karmazyn33 napisał(a):Potem reset kompa tak na wszelki wypadek żeby odczytywał nowe dane po czyszczeniu.
a jak się wykonuje reset kompa w BJ ?
www.mazdaspeed.pl
robczach napisał(a):karmazyn33 napisał(a):Potem reset kompa tak na wszelki wypadek żeby odczytywał nowe dane po czyszczeniu.
a jak się wykonuje reset kompa w BJ ?
a kto chce zaślepić silniczek krokowy ? nie słyszałem ,może pomieszało ci się z EGRmacias8111 napisał(a):Witam.
Pozwolicie że dorzucę parę słów do tematu.
Niedawno wyczyściłem sobie przepustnicę i krokowca w mojej BJ. Autko jakby lepiej rusza z miejsca, trochę mi się lepiła przepustnica do obudowy z powodu nagaru (choć nieznacznego) i ciężko było spokojnie ruszyć. Z obrotami na biegu jałowym nie miałem wcześniej problemu jak i teraz nie mam, zero falowania obrotów po wyczyszczeniu.
Co do krokowca to jest on jakby bajpasem przez który przy zamkniętej przepustnicy (bieg jałowy) dostarczane jest powietrze do komory spalania. Sam uważam że zaślepiając go można sobie strzelić samobuja, lepszym rozwiązaniem może być odłączenie odmy od harmonijki (dziurę zaślepić a na odmę założyć jakiś malutki pojemniczek, kobiety mają ich dosyć), to powracające opary oleju z silnika tworzą przez nikogo nie lubiany nagar syfiący kroka, przepustnicę, zawory i świece.
Pozdrawiam..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości