaciłem 30 zł a lakier odbiegał od oryginału!
-
Axela!
- Od: 5 maja 2014, 22:14
- Auto: Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B <-- Było.
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463
No muszę powiedzieć, że bardzo ładna Trójeczka na żywo – wiele ciekawych modów, lotka robi dobrą robotę, felgi live wyglądają znacznie lepiej niż na zdjęciach. Gratuluje i powodzenia w dalszych działaniach ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
Bejsu napisał(a):Z przesyłką 54 zł jak za 9 ml. bazowego i 9 ml bezbarwnegoKolor jest identyczny jak na samochodzie!
W tamtym roku u lakiernika dostałem mała fiolkę lakieru, zapłaciłem 30 zł a lakier odbiegał od oryginału!
Czy takim specyfikiem pokryje rysy na zderzaku?
- Od: 10 lut 2015, 17:52
- Auto: Mazda 3 BP 2.0 150 KM Hikari
Mazda 3 BM 2.0 120 KM SkyPassion
Mazda 3 BL 2.0 151KM
Mazda 3 BK 1.6 CD 109 KM
Winning Blue 27B
petros99 napisał(a):Czy takim specyfikiem pokryje rysy na zderzaku?
Można tym zamaskować ryski, jest to oryginalny lakier w tym samym kolorze co Mazda (27b winning blue). Wystarczy cieniutką wykałaczką nałożyć warstwę lakieru na rysę. Zamaskuje to rysy głębokie na tyle, że nie będą się rzuć w oczy tak bardzo. Dodam, że jeżeli rysa jest głębsza, ze zdartą warstwą podkładu, warto to zabezpieczyć jakimś preparatem antyrdza. Nada się do tego np brunox
Vindic napisał(a):Hej, czy mógłbyś sprawdzić, czy posiadasz w komputerze pokładowym opcję 60 d15? Mam ten sam rocznik auta, lecz jej nie posiadam, podejrzewam że to kwestia starego softu.
Co do tej opcji w komputerze pokładowym sprawdzę to jak tylko będę miał autko, na chwilę obecną jest u mechanika. Swoją drogą to za co odpowiedzialna jest opcja 60 d15? Z tego co wyczytałem jest to zmiana z km na mile i z litrów na galony... Nie wiem czy odpowiednio to odszyfrowałem, masz wersję angielską albo amerykańską?
Pisałem wcześniej o konieczności wymiany amortyzatorów. Po konsultacji ze spec mechanikiem doszliśmy do wniosku, że póki z amora nie cieknie jest amortyzacja i auto nie pływa na zakrętach i w zasadzie dobrze się prowadzi nie ma sensu wymieniać oryginalnych amortyzatorów. Znalazł mi tylko dwa elementy, które bez dwóch zdań kwalifikują się do wymiany:
Łożysko amortyzatora + puszka amortyzatora PRZÓD – zakupiłem komplet SACHS 802460 x2 oraz łączniki stabilizatora TYŁ – zakupiłem LEMFORDER 32010 01 x2.
-
Axela!
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463
Te łożyska to chyba standard. U mnie tak strzela na nierównościach, zwłaszcza na łuku, lewe łożysko, że radio poniżej 7 nie schodzi
Wymieniasz oba, bo się kwalifikują, czy oba, bo trzeba parami
?

- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
francesco_franco napisał(a):Te łożyska to chyba standard. U mnie tak strzela na nierównościach, zwłaszcza na łuku, lewe łożysko, że radio poniżej 7 nie schodziWymieniasz oba, bo się kwalifikują, czy oba, bo trzeba parami
?
U mnie strzelało strasznie ogólnie mówiąc przy skręcaniu, każdy ruch kierownicy zwłaszcza na postoju powodował trzaski nie porównywalne z niczym
-
Axela!
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Mazda wróciła właśnie od mechanika!
wymienione zostało: Łożysko amortyzatora + puszka amortyzatora PRZÓD – zakupiłem komplet SACHS 802460 x2 oraz łączniki stabilizatora TYŁ – zakupiłem LEMFORDER 32010 01 x2.
Dodatkowo mechanik pomyślał za mnie i wymienił tuleje wahacza z przodu
Problem ze zgrzytem przy obrocie kierownicom wyeliminowany.
Na dodatek auto lepiej się prowadzi.
Problem ze stukaniem i pukaniem zawieszenie wyeliminowany.
Amorki zostają oryginalne, na razie ich nie wymieniam, według opinii mechanika posłużą jeszcze bez problemowo dosyć długo!
Kolego Vindic sprawdziłem w ukrytym menu czy występuje u mnie opcja 60 d15 i powiem Ci, że masz racje w tym roczniku po prostu nie pomyśleli o tym, że ktoś będzie chciał mile na km zmienić... Ja też tej funkcji nie mam
Pozostaje Ci chyba jeździć z konwerterem
Chyba, że znalazł byś jakiegoś medyka, który by umiał softa przegrać... Pytanie tylko czy była by to zabawa warta świeczki 
Dodatkowo mechanik pomyślał za mnie i wymienił tuleje wahacza z przodu
Problem ze zgrzytem przy obrocie kierownicom wyeliminowany.

