Aktualne ceny Pb/ON/LPG w Waszym mieście?
mekp napisał(a):Pamiętajcie że np na Orlenie jest promocja weekendowa
A na dziś rano na jednym z Orlenów w Radomiu ropka po: 4.50

Na sąsiadującym Statoilu jeszcze 4.30 a na Huzarze 4.22... zapewne już niedługo ;/
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
U nas Orlen 1,87zł/l, z kartą 1,48zł/l, nie wiem jak na innych stacjach, ale poniżej 1,8zł chyba nie ma żadnej, jutro będę się kręcił to zerknę.
-
makmarc
Na Artusie w Klaudynach jest po 1,79 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
danmazda napisał(a):Na Artusie w Klaudynach jest po 1,79
Potwierdzam- nie zmieniło się z LPG, za to płynne po 15gr w górę- zatankowałem na full aby obliczyć ile dokładnie PB idzie na start przy "gaziwie" np. przez 2 miesiące.
Spokojnie, jeśli chodzi o ceny paliw przez długi czas nie wrócą to poziomu sprzed choćby pół roku. A gaz będzie trzymał się do 2zł, nie przekroczy. Nastały dobre czasy 
-
makmarc
makmarc napisał(a):Spokojnie, jeśli chodzi o ceny paliw przez długi czas nie wrócą to poziomu sprzed choćby pół roku. A gaz będzie trzymał się do 2zł, nie przekroczy. Nastały dobre czasy
Prorok?
Nie ma co gadać – dobrze jest! Nie spodziewałem się jeszcze pół roku temu, że będę mógł bez "krążenia" znaleźć stacje, na której zaleje benzynę za 5 PLN, a co dopiero za nieco ponad 4 PLN!
Więc naprawdę, uważam że czasy są dobre – LPG poniżej 2 PLN/l, Pb95 za 4.30 PLN – toż to piękna sprawa!
A w sierpniu jak jechałem na urlop do 3miasta, to w ekstremum tankowałem na za ponad 5.50 PLN/l...
- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
gdzieś czytałem, iż podobno cena za baryłkę ropy ma spaść do 20 baksów i że obecne podwyżki cen są tylko chwilowe, niedługo nastąpi dalszy spadek cen.
Jedyny problem to taki, że nie pamiętam źródła bo to było coś z fejsbuka gdy przeglądałem w pracy na kibelku.
Jedyny problem to taki, że nie pamiętam źródła bo to było coś z fejsbuka gdy przeglądałem w pracy na kibelku.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Szyna napisał(a):Statoil LPG – 1,99 zł
Pamietasz zabrać ze soba kupon -10gr ?
Dopisano 13 lut 2015 0:29:
matthies napisał(a): 20 baksów
Trudno w to uwierzyć bo koszt wydobycia baryłki jest znacznie powyżej wspomnianych $20. Wiele inwestycji nie jest opłacalnych nawet poniżej $50. Dlatego już kalkuluje się, że w dłuższej perspektywie czasu, skoro ropy będzie mniej (bo mniej nowych źródeł) to cena wzrośnie zanim koncerny zareagują, że znów mogą inwestować w kolejne odwierty. Silniejsi w między czasie, zjedzą tych drobniejszych. Przy okazji dobije się jeszcze tych cwaniaków co kombinują z łupkami – po co to komu? – Kupować od nas ropę!
Możesz o tym przeczytac tu np. http://tvn24bis.pl/surowce,78/ceny-ropy ... 13483.html
Wg. mnie realnym jest skakanie w przedziale $45-$55. Co kilka tygodni zapewne zauważymy jakieś korekty pod 60. Na grubsze zmiany musimy poczekać, aż znów wydarzy się coś znaczącego na świecie.
Bardzo ciekawy art. można przeczytać tutaj:
http://wojciechbialek.blox.pl/2015/02/2 ... bessy.html
(komentarze równie trafne np. ""...latem kryzys jakiegoś dużego podmiotu zadłużonego w dolarach i sprzedającego surowce..."
Kandydat jest: zadłużone po uszy amerykańskie łupki. Tam podobno skala długów przekracza sporo ta z ostatniej bańki na nieruchomościach. A duże korporacje ostrzą sobie zęby na aktywa małych amerykańskich firm łupkowych. Czyli jednak USAgeddon?"
Co do łupków to nieciekawie jest w naszym regionie. Czy gazu czy ropy to jest mniej niż zakładano, trudniej wydobyć... również ze wzgledu na ekoterrorystów i w skutek czego, nie opłaca się teraz inwestować w testy łupokowe. Jak ropę wywali pod 150$ to zaczną się znów odwierty i kombinacje z łupkami. Zrobią to, albo głupcy, albo "grubasy" ze stalowymi jajami, którzy będą przecież pamiętać 2015r.[/quote]
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
lukasz.b napisał(a):Dziś tankowałem na Statoil, Lublańska, Kraków:
Cena z rabatem ze strony internetowej 1,65 PLN/L
A ten "rabat" jest tylko na LPG czy na Pb też?
Bo kurde tak się składa, że prawie codziennie przejeżdżam obok Statoila na Lublańskiej to co by mi szkodziło zalać? A bez rabatu ceny raczej mają z wyższej półki. Btw nie tankowałeś nigdy na Siewnej? Na Statoil 1-2-3 konkretnie.
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
[/quote]widmo82 napisał(a):Szyna napisał(a):Statoil LPG – 1,99 zł
Pamietasz zabrać ze soba kupon -10gr ?
Dopisano 13 lut 2015 0:29:matthies napisał(a): 20 baksów
Trudno w to uwierzyć bo koszt wydobycia baryłki jest znacznie powyżej wspomnianych $20. Wiele inwestycji nie jest opłacalnych nawet poniżej $50. Dlatego już kalkuluje się, że w dłuższej perspektywie czasu, skoro ropy będzie mniej (bo mniej nowych źródeł) to cena wzrośnie zanim koncerny zareagują, że znów mogą inwestować w kolejne odwierty. Silniejsi w między czasie, zjedzą tych drobniejszych. Przy okazji dobije się jeszcze tych cwaniaków co kombinują z łupkami – po co to komu? – Kupować od nas ropę!
Możesz o tym przeczytac tu np. http://tvn24bis.pl/surowce,78/ceny-ropy ... 13483.html
Wg. mnie realnym jest skakanie w przedziale $45-$55. Co kilka tygodni zapewne zauważymy jakieś korekty pod 60. Na grubsze zmiany musimy poczekać, aż znów wydarzy się coś znaczącego na świecie.
Bardzo ciekawy art. można przeczytać tutaj:
http://wojciechbialek.blox.pl/2015/02/2 ... bessy.html
(komentarze równie trafne np. ""...latem kryzys jakiegoś dużego podmiotu zadłużonego w dolarach i sprzedającego surowce..."
Kandydat jest: zadłużone po uszy amerykańskie łupki. Tam podobno skala długów przekracza sporo ta z ostatniej bańki na nieruchomościach. A duże korporacje ostrzą sobie zęby na aktywa małych amerykańskich firm łupkowych. Czyli jednak USAgeddon?"
Co do łupków to nieciekawie jest w naszym regionie. Czy gazu czy ropy to jest mniej niż zakładano, trudniej wydobyć... również ze wzgledu na ekoterrorystów i w skutek czego, nie opłaca się teraz inwestować w testy łupokowe. Jak ropę wywali pod 150$ to zaczną się znów odwierty i kombinacje z łupkami. Zrobią to, albo głupcy, albo "grubasy" ze stalowymi jajami, którzy będą przecież pamiętać 2015r.
Co do wydobycia to gdzieś w sieci (ale już nie pamiętam gdzie) widziałem filmik (wywiad) z "gościem w ręczniku na głowie" chyba z ZEA (albo Kuwejtu) i mówił, że cena (wtedy ~100$/baryłkę) jest taka, bo rynek robi koniunkturę, a nie dlatego, że koszty rosną czy ryzyko większe itp. itd.
No to się go pyta dziennikarz – za jaką cenę mógłby sprzedawać najniżej, żeby zarobić – wprost nie odpowiedział, ale mówił że za połowę tej co obecnie (~100$/baryłkę) i tak by mu się opłacało sprzedawać...
Hatchback 1.6 MZR 105 KM