Cześć,
Zauważyłem w swojej maździe iż przy przyspieszaniu i zwalnianiu czuć mocne wibracje samochodu (pedały, kierownica, skrzynia wibrują dość mocno), podczas jednostajnej jazdy problem występuje sporadycznie.
Problemów z mocą, ruszaniem – brak. Tylko przy odpalaniu pod koniec czuć takie mocniejsze uderzenie. Czy to sławetna dwumasa (która już te 150kkm ma nabite) jest winna? Z wątków które tu czytałem ludzie nie opisują do końca podobnych problemów co mój.
Pozdrawiam
Szarpanie przy przyspieszaniu i zwalnianiu
Strona 1 z 1
Poduszki silnika sprawdzał?
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Jak miałeś wymieniany silnik to nie można było sprawdzić 2M ? Sprawdź jeszcze półosie ale wątpię żeby to była ich wina
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Na forum bardzo ciężko znaleźć kogoś komu padła 2M, po prostu w naszych silnikach jest pancerna
Sam mam już prawie 200K na liczniku i zero oznak problemów z nią związanych ale jak już wyciągałeś silnik to było sprawdzić, teraz żeby potwierdzić na 100 procent to będziesz musisał zrzucać skrzynie która i tak była pewnie przekładana do nowego silnika...
A na postoju telepie? objawy zmieniają się po wciśniećiu sprzęgła ? Zwykle 2M daje objawy różne dla sprzęgła wciśniętego oraz zwolnionego.
Mi pada lewa poducha silnika i telepie tylko na postoju ale to i tak jest tak delikatne drganie że nie przeszkadza.

A na postoju telepie? objawy zmieniają się po wciśniećiu sprzęgła ? Zwykle 2M daje objawy różne dla sprzęgła wciśniętego oraz zwolnionego.
Mi pada lewa poducha silnika i telepie tylko na postoju ale to i tak jest tak delikatne drganie że nie przeszkadza.
Strona 1 z 1