Problem ze stukaniem i pukaniem zawieszenie wyeliminowany.

Amorki zostają oryginalne, na razie ich nie wymieniam, według opinii mechanika posłużą jeszcze bez problemowo dosyć długo!
Vindic napisał(a):Widmo, w tym pierwszym temacie już zadałem to pytanie i nie uzyskałem odpowiedziWłaśnie mój komputer nie pokazuj tej magicznej opcji 60 d15.
Kolego Vindic sprawdziłem w ukrytym menu czy występuje u mnie opcja 60 d15 i powiem Ci, że masz racje w tym roczniku po prostu nie pomyśleli o tym, że ktoś będzie chciał mile na km zmienić... Ja też tej funkcji nie mam
-
Axela!
Zawieszenie zrobione teraz przyszła pora na zakup opon letnich... I tutaj mam mały dylemat nie wiem które wybrać. Przewertowałem dział opon na MS oraz inne fora i mam w sumie 4 faworytów:
* DUNLOP SPORT BLURESPONSE
* Uniroyal RainSport 3
* Goodyear EFFICIENTGRIP PERFORMANCE
* HANKOOK Kinergy ECO
Wszystkie powyższe o profilu 205/55R16.
Hankook wychodzą najlepiej cenowo, ale jeżeli któreś z powyższych są dużo lepsze jestem wstanie dołożyć 100-200 zł... Ma ktoś z Was doświadczenie w temacie opon, proszę o radę
* DUNLOP SPORT BLURESPONSE
* Uniroyal RainSport 3
* Goodyear EFFICIENTGRIP PERFORMANCE
* HANKOOK Kinergy ECO
Wszystkie powyższe o profilu 205/55R16.
Hankook wychodzą najlepiej cenowo, ale jeżeli któreś z powyższych są dużo lepsze jestem wstanie dołożyć 100-200 zł... Ma ktoś z Was doświadczenie w temacie opon, proszę o radę
-
Axela!
jeśli z tych co tu to Dunlop, ale nie ten model tylko SP SPORT 01
A zobacz jeszcze Yokohamę – mnie wyszła cenowo konkurencyjnie w stosunku do Dunlopa a i właściwości ma bardzo przekonujące
A zobacz jeszcze Yokohamę – mnie wyszła cenowo konkurencyjnie w stosunku do Dunlopa a i właściwości ma bardzo przekonujące
Power is nothing without control
http://www.4kolkaszczescia.pl
http://www.4kolkaszczescia.pl
Z tych co wymieniłeś to ja wybieram Dunlop – hałas, ekonomika przemawia za nią na plus. Stoję przed tym samym dylematem. Też będę wybierał z klasy premium. Dunlop, Michelin albo Vredestein. Zadecyduje cena. Powodzenia 
P.S. Ten Dunlop co mysiak pisze też dobry, tylko chyba bardziej SP Sportmaxx.
P.S. Ten Dunlop co mysiak pisze też dobry, tylko chyba bardziej SP Sportmaxx.
- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
też uważam że Dunlopy sport maxxx rt to są bardzo dobre opony, sam jeżdżę na GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 2 które są porównywalne
te opony co roku w testach na przemian zajmują jedne z pierwszych trzech miejsc.
Przygotowań do sezonu wiosennego ciąg dalszy
Dziś odebrałem paczkę z oponkami!
Dzięki za różne opinie na temat opon. Wybrałem jednak ogumienie Dunlop Sp Sport Bluresponse 205/55 R16 91V. Sugerowałem się przede wszystkim opiniami o tym, że są bardzo ciche, a na dodatek mają wysoką klasę hamowania na mokrym (A) i opory toczenia (B). Jak zrobi się cieplej przerzucam oponki i napiszę opinię
Przede mną jeszcze oporządzenie lakieru do porządku po zimie
ale to w wolnej chwili...
Przede mną jeszcze oporządzenie lakieru do porządku po zimie
-
Axela!