Mazda3 BM/BN – Akcesoria
po 3 rowery górskie oraz po 2 holenderskie – każdy waży ~20kg więc to prawie jak 4 górskie
Też nie mam instrukcji pod ręką, ale tutaj http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=489&t=166205 podają maksymalne obciążenie dachu 75kg więc dopuszczalny ładunek 45kg dla bagażnika Mazdy wydaje się mały
Witam serdecznie.
Czytam powyższe wypowiedzi i chciałbym się upewnić w tej sprawie, więc bardzo proszę o dodatkową wypowiedź.
Jak rozumiem, przy zakupie bagażnika Thule nie są potrzebne dodatkowe akcesoryjne listwy kupowane w ASO. W tym przypadku stopa spoczywa na gumowej podkładce i bagażnik jest trzymany obejmą na rancie dachu pod drzwiami.
A jak jest montowany bagażnik z ASO. Zakładając że kupuje się akcesoryjne listwy, to pewnie są tam jakieś otwory, wgłębienia itd. Wtedy co? Stopa wchodzi w to wgłębienie ale również jest obejma na rant dachu czy jakoś inaczej?
Mam bagażnik Thule do relingów do ceeda. Zagadałem ostatnio z kolesiem na allegro który handluje bagażnikami thule i ma min do madzi 3. Zadałem pytanie czy istnieje wymiana samych stóp tak żeby belki mi pasowały. Opisał że tak i może mi takie stopy z zamkami sprzedać za 150zł. Jestem w szoku, bo czytając powyższą wypowiedź to same gumy i blachy kosztowały 120zł.
Jakby ktoś był zainteresowany to mogę wysłać linka do aukcji tego kolesia.
Pozdrawiam.
Czytam powyższe wypowiedzi i chciałbym się upewnić w tej sprawie, więc bardzo proszę o dodatkową wypowiedź.
Jak rozumiem, przy zakupie bagażnika Thule nie są potrzebne dodatkowe akcesoryjne listwy kupowane w ASO. W tym przypadku stopa spoczywa na gumowej podkładce i bagażnik jest trzymany obejmą na rancie dachu pod drzwiami.
A jak jest montowany bagażnik z ASO. Zakładając że kupuje się akcesoryjne listwy, to pewnie są tam jakieś otwory, wgłębienia itd. Wtedy co? Stopa wchodzi w to wgłębienie ale również jest obejma na rant dachu czy jakoś inaczej?
Mam bagażnik Thule do relingów do ceeda. Zagadałem ostatnio z kolesiem na allegro który handluje bagażnikami thule i ma min do madzi 3. Zadałem pytanie czy istnieje wymiana samych stóp tak żeby belki mi pasowały. Opisał że tak i może mi takie stopy z zamkami sprzedać za 150zł. Jestem w szoku, bo czytając powyższą wypowiedź to same gumy i blachy kosztowały 120zł.
Jakby ktoś był zainteresowany to mogę wysłać linka do aukcji tego kolesia.
Pozdrawiam.
Oryginalne łapy przychodzą z wymiennymi plastikami które mają dziury na mocowanie. Wygląd na żywym aucie można obejrzeć tutaj http://mazda3revolution.com/forums/2014-mazda-3-skyactiv-appearance-interior/41434-roof-rack-5.html
Dzięki za odpowiedź.
Teraz mam jasność. Czyli w oryginalnym akcesoryjnym bagażniku nie ma tych bocznych łap trzymających za dach tylko cała siła spoczywa na mocowaniu śruby wewnątrz elementu w listwie.
A jaka firma robi akcesoryjny bagażnik? Czy nie Thule. Dla Nissana kiedyś Thule robiło bagażniki.
Dopisano 4 sty 2015, 14:16:
Witam.
Czy kupował ktoś z Ebaya nakładki na progi. Chodzi mi dokładnie o te
http://www.ebay.com/itm/Side-Door-Sill- ... 27&vxp=mtr
Jeżeli tak to podzielcie się jakością wykonania oraz spasowaniem do modelu. Zastanawiam się czy ich nie kupić.
Teraz mam jasność. Czyli w oryginalnym akcesoryjnym bagażniku nie ma tych bocznych łap trzymających za dach tylko cała siła spoczywa na mocowaniu śruby wewnątrz elementu w listwie.
A jaka firma robi akcesoryjny bagażnik? Czy nie Thule. Dla Nissana kiedyś Thule robiło bagażniki.
Dopisano 4 sty 2015, 14:16:
Witam.
Czy kupował ktoś z Ebaya nakładki na progi. Chodzi mi dokładnie o te
http://www.ebay.com/itm/Side-Door-Sill- ... 27&vxp=mtr
Jeżeli tak to podzielcie się jakością wykonania oraz spasowaniem do modelu. Zastanawiam się czy ich nie kupić.
Ja zamowilem takie nakładki ale są jeszcze w drodze jak przyjdą to dam znać czy warto.
Ostatnio edytowano 6 sty 2015, 21:35 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Nie należy cytować całego postu... zwłaszcza poprzedniego
Powód: Nie należy cytować całego postu... zwłaszcza poprzedniego
Super kuman1987r.
Jak będziesz miał to zrób jakieś foty, może sobie też zamówię.
A co powiecie na dodatkowe ledy dzienne?
http://www.ebay.com/itm/LED-Daytime-Run ... 78&vxp=mtr
Nie kupił czasem ktoś coś takiego? Ciekawy jestem jak to się prezentuje w rzeczywistości i czy wykonanie jest zbliżone do Europy
Jak będziesz miał to zrób jakieś foty, może sobie też zamówię.
A co powiecie na dodatkowe ledy dzienne?
http://www.ebay.com/itm/LED-Daytime-Run ... 78&vxp=mtr
Nie kupił czasem ktoś coś takiego? Ciekawy jestem jak to się prezentuje w rzeczywistości i czy wykonanie jest zbliżone do Europy
dzis mi doszly progi ogólnie jak za ta cene to warto ale warto poczekac na opinie jeszcze kolegi grocek76
grocek76 daj znac jak dojda ci te progi i co o nich sadzisz

już się doczekać nie mogę
na pewno opiszę swoje wrażenia, na zdjęciach wyglądają 

- Od: 15 cze 2009, 15:19
- Auto: viewtopic.php?f=332&t=172754
NO, no. Całkiem fajnie wyglądają na tych zdjęciach. Rzeczywiście jak za taką cenę to jest OK.
A jak wymiary, czy pasują do progu, czy wszystko dolega dobrze?
Te listwy są klejone na taśmie dwustronnej?
Czy oryginalne, akcesoryjne listwy są również klejone na taśmie, czy może maja jakieś zatrzaski itd.
A jak wymiary, czy pasują do progu, czy wszystko dolega dobrze?
Te listwy są klejone na taśmie dwustronnej?
Czy oryginalne, akcesoryjne listwy są również klejone na taśmie, czy może maja jakieś zatrzaski itd.
Listwy progowe mam już u siebie na motaż będą musiały poczekać. Tak jak pisze Kuman1987 za te pieniądze trudno wymagać więcej są prawie 6x tańsze od ori Mazdy a wykonaniem napewno nie są tyleż razy gorsze. Moim zdaniem są nawet lepsze bo zakrywają krawędź progu. Ja jestem zadowolony i polecam po montażu podzielę się wrażeniami i fotami
jesze raz dzięki Kuman 
- Od: 15 cze 2009, 15:19
- Auto: viewtopic.php?f=332&t=172754
A co możecie powiedzieć o kamerze cofania.
W ASO oryginał kosztuje z montażem (ktoś pisał o tym) około 2000. Na allegro są dedykowane kamery od 100-300zł. Wyprowadzenie mają wtyczkę video typu chinch. Jak to jest podłączane w nowej 3. Czy akcesoryjna kamera z ASO ma inną wtyczkę i nie ma możliwości podłączyć kamery na chinch.
Dajcie jakieś info.
W ASO oryginał kosztuje z montażem (ktoś pisał o tym) około 2000. Na allegro są dedykowane kamery od 100-300zł. Wyprowadzenie mają wtyczkę video typu chinch. Jak to jest podłączane w nowej 3. Czy akcesoryjna kamera z ASO ma inną wtyczkę i nie ma możliwości podłączyć kamery na chinch.
Dajcie jakieś info.
Jak się chcesz bawić to kup w ASO wiązkę dedykowaną a z kamerą z allegro sobie pokombinuj. Wiązki nie przeskoczysz, jak ją zobaczysz to zrozumiesz. Z wiązką powinieneś otrzymać całą instrukcję podłączenia.
Pzdr
Pzdr
andrewp napisał(a):A koszt wiązki to ile?
Koszt wiązki bez zniżek 492zł. Ciekawe, czy jak coś nie wyjdzie to kiedyś można dołożyć resztę oryginalnych elementów aby podłączyć tą kamerkę.
Ma ktoś fotkę tej wiązki, mam aftermarketową kamerkę i chciałbym ją podłączyć
[quote="kuman1987r"]dzis mi doszly progi ogólnie jak za ta cene to warto ale warto poczekac na opinie jeszcze kolegi grocek76
mam identyczne jak dla mnie jest ok dobrze pasują, taśma idealnie trzyma (tylko naklejajcie powyżej 15C i dokładnie wyczyścić benzyną ekstrakcyjną – jedna wada iż śmierdzą chińszczyzną przez ok 2 tyg.
...a i jeszcze jedno na alliexpress koszt to średnio 20$ z przesyłką
mam identyczne jak dla mnie jest ok dobrze pasują, taśma idealnie trzyma (tylko naklejajcie powyżej 15C i dokładnie wyczyścić benzyną ekstrakcyjną – jedna wada iż śmierdzą chińszczyzną przez ok 2 tyg.
...a i jeszcze jedno na alliexpress koszt to średnio 20$ z przesyłką
Ponawiam pytanie. Ma ktoś foto/schemat oryginalnej wiązki kamery cofania do BM?