Mam Mazdę 626 2.0 DiTD 110kM. W zasadzie jest to wersja "full wypas": pełna elektryka, klimatronic. Brakowało mi jedynie komputera pokazującego spalanie, zasięg itp.
Kupiłem taki (z opisu: przeznaczony do GF/GW z lat 97-01) ale po podłączeniu na wyświetlaczu nic się pojawiło. Jak sprawdziłem na kostce połączeniowej (w pełni okablowanej, coś ok. 10-ciu przewodów) nie ma podłączonej masy tzn. kabel jest ale "wisi w powietrzu". Po podłączeniu masy wyświetlacz zaczął działać i wszystko wyświetla ale ... nic nie liczy
Zamiast liczb pokazuje się "----". W instrukcji obsługi Mazdy pisze, że komputer po odłączeniu zasilania przez 100 km może nie wyświelać pewnych wartości, ale przejechałem już kilkaset km i nic. Funkcja zegara oczywiście działa.
Po braku masy na przewodzie dochodzę do wniosku, że trzeba jeszcze coś "uzupełnić w okablowaniu". We wszystkich schematach jakie mam nie udało mi się jednak znaleźć opisu łącza do komputera.
Prośba do speców (tadziol pomóż :–) – jak to podłączyć?
Przy okazji prośba: czy ma ktoś schemat elektryki w 626 z silnikiem 2.0 DiTD 115kM (we wszystkich znanych mi opisach ten silnik nie istnieje!!!)
Pozdrawiam
pobo2000