Tuning optyczny Mazda 323F BG – pytania i sugestie – temat zbiorczy
Witam,
Kupiłem na lato felgi, z których zamontowaniem mam problem.
Fazowanie otworu centrującego na feldze jest identycznej długości co kołnierz piasty, przez co felga w ogóle nie nachodzi na piastę, a trzyma się jedynie na szpilkach.
Początkowo myślałem o jakimś dystansie, który miałby dłuższy kołnierz piasty w tym samym rozmiarze, jednak jako że felgi mają mniejsze ET, to nie za bardzo mam na to miejsce.
Czy ktoś miał już podobny problem i jakoś sobie z nim poradził?
Pozdrawiam
Kupiłem na lato felgi, z których zamontowaniem mam problem.
Fazowanie otworu centrującego na feldze jest identycznej długości co kołnierz piasty, przez co felga w ogóle nie nachodzi na piastę, a trzyma się jedynie na szpilkach.
Początkowo myślałem o jakimś dystansie, który miałby dłuższy kołnierz piasty w tym samym rozmiarze, jednak jako że felgi mają mniejsze ET, to nie za bardzo mam na to miejsce.
Czy ktoś miał już podobny problem i jakoś sobie z nim poradził?
Pozdrawiam
- Od: 8 maja 2008, 23:29
- Auto: 323f BG 1,6 gaźnik '90
Chodzi Ci o?
http://img577.imageshack.us/img577/8136/p1030232nj.jpg
Wystarczy dorobić 2 gniazda pozycji i stopu
- Od: 7 sty 2011, 12:32
- Auto: Mazda 323f BG b6 1993
folley napisał(a):Chodzi Ci o?
Moja była Mazda
Jeśli chodzi Ci o efekt ze zdjęcia to musisz dokupić dwie oprawki na żarówki dwuwłókowe i podpiąc się pod pozycje.
Ktoś kiedyś dobrze powiedział, że należałoby wywalić odbłyśniki z przeciwmgielnych, bo trochę to razi w ślepia.
Niestety ta modyfikacja pozbawia Cię przeciwmgielnych z tyłu.
Witajcie,
Długo mnie nie było na forum, bo i pozbawiony byłem swojej madzi.
Niedługo się to prawdopodobnie zmieni
Mam pytanie odnośnie oświetlenia eFki BG.
Niektórym forumowiczom udało się zmodyfikować przednie oświetlenie:
Gdzie mogę poczytać o tym w jaki sposób tego dokonać?
Oprócz tego chcę zmodyfikować tylne lampy... albo coś mi się uroiło, albo kiedyś można było dostać coś podobnego do BG:
Dodatkowo przy okazji zapytam, czy mieliście problemy z korozją przy szyberdachu? Szukałem samej blachy, ale jeśli już się znajdzie to nadżartą tak samo.
Z góry dzięki za pomoc.
Długo mnie nie było na forum, bo i pozbawiony byłem swojej madzi.
Niedługo się to prawdopodobnie zmieni
Mam pytanie odnośnie oświetlenia eFki BG.
Niektórym forumowiczom udało się zmodyfikować przednie oświetlenie:
Gdzie mogę poczytać o tym w jaki sposób tego dokonać?
Oprócz tego chcę zmodyfikować tylne lampy... albo coś mi się uroiło, albo kiedyś można było dostać coś podobnego do BG:
Dodatkowo przy okazji zapytam, czy mieliście problemy z korozją przy szyberdachu? Szukałem samej blachy, ale jeśli już się znajdzie to nadżartą tak samo.
Z góry dzięki za pomoc.
Nie wiem, czy w dobrym miejscu pytanie, ale gdzie mozna zamowic zderzaki do mazdy 323f bg . Jest jakiś dobry sklep ? chodzi mi o sportowe wersje
- Od: 19 sty 2015, 14:17
- Auto: mazda 323f bg z lpg, silnik 1.8
Witam, orientujecie się czy widoczne na zdjeciu dokladki progów są z jakiegoś pakietu? Są z włókna to chyba szajs allegrowy.
Słabo widać ale mam tylko to zdjęcie.
Słabo widać ale mam tylko to zdjęcie.
- Od: 14 paź 2013, 15:48
- Auto: Była:
323f bg
Camry 3.0
Punto 2003
323f BA
jest będzie 323f BG ZENDER!
a nie można tego napisać w odpowiednim temacie ?
Można sory.
- Od: 14 paź 2013, 15:48
- Auto: Była:
323f bg
Camry 3.0
Punto 2003
323f BA
jest będzie 323f BG ZENDER!
Podłokietnik jest dedykowany do bagiety . Był montowany w wersji z najbogatszym wyposażeniem jako dodatek wyposażenia . W PL nie dostępny. Jak kupowałem fotele od z tej właśnie Mazdy , sam chciałem wyciągnąć ten podłokietnik ale śruby były tak skorodowane że nie szło tego odkręcić .
Czesc! Mam pytanie – czy ktos montował podobne lampy – https://s.click.aliexpress.com/e/c7gmqVWD
Czy one sie wogole zmieszcza? Pozdr
Czy one sie wogole zmieszcza? Pozdr
- Od: 20 mar 2019, 22:56
- Auto: mazda 323 bg gt