Witam wszystkich
Poszukuje miejsca gdzie mogę znaleść napięcie które nie zanika przy uruchamianiu silnika.
Mierzyłem gdzie mogłem i komputer wszytko odcina.
Ewentualnie miejsca gdzie napięcia pojawia się dopiero przy odpalonym silniku.
Wiecie gdzie szukać?
w kabinie nie znalazłem (może któryś przewód dochodzący do komputera ale tam nie chce grzebać)
Pozdrawiam
Paweł
W poszukiwaniu napięcia w Mazdzie 6
Strona 1 z 1
Na stałe to bym sobie pociągnął z aku...
Potrzebuje ze jak przekręcamy stacyjkę w pierwsze położenie to pojawia sięe napięcie i przy uruchamianiu silnika nie zanika nawet na ułamek sekundy.
Bo wiadomo przy uruchamianiu odcina sie wszystko (prawie wszystko i szukam tego prawie)
Potrzebuje ze jak przekręcamy stacyjkę w pierwsze położenie to pojawia sięe napięcie i przy uruchamianiu silnika nie zanika nawet na ułamek sekundy.
Bo wiadomo przy uruchamianiu odcina sie wszystko (prawie wszystko i szukam tego prawie)
to jak chcesz już od pierwszej pozycji kluczyka czyli ACC to najprościej dwie diody prostownicze, jedna do ACC, druga do IGN i łączysz je drugim końcem i masz stałe 12V już od pozycji ACC i nie znikające przy kręceniu rozrusznikiem. Diody prostownicze musisz sobie dobrać odpowiednio do prądu, jaki potrzebujesz.
- Załączniki
-
Strona 1 z 1