Biały dym z tłumika po 2-5 minutach pracy silnika

Postprzez PrzemoPremacy » 27 sty 2015, 21:42

Witam wszystkich. Jestem tu nowy :)
Mam problem z moja Madzia Premacy 2002 r. 2.0 DiTd 10
Problem nr 1:
Robiło mi ciśnienie, lecz nie gotowało wody w układzie chłodzenia silnika.

Problem nr 2:
Biały dym z tłumika.

Pomyślałem: uszczelka pod głowica, wymieniłem uszczelkę – problem z ciśnieniem zniknął ale pozostał biały dym z tłumika. Dopóki samochód się nie zagrzeje to nie kopci ale po paru minutach wydobywa się dym i pachnie niedopalona ropą.

Pomożecie?
Początkujący

Od: 27 sty 2015, 21:29
Auto: Mazda Premacy 2002r po Liftcie 2.0 DiTd 101ps

Postprzez Maniekvip » 27 sty 2015, 23:07

Mamy zimę więc auta kopcą... właśnie po chwili jak woda w tłumikach się zagotuje :D
Jeśli wymieniłeś UPG to może turbina?
Forumowicz

Od: 31 paź 2013, 20:01
Auto: Mazda6
Mazda3

Postprzez PrzemoPremacy » 29 sty 2015, 19:44

jutro ma dostac odpowiedz od mechanika , mial podpiąć ja pod komputer i znajsc Bład .
Twierdze ze to nie woda z tłumnika poniewaz .po 2 min pracy silnika przełacza sie w tryb awaryjny a z Tłumnika leci Tak mocny dym ze nic za mna nie widac i nie ma siły ledwie wkreca sie na 2000 obr/min ... Myslalem nad pompa paliwa , wtryskami, albo zaworem ktory reguluję cisnienie na turbinie .. i przez to włącza sie w tryb awaryjny Tylko pytanie czy przez Tryb Awaryjny Bedzie tak kopcic ? Twierdze ze moze Jakis czujnik na pompie komputer go odłacza i powoduje Mocne kopcenie na bialo-szary kolor ? Pomocy !

Dopisano 29 sty 2015, 23:20:

Maniekvip napisał(a):Mamy zimę więc auta kopcą... właśnie po chwili jak woda w tłumikach się zagotuje :D
Jeśli wymieniłeś UPG to może turbina?

Gdy skladalem samochod byla sobota 3 w nocyr mysle ze mogł mi zle wskoczyc pasek na pompie Paliwa i ma przyspieszony zapłon bo troszeczke zaczela klekotac ,, na obroty sie wkreca bardzo ladnie na biegu jałowym troszke kopci ale jak dostanie obciazenie to tragedia :) --> prosze zobaczyc Filmik –> https://www.youtube.com/watch?v=Lm_yf-07To4
Początkujący

Postprzez PrzemoPremacy » 3 lut 2015, 09:54

Okazało się ze przyspieszony zaplon .. przeskoczył mi na pompie o jeden zabek i do tego zepsuty był czujnik na pompie paliwa jak odbiorę samochód nagram filmik jak teraz chodzi
Początkujący

PostTen post został usunięty przez Yard 17 lut 2015, 11:14.
Powód: porządki