Telefony komórkowe
tak nie do końca jest jasno opisane, że każdy może sobie poradzić.
Ja miałem problem z rootem Z1C po update do softu .157 i było to jakoś opisane nie po ludzku.
Z kolei MrBartek napisał mi jasno step by step co zrobić i tutaj nie miałem problemów ze zrozumieniem.
DOdam że jestem zielony w tym jak trawa malowana na zielono.
Ja miałem problem z rootem Z1C po update do softu .157 i było to jakoś opisane nie po ludzku.
Z kolei MrBartek napisał mi jasno step by step co zrobić i tutaj nie miałem problemów ze zrozumieniem.
DOdam że jestem zielony w tym jak trawa malowana na zielono.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Różne rzeczy recoverowałem przez wszelkiego rodzaju kable, jtagi itp, ale telefony komórkowe napwają mnie jakimś "wstrętem".... mdli mnie jak mam coś na nim zrobić
, no nic, zerkne i może się zmuszę....
..::Born To Rise Hell::..
Kojarzycie czy może gdzieś w Polsce da się kupić taki kabelek symulujący stację dokującą? Idealnie nadawałoby się to do auta. Podłączamy tylko micro USB do telefonu i mamy ładowanie + wyciągnięty dźwięk.
Np. coś takiego:

Szukam kurcze po aukcjach, ale albo nie ma – albo źle pytam.
Google znajduje od strzała po: "car aux micro USB cable".
W telefonie trzeba tylko odhaczyć by dźwięk był grany przez głośnik zewnętrzny pod podpięciu do stacji dokującej.
Można by to zrobić samemu wg poradnika, ale wolałbym coś "fabrycznego".
http://forum.xda-developers.com/show...4#post18803504
Rozwiązanie śmiga też na starszych telefonach:
Np. coś takiego:

Szukam kurcze po aukcjach, ale albo nie ma – albo źle pytam.
Google znajduje od strzała po: "car aux micro USB cable".
W telefonie trzeba tylko odhaczyć by dźwięk był grany przez głośnik zewnętrzny pod podpięciu do stacji dokującej.
Można by to zrobić samemu wg poradnika, ale wolałbym coś "fabrycznego".
http://forum.xda-developers.com/show...4#post18803504
Rozwiązanie śmiga też na starszych telefonach:
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Nie, nie z każdym. Ale ja akurat do Szajsungów potrzebuje (S, S3, S4, Note i Note3)...
Ale wolałbym to w PL gdzieś kupić. Od Chińczyka prywatnie jeszcze nic nie kupowałem.

-
KMBak napisał(a):Nie, nie z każdym. Ale ja akurat do Szajsungów potrzebuje (S, S3, S4, Note i Note3)...Ale wolałbym to w PL gdzieś kupić. Od Chińczyka prywatnie jeszcze nic nie kupowałem.
Pewnie – same "Koreańce" on board to Chińczyka nie chcesz
A takie coś:

- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
Chodzi mi o procedure zakupu. A nie o pochodzenie. Tego na Allegro sam nie znalazlem... 
-
KMBak napisał(a):Tego na Allegro sam nie znalazlem...
Spoko – zawsze chętnie pomogę
A Ty z Wro jesteś, więc nawet osobiście możesz odebrać (chyba, że to nie Twoje okolice)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
tomi911 napisał(a):A Ty z Wro jesteś, więc nawet osobiście możesz odebrać (chyba, że to nie Twoje okolice)
Ja pierdziu – byłem tam dwa dni temu. Mam ich pod domem.

-
Leszek napisał(a):JohnnyB napisał(a):no nic, zerkne i może się zmuszę....
Prawdziwy JohnnyB zjada takie problemy na śniadanie
Lubie placki!......
Gdyby to tylko miało jakiegoś RS'a
..::Born To Rise Hell::..
KMBak napisał(a):tomi911 napisał(a):A Ty z Wro jesteś, więc nawet osobiście możesz odebrać (chyba, że to nie Twoje okolice)
Ja pierdziu – byłem tam dwa dni temu. Mam ich pod domem.
No widzisz – to sprawa załatwiona. Mykniesz po drodze i popatrzysz co to i czy Ci pasuje.
Cena chyba niezła
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
Ja sobie podrasowałem nieco stockowy rom od motki i już nic nie mieszam. Po zrootowaniu skusiłem się w końcu na zakup apki, która sq2jul polecał – call recorder. Wydane 32zł, ale kurcze warto. Nagrywa bezbłędnie i synchronizuje z dropboxem. Przydaje się w pracy jak nie mogę czasami czegoś zanotować. przyda się też na dziwne rozmowy z tele akwizytorami 
loockas napisał(a):przyda się też na dziwne rozmowy z tele akwizytorami
Tylko zgodnie z prawem chyba musisz informować każdego rozmówcę, że rozmowa jest nagrywana. Wydaje mi się, że gdybyś chciał użyć tego w sądzie, to sam mógłbyś mieć kłopoty.
PS. Też chyba kupię
Jak dzwonisz na infolinię to informują, że rozmowy są nagrwane. To co wtedy mówisz do słuchawki już się nagrywa. Więc odpowiadasz na te komunikat, że Ty również nagrywasz – poinformowałeś tym samym 
Ewentualnie jak dzwoni do Ciebie pani i chce Ci sprzedać garnki i mówi, że nagrywa, to odpowiadasz tym samym – wiekszość nawet nie zanotuje tego faktu, albo nie weźmie go poważnie do siebie. W najgorszym wypadku nie wiedząc co zrobić... się rozłączą, też mi strata
Ewentualnie jak dzwoni do Ciebie pani i chce Ci sprzedać garnki i mówi, że nagrywa, to odpowiadasz tym samym – wiekszość nawet nie zanotuje tego faktu, albo nie weźmie go poważnie do siebie. W najgorszym wypadku nie wiedząc co zrobić... się rozłączą, też mi strata
Jak dzwonią z instytucji finansowych i usłyszą, że też nagrywam to zazwyczaj się rozłączają 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
dokładnie, do mnie jak dzwonią z jakimiś duperelami i informują że rozmowa nagrywana, to gdy nie mam czasu odpowiadam, że nie wyrażam zgody, a jak chcę się pobawić to też od razu przerywam i mówię, iż również nagrywam. 9/10 się rozłącza.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
KMBak Nie ma co się bać procedur zakupowych w Azji na np. http://www.aliexpress.com Zapewne z czasem bedziesz robil takich zakupow wiecej wiec oplaci się załozyć darmowe konto walutowe i kupowac walute w walutomacie internetowym, zamiast tracić na spredzie bankowego przewalutowania.
Wszystko jest do ogarnięcia w pierwszym kroku w godzine
A pozniej robisz automatycznie wszystko i masz frajde jak paczka przyjdzie w 9dni bijąc poprzedni rekord spedycji. I ta myśl, że ona pół świata leciała specjalnie do Ciebie 
Ze względu na ostatnie zwyżki dolara, różnice chwilowo nie są tak widoczne jak jeszcze miesiąc temu, ale i tak możesz miec ten kabelek za 11zł z wysyłka http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 03404.html
(a z allegro prawie 21 – odradzam nierejestrowanych przesylek)
Wszystko jest do ogarnięcia w pierwszym kroku w godzine
Ze względu na ostatnie zwyżki dolara, różnice chwilowo nie są tak widoczne jak jeszcze miesiąc temu, ale i tak możesz miec ten kabelek za 11zł z wysyłka http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 03404.html
(a z allegro prawie 21 – odradzam nierejestrowanych przesylek)
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008