Niestety w szukajce nie znalazłem odpowiedzi na rozwiązanie mojego problemu. A mianowicie: Lewa lampa z przodu świeci za bardzo w prawo przez co jadąc w nocy kiepsko mam oświetloną lewą stronę jezdni i pobocza. Które pokrętło przy lampie odpowiada za ustawienie kierunku światła prawo-lewo.?
Jest tam takie z niebieską nakrętką, ale to góra dół. Da się to w ogóle ustawić? Mile widziane jakieś zdjęcia ze wskazaniem tego miejsca.
jak skręcić strumień światła
Strona 1 z 1
wieczorem stan naprzeciw sciany i pokrec jedna i druga sruba regulacyjna, a sam zobaczysz efekt. srube pionowosci snopa swiatla zozgryziesz sam, natomiast co do ruchu poziomowego to ciezko moze byc. dwa razy wymienialem reflektory (nissan almera oraz micra) i zawsze mialem problem z ustawieniem swiatel w plaszczyznie poziomej...
mysle, ze mozna wyregulowac reflektory za pomoca odpowiedniego ustawienia w uchwytach samych kloszy (mocowania do ramy auta)...
mysle, ze mozna wyregulowac reflektory za pomoca odpowiedniego ustawienia w uchwytach samych kloszy (mocowania do ramy auta)...
po drugie w Mazda5 jest regulacja i pionowa i pozioma 
Dopisano 2 mar 2015, 21:49:

Dopisano 2 mar 2015, 21:49:
w Toruniu płaciłem 10 złYard napisał(a): To ok 25 zł.
Ostatnio edytowano 2 mar 2015, 22:04 przez Yard, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nazwa modelu to Mazda5
Powód: nazwa modelu to Mazda5
Miałem podobny problem, okazało się że żarówka nie wskoczyła dokładnie w gniazdo w reflektorze i lampa świeciła w bok.
-
tomekqd
Strona 1 z 1