Witam, potrzebuje odpowiedzi na tematy wymiany licznika , chodzi o to że obecnie przebywam w UK, i chciałem tu zarejestrować swoja mazdę, ponieważ nie chce jej sprzedawać, i jednym z elementów potrzebnych do rejestracji jest wymiana licznika, i moje pytanie brzmi następująco:
1: Czy będzie on pasował np od DIESLA taki jak tu : http://www.ebay.co.uk/itm/MAZDA-6-2-0-Diesel-2002-07-Speedo-Clock-Instrument-Cluster-off-year-2007-/261398152866?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3cdc8b46a2 bo niby pisze że będzie.
2: Czy po wymianie licznika będę musiał ustawić przebieg czy jakoś automatycznie mi się wczyta mój ten oryginalny.
3: Czy po przekładce licznika wszystko będzie normalnie działać chodzi o to czy paliwo obroty prędkość będzie normalnie pokazywana?
4: Czy jest to trudna operacja, wymiana tego licznika?
Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pomoc.
Wymiana Licznika
Strona 1 z 1
- Od: 25 lut 2015, 15:16
- Auto: MAZDA 6 GG 2.0 BENZYNA 147 KM 2005 HATCHBACK
Powiem Ci tak:
1. Nie będzie, ponieważ Ty masz benzynę i masz inaczej wyskalowany obrotomierz
2. Musisz jechać na "komputer" na pewno Ci zrobią korekcję, ponieważ stan licznika jest zapisywany z samym liczniku
3. Powinno działać bez problemu.
4. Sam sobie poradzisz. Trzeba odkręcić dosłownie śrub 2 lub 3 wtyczki i gotowe
Jednak ja nie wiem czy nie pokusił bym się aby zmienić tylko samą tarczę aby miał mile licznik.
Pozdrawiam!
1. Nie będzie, ponieważ Ty masz benzynę i masz inaczej wyskalowany obrotomierz
2. Musisz jechać na "komputer" na pewno Ci zrobią korekcję, ponieważ stan licznika jest zapisywany z samym liczniku
3. Powinno działać bez problemu.
4. Sam sobie poradzisz. Trzeba odkręcić dosłownie śrub 2 lub 3 wtyczki i gotowe
Jednak ja nie wiem czy nie pokusił bym się aby zmienić tylko samą tarczę aby miał mile licznik.
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
1. Pamiętaj również że jak masz polifta, to licznik również musi pochodzić od polifta.
4. Jest 5 śrub, krzyżak wystarczy
pomysł nie głupi, ale trzeba dłubać w liczniku
4. Jest 5 śrub, krzyżak wystarczy
xRafalx napisał(a):Jednak ja nie wiem czy nie pokusił bym się aby zmienić tylko samą tarczę aby miał mile licznik. Pozdrawiam!
pomysł nie głupi, ale trzeba dłubać w liczniku
- Od: 17 cze 2007, 23:11
- Auto: Śliwka 2.0 M6 ;)
Czyli musi być od benzyny, i po lifice coś takie np:
http://allegro.pl/licznik-zegary-obrotomierz-mazda-6-lifting-2006-i5102309049.html
z góry dzięki za pomoc
:)

z góry dzięki za pomoc
oki, dzięki za pomoc, nie pozostaje mi nic innego jak zamawiać licznik
:)
Witam
Jestem w trakcie wymiany silnika który ma przejechane już 360 tyś, nowy bedzie miał 130 tyś, teraz pytanie czy podejdzie licznik z anglika i czy można samemu ustawić KM zamiast mil
Jestem w trakcie wymiany silnika który ma przejechane już 360 tyś, nowy bedzie miał 130 tyś, teraz pytanie czy podejdzie licznik z anglika i czy można samemu ustawić KM zamiast mil
Ostatnio edytowano 9 kwi 2017, 14:47 przez Adko, łącznie edytowano 1 raz
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
tym razem łączę – proszę się z nim zapoznać
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
tym razem łączę – proszę się z nim zapoznać

Strona 1 z 1