Jeśli idzie o łożysko to mam od 15kkm SFK czy SKF nie pamietam dokładnie, na prawym przodzie i mimo nie lekkiej jazdy wszystko OK
Jakość części JC – jakie macie własne doświadczenia?
W sklepach JC nie kupiłem niczego co miało w kodzie JC (brałem najdroższe rzeczy jakie mieli w danej kategorii) i jak narazie na nic nie mogę powiedzieć złego słowa
Jeśli idzie o łożysko to mam od 15kkm SFK czy SKF nie pamietam dokładnie, na prawym przodzie i mimo nie lekkiej jazdy wszystko OK
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
no wlasnie ja chyba te mam teraz zalozone, gosciu miu szybko nazwa rzucil! bodajrze 170zlbrii napisał(a):SFK czy SKF
- Od: 10 sty 2006, 17:29
SKF – ja założyłem to do sprzęgła
Jeśli chodzi o JC – jeden łącznik stabilizatora działa od ok 35.000 km, natomiast drugi padł po 3 tygodniach, a zdawało mi się, że stuka już po tygodniu (założone w tym samym czasie, ale nie wygladały identycznie – w sklepie nie było identycznych, ale ob JC). Teraz mam mam Yamato.
PS. Taki temat już był![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jeśli chodzi o JC – jeden łącznik stabilizatora działa od ok 35.000 km, natomiast drugi padł po 3 tygodniach, a zdawało mi się, że stuka już po tygodniu (założone w tym samym czasie, ale nie wygladały identycznie – w sklepie nie było identycznych, ale ob JC). Teraz mam mam Yamato.
PS. Taki temat już był
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ja z JC mam [waaaco?] przejechałem ze 25tkm i jest ok. Na ori nie bylo mnie stac 1150zl
najgorsze co kupilem jeszcze w Japan Cars to komplet sprzegła
zaczelo szarpac i potem zostało zmienione na jakies inne chyba Sachs i jest ok
kupuje tam tez filtry, ale tylko japonskie Union Japan.
siwy_dymek napisał(a):bodajrze 170zl
Nie wiem nawet czy nie 150zł (kupeował u Smirnoffa)
Trusted computing – Yes or No?
SKF to szwedzdka firma, która wykupiła Poznańskie PFŁT (Poznańska Fabryka Łożysk Tocznych).
Tak w ramach promocji regionu – kilkadziesiąt (już) lat temu PFŁT uruchomiło fabryję łożysk kulkowych w Japonii, która działa do dzisiaj! Auta japońskie, które "posiadają" łożyska kulkowe czerpią z naszej – rodzimej myśli technicznej!!
Tak w ramach promocji regionu – kilkadziesiąt (już) lat temu PFŁT uruchomiło fabryję łożysk kulkowych w Japonii, która działa do dzisiaj! Auta japońskie, które "posiadają" łożyska kulkowe czerpią z naszej – rodzimej myśli technicznej!!
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
nie mam pojecia, w kazdym razie sygnowane ze z japoni i kupil je mechanior co w hondach dlubie nascie lat, wiec zdalem sie na jego wybor, on wie kiedy nie przeplacac i w czym nei przeplacacxANDy napisał(a):SKF to szwedzdka firma
nemi napisał(a):PS. Taki temat już był
...i napewno nie jeden
- Od: 10 sty 2006, 17:29
xANDy napisał(a):SKF to szwedzdka firma
ostatnio jak kupiłem łożysko sprzęgła SKF było "Made in Japan", natomiast kilka dni później kupiłem napinacz SKF do Octavi 1.6 i było "Made in Canada" (albo USA nie jestem pewien teraz). Myślałem, że będzie japońskie i chciałem poprawić Niemców, ale cóż – okazało się, że jest zza oceanu
Byłem wczoraj sprawdzić stan hamulców, łożysk przednich, zawiasu... Łożyska jak pisałem wcześniej, mam też z JC, może trafiłem na inną serię niż siwy, bo okazało się że są cichutkie... zrobiłem na nich już 15kkm. Nie narzekał bym więc na firmę JC a raczej na firmy, firemki, korporacje od których to JC pakuje cześci w swoje pudełka.
- Od: 16 cze 2005, 10:55
Byłem dziś w hurtownii JC we Wrocławiu (przy Armii Krajowej) i pytałem o kable WN do Xedosa – jakieś dobre. Facet polecił mi japońskie JC za 205zł. Pokazał pudełko i faktycznie -całe w japońskich krzaczkach, ale nigdzie nie było napisu Made In Japan. Nie wiem co myśleć o tych przewodach. Brać? Nie brać?
- Od: 7 sty 2006, 17:42
- Auto: e46 330xd eMpowered by Jetronik, 6 Mps
Tak tak tylko NGK.Grzyby napisał(a):ja bym olał i wziął NGK
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
nor napisał(a): J43010A
tomekrvf napisał(a):szajs z JC
Kazdy chwali towar ktory sprzedaje , Ja wiem ze to jest szit bez gwarancjinor napisał(a):Lecz te jak zapewnia sprzedawca to nie jest szajs JC tylko jakieś japońskie
Kup oryginalne tuleje – TYLKOnor napisał(a): Sam już nie wiem

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
U mnie nie sprzedają części innych niż JC, więc pozostaje carspeed. Na szczęście narazie nic nie zmieniałem. Tylko mechanik zmienił drążek kierowniczy lub stabilizatora (?), mimo że kazałem mu tu nic nie kupywać, to zmienił. Jeżeli to jest JC to pewnie szybko da o sobie znać
nie ma klocków z JC spaliły sie

jacobsik napisał(a):a moje auto dostało klocki z jc . okładziny na oko wyglądają na porządne, ale kupiłem je tylko dlatego bo nie miałem wyboru . Na przód będą lepsze
nie ma klocków z JC spaliły sie
If you’re in control, you’re not going fast enough.