Fotele Od Mazdy 6 GG/GY (TA)
Strona 1 z 1
Witam mam takie pytanie czy ktoś próbował włożyć do naszych X9 przednie fotele od M6.Przedni kierowcy mam strasznie zszargany i zdobyłem okazyjnie przednie w dobrym stanie czarne wentylowane od M6 i nie wiem czy podejdą czy trzeba coś rzeźbić czy da rade to wogóle.
Ostatnio edytowano 22 lut 2015, 23:50 przez radar88, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Korekta tytuły wątku
Powód: Korekta tytuły wątku
-
tygrys36
Podejdą na pewno, i raczej na pewno będzie trzeba przerobić mocowania fotela do kasty. Wątpię żeby były takie same, więc trzeba najpierw przymierzyć czy którekolwiek pasuje, lub da się lekko przerobić. Jeśli już nie pasuje to trzeba rozwiercić nity i zgrzewy na tych uszach mocujących i wyspawać nowe uchwyty.
Chyba że ktoś ma dojście do jakiegoś instytutu obróbki plastycznej i tam wyczarują uchwyty jakie się chce
Chyba że ktoś ma dojście do jakiegoś instytutu obróbki plastycznej i tam wyczarują uchwyty jakie się chce
chyba jeb*a Ci uszczelka pod gofrem... pa jak się dymi...
Fotel zamontowany trzeba rozwiercać nity i zamieniać mocowania oraz wiercić nowe otwory na tylne mocowanie fitele musi być rozstaw 340mm, oraz trzeba z lewj strony zrobić podwyższenie lewej prowadnicy oraz przełożyć zapięcie pasa bezpieczeństwa.Poza tym fotel od M6 jest troszke wyższy i ma większą regulacjr wysokosci i posuwu.Tył zostaje szary a wygodnie ma być mi z przodu a tyle co dalem za dwa fotele to jak za darmo,a po najwazniesze to jest X dla mnie nie na sprzedaż .
-
tygrys36
No właśnie, jak to pasuje do reszty tapicerki. Bo ja miałem w 323F BA fotele z rexa te materiałowo-alcantarowe i całkiem ok się zgrywało, a tutaj jestem ciekawy bardzo 
chyba jeb*a Ci uszczelka pod gofrem... pa jak się dymi...
wrzucę kilka fotek
Jest troszkę zabawy ale jak dla mnie jest to wygodnieszy fotel terz bedzie kolej na wymianę pasażera.
Jest troszkę zabawy ale jak dla mnie jest to wygodnieszy fotel terz bedzie kolej na wymianę pasażera.
-
tygrys36
Łukaszu jeżeli to nie problem, proszę wrzucaj zdjęcia na serwer MS, tak nie zginą 
Co do tylnej kanapy...a jak by ją zafarbował
Co do tylnej kanapy...a jak by ją zafarbował
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Strona 1 z 1