Mały update:Madzia była na badaniu i poprawie zbieżności, bo wymianie gum w przednich wahaczach jest to konieczne,a dodatkowo ściągało mnie (w sumie dalej ściąga, ale o tym za chwilę) trochę w lewą stronę.
W ciągu najbliższych 10ciu dni zamierzam w końcu – bo już chodzi to za mną od kilkunastu dni

– zmienić felgi na zakupione od kolegi
ragun'a 17"" od jego BL'a, założyć nowe oponki Nokian zLine 205/50R17 – na nich już nie powinno ściągać, bo obecne oponki są ścięte nierównomiernie – oraz wyposażyć to w nowy zestaw nakrętek chromowanych

Już bym to teraz zrobił, ale z uwagi że trasa w weekend, to wolę mieć jeszcze zimowe kapcie bo zapowiadają opady deszczu ze śniegiem.
Autko po remoncie ma już przejechane blisko 600km, jeżdżę już praktycznie normalnie, obroty maksymalne do 3,5k staram się jednak stałe obroty utrzymywać maksymalne 3k – nie zauważyłem żadnych dziwnych oznak pracy silnika (poza jedną, ale to chyba normalne, na zimnym po odpaleniu klimy, obroty kilkukrotnie samoczynnie wzrastały z poziomu 1k do 1,3-1,5 po czym spadały do 1k, tak czy siak na przegląd klimy też się wybiorę niebawem) auto chodzi płynnie, fajnie się kręci, choć dźwięk silnika jest zupełnie inny niż przed remontem.
Niech się zmieni ta pogoda, bo nie mogę spokojnie przy aucie pogrzebać! Wszystko zostanie zrobione, to umieszczę stosowne info w temacie.
PS. Jakie polecacie nakrętki zabezpieczające do felg, albo jakiś zestaw "lekkich", niekonwencjonalnych, czy nawet tuningowych nakrętek których zwykły klucz nie odkręci?