pozdrawiam
II Konkurs Fotograficzny
jeśli chodzi o temat drugiego zdjecia to niepotrzebny był wcale filtr efektowy, wystarczyla zwykla lustrzanka...
w nastepnym fotokonkursie chcialbym sprobowac swoich mozliwosci...ale jak sie mozna o tym wczesniej dowiedziec
pozdrawiam
pozdrawiam
-
Gość
Jak dla mnie jedynka jest zrobiona małpą ze słabym fleszem.
Jak już tak teoretyzować to w dwójce mogą być włożone stroboskopy w lampy i może migać jednym a światło będzie bardzo silne.
A na 9 jest VolksWagen Passat
Jak już tak teoretyzować to w dwójce mogą być włożone stroboskopy w lampy i może migać jednym a światło będzie bardzo silne.
A na 9 jest VolksWagen Passat
Zdjęcie nr 2 jest zrobione przy użyciu zwykłego filtra dyfrakcyjnego (używałem takiego w ZENICIE parę dobrych lat temu) i nie widać tu korekcji krawędzi ostrości czy manipulacji kolorami – ztresztą cyfraki dysponują takimi ustawieniami niejako standardowo więc na dzień dobry zdjęcia cyfrą są jakby z "retuszem"
a czy będzie to efekt z aparatu czy z photoshopa nie ma chyba różnicy
Ktoś już gdzieś napisał że troszkę mało polotu.. głos oddałem.

- Od: 14 wrz 2005, 11:16
- Auto: Mazda 626 GE(GLX) 1,8l 16V '95
zulek napisał(a):Zdjęcie nr 2 jest zrobione przy użyciu zwykłego filtra dyfrakcyjnego (używałem takiego w ZENICIE parę dobrych lat temu)
racja racja,
ale to i tak nieduży efekt jak na mozliwości takich filtrów,
a co do zenita to dlaczego kilka lat temu?
to jest jeden z lepszych i dostepnych w niedużej cenie sprzętów
i według mnie lepszy od dużej ilości cyfraków,
ja do tej pory używam zenita i jestem z niego zadowolony
Takie fajniutkie te nasze madzie a zdjęcia takie marniutkie:P. W takim wypadku oddaje głos na nr 1 ponieważ nie ma wątpliwości co do tego, że autor zastosował jakiś retusz 
-
Gość
Kruk11 napisał(a):A na 9 jest VolksWagen Passat
donwito napisał(a):1,2,3,5,6,7,+9, 11,12,13,15
To na 9-tce to jest przód 626 a nie passat

Tym razem rzczywiscie zdjeciom brakowalo "tego czegos". Dwa jednak w miare przyadly mi do gustu, wiec na nie glosowalem.
Ogolnie pomysl konkursu bardzo mily i oby czesciej pojawialy sie takie konkursy i takie zdjecia
Ogolnie pomysl konkursu bardzo mily i oby czesciej pojawialy sie takie konkursy i takie zdjecia
Pozdrowionka dla wszystkich miłośników Mazdy!!! :–)
- Od: 28 sty 2006, 20:29
- Auto: 323F 1,6 16V 1990r.
orzesiek napisał(a):Ogolnie pomysl konkursu bardzo mily i oby czesciej pojawialy sie takie konkursy i takie zdjecia
ja mam pomysl na kolejny
donwito napisał(a):1,2,3,5,6,7,11,12,13,15
na 4 tez jest mazda
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Fotka nr2 raczej napewno jest retuszowana. Wiem ze niektore aparaty posiadaja obiektyw taki, ze powstaje od lamp taka rozgwiazda ale efekt na tym zdjeciu wydaje mi sie mocno przesadzony, zbyt wyrazny i sztuczny. Jest ona zbyt rowna, poza tym lampy uliczne nie umieszczone w kadrze moim zdaniem nie dalyby takiego efektu, nawet z wyzej wymienionym obiektywem.
Jest to tylko moja opinia opart na dotychczasowym doswiadczeniu w dziedzinie fotografii, oczywiscie rowniedobrze moge sie mylic.
Jednak jest jeden prosty sposob, uzywany podczas tego typu konkursow na forach fotograficznych. Nalezy poprosic uczestnika o przeslanie fotografii w orginalnym rozmiarze i prosto z aparatu – jesli nie bedzie modyfikowana, zobaczymy prawdziwa jakosc fotki, jak i rowniez zdjecie bedzie posiadalo EXIF.
Ps.
Glos oddany
Jest to tylko moja opinia opart na dotychczasowym doswiadczeniu w dziedzinie fotografii, oczywiscie rowniedobrze moge sie mylic.
Jednak jest jeden prosty sposob, uzywany podczas tego typu konkursow na forach fotograficznych. Nalezy poprosic uczestnika o przeslanie fotografii w orginalnym rozmiarze i prosto z aparatu – jesli nie bedzie modyfikowana, zobaczymy prawdziwa jakosc fotki, jak i rowniez zdjecie bedzie posiadalo EXIF.
Ps.
Glos oddany
Kamil Wolski – Portfolio
http://www.fotografia.bydgoszcz.pl
" To nie aparat robi zdjęcia tylko fotograf! "
http://www.fotografia.bydgoszcz.pl
" To nie aparat robi zdjęcia tylko fotograf! "
- Od: 17 mar 2006, 15:14
- Auto: brak :D