Mazda Xedos 6 V6 98 .r
Oczywiscie ze cena powinna zalezec od wielkosci a nie marka czy model, ale z doswiadczenia wiem uzalezniaja wiele rzeczy wlasnie od tego jakie to . Niestety... nie jest to logiczne ale tak czesto bywa. Po to pytaja o marke zeby mieli okazje wiecej zarobic
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
https://www.youtube.com/watch?v=fy9OmhpPDBM
Kontakt w opisie
Kontakt w opisie
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Idealnie się ukazuję powiedzenie że nikt tak nikogo nie oszfabi jak polak polaka...
Tymi cenami ładnie ostudziliście moje chęci do rozbiórki lamp.
Tymi cenami ładnie ostudziliście moje chęci do rozbiórki lamp.
- Od: 5 lis 2013, 01:34
- Auto: Xedos 6 KF '98 +LPG
Mysle ze nie ma co od razu sie poddawac. Jak sie poszuka to i sie znajdzie cos w sensownej cenie.
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
Oczywiście że nie drogo, bezpieczeństwa swojego i bliskich nigdy nie wycenisz w ten sposób.
Mi chodzi bardziej o machnięcie ot tak kasą nie szukając alternatyw, chwilę szukając w internetach można zauważyć iż wychromowanie m2 plastiku kosztuje z 50pln a może i mniej, gdzie takie odbłyśniki to dużo dużo mniej powierzchni, niech sobie firma doliczy marże itd, wiadomo wszystko muszą opłacić, to ile tak naprawdę zarobią % na dosłownie paru-nastu minutach roboty ?
Po za tym, ile to wytrzyma zanim znów zżółknie ? rok – dwa ? ktoś daje gwarancję ? – żeby ładnie wyglądało i się świeciło to i ja sobie spreyem psiknę, ale temperatura i tak zrobi swoje.
Jak już ktoś z was to regeneruje, to mógłby obiektywne porównanie zrobić z ilością światła przed i po, np z lustrzanką z ustawionymi tymi samymi parametrami tj. przysłony, migawką, iso i stałym tym samym balansem bieli. Bo jak słyszę głosy podniecenia "stary ale teraz świeci" nie widząc znaczącej różnicy, to wydaje mi się bez sensu, a placebo zawsze zadziała szczególnie jak z portfela papier wyfrunie.
arafal21 i naprawdę to nie jest do ciebie kolego nic osobistego także peace, po prostu wku..wia mnie dookólna tandetna chińszczyzna która rozsypuje się w rękach za którą często płacimy cenę z kosmosu, a alternatyw co najgorsze brak...
sry panowie i panie za OT i lekkie uniesienie
Mi chodzi bardziej o machnięcie ot tak kasą nie szukając alternatyw, chwilę szukając w internetach można zauważyć iż wychromowanie m2 plastiku kosztuje z 50pln a może i mniej, gdzie takie odbłyśniki to dużo dużo mniej powierzchni, niech sobie firma doliczy marże itd, wiadomo wszystko muszą opłacić, to ile tak naprawdę zarobią % na dosłownie paru-nastu minutach roboty ?
Po za tym, ile to wytrzyma zanim znów zżółknie ? rok – dwa ? ktoś daje gwarancję ? – żeby ładnie wyglądało i się świeciło to i ja sobie spreyem psiknę, ale temperatura i tak zrobi swoje.
Jak już ktoś z was to regeneruje, to mógłby obiektywne porównanie zrobić z ilością światła przed i po, np z lustrzanką z ustawionymi tymi samymi parametrami tj. przysłony, migawką, iso i stałym tym samym balansem bieli. Bo jak słyszę głosy podniecenia "stary ale teraz świeci" nie widząc znaczącej różnicy, to wydaje mi się bez sensu, a placebo zawsze zadziała szczególnie jak z portfela papier wyfrunie.
arafal21 i naprawdę to nie jest do ciebie kolego nic osobistego także peace, po prostu wku..wia mnie dookólna tandetna chińszczyzna która rozsypuje się w rękach za którą często płacimy cenę z kosmosu, a alternatyw co najgorsze brak...
- Od: 5 lis 2013, 01:34
- Auto: Xedos 6 KF '98 +LPG
hikoo napisał(a):Oczywiście że nie drogo, bezpieczeństwa swojego i bliskich nigdy nie wycenisz w ten sposób.
Słuchajjjjj ...

Dlatego tak szukalem zeby nie zaplacic 100zl/szt , tylko 60zl/szt to i tak wg. nie jest tanio
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Gwaranacja jest na 12m-cy
PEACE

- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Jakosc zdjec jest jaka jest, ale nomrlanie bajka. 140zl z przesylka 12m-cy gwarancji. TMC Piekary Ślaskie.
Chyba dosc tanio w porowaniu do innych.
Chyba dosc tanio w porowaniu do innych.
Moim zdaniem trochę na lenia zrobione ale zobaczymy efekt, może wystarczy 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
mark.87 napisał(a):No ok jeden odblysnik zregenerowany a 2od soczewki czemu nie???A jak by ramke tez dal do galwanizacji z 626 jak by to wygladalo?
To sa od soczewki odblysniki...
arafal21 napisał(a):mark.87 napisał(a):No ok jeden odblysnik zregenerowany a 2od soczewki czemu nie???A jak by ramke tez dal do galwanizacji z 626 jak by to wygladalo?
To sa od soczewki odblysniki...
Moj blad

phoenx napisał(a):Ekhm, Panowie to jest wątek o pewnym Xedosie a nie o odbłyśnikach z 323F...
opc123 napisał(a):Długo CI to robili? Bo też jestem zmuszony do rozbierania lamp. Jak mam halogeny właczone to moge bez mijania jeździć i nie ma różnicy..;/
Nie, w srode albo czawrtek nadalem paczke, a pn wrocila.
aa tutaj jakby ktos mial watpliwosci czy cos to daje, zarowka jest zwykla h1 .
Na szczęście kupiłem rozbite lampy i mam 3 "zapasowe" odbłyśniki które poszły do regeneracji – a Mazdalena śmiga na "xenona". Jak będę miał zregenerowane, to będę mógł zrobić zdjęcia (np z jednym wymienionym) dla porównania. Kiedyś już dzwoniłem do Pana Huberta, i też mi wycenił na ok.100 zł za sztukę, z tym że, jak są w kiepskim stanie i się rozsypują "to on je odwraca i ta dziura jest wtedy po drugiej stronie"...
Daniel, nie o pewnym, tylko o bardziej eleganckim
phoenx napisał(a):Ekhm, Panowie to jest wątek o pewnym Xedosie a nie o odbłyśnikach z 323F...
Daniel, nie o pewnym, tylko o bardziej eleganckim
- Od: 2 mar 2011, 22:06
- Auto: Xedos 6 V6 98 r.
Były:
Focus II 2006 1.6 100 KM
Mazda 323f 1.5 99
Ten pan Hubert niech sobie w łeb strzeli. . A jesli te odblusniki na poprzednije stronie to z xedoa, to ni h..a nie moga byc obrocone. Mi tez to pitolil, po tym jak mi to powiedzial, odrazu probowalem obrocic odblysniik .. Dziwny jest koles.
Jak tylko mi odeślą odbłyśniki to wracam do tematu, narazie jadąc w nocy muszę się dużo domyślać 
- Od: 2 mar 2011, 22:06
- Auto: Xedos 6 V6 98 r.
Były:
Focus II 2006 1.6 100 KM
Mazda 323f 1.5 99