Witam
Zakupiłem wyżej wymienioną mazdę. Po zakupie troszkę nią pojeździłem. Chciałbym jednak ją jeszcze dokładnie przejrzeć i sprawdzić czy jej coś dolega. Jedyną wadą jaką odczuwam ja to lekkie znoszenie w prawa stronę. Ale myślę, że to sprawdzę na stacji diagnostycznej.
Widać, że samochód był konserwowany (progi, drzwi, kielichy również). W kilku miejscach widać delikatne ogniska rdzy. Przy klapie tylnej to brud.
Silnik pracuje równo. Jest to jednostka 74 kW. Co mnie zaniepokoiło najbardziej to, że z pod maski pojawił się biały dym, na moje oko z okolic chłodnicy. Po jakimś czasie już go nie widziałem. Rozrząd był ponoć robiony przy 170 k kilometrów.
Sprzedawca dołożył mi koła z oponami zimowymi, jednak opony miały za duży profil

, ale obiecał, że poszuka innych.
W dowodzie rejestracyjnym mam wpisane przeznaczenie "sanitarka przewozowa", w tłumaczeniu dokumentów (auto zostało sprowadzone w 2013 roku) znalazłem zapis "pojazd został unieruchomiony dnia 03.09.2013 w UM Passau.
Czy możecie polecić jakiegoś mechanika z okolic śląska, bądź któryś z forumowiczów może ma duże doświadczenie z tymi silnikami i chętnie przejedzie się, obejrzy samochód i ewentualnie powie mi, że zrobiłem głupotę go kupując. Także Zapraszam chętnych na przejażdżkę.
Z góry dziękuję za pomoc.