Jak w temacie ,w lampie po stronie kierowcy nie działa ręczna regulacja góra-dół w efekcie czego lampa świeci bardzo nisko ,a soczewka z żarnikiem luźno lata.
Podejrzewam ,że bez demontażu lampy sie nie obejdzie i teraz pytanie do was czy ktoś z was miał już taki lub podobny przypadek i może naprowadzi mnie co mogło sie popsuć .
brak ręcznej regulacji lamp ksenonowych
Strona 1 z 1
MI$ napisał(a):Ksenony nie mają ręcznej regulacji.
Poza automatyczną regulacją, mają też manulaną, ale ograniczoną. Parę dni temu miałem delikatnie korygowane na stacji diagnostycznej, podczas przeglądu. To bodajże podnosi całą lampę.
- Od: 20 lut 2014, 14:36
- Auto: Mazda 6 2.0 MZR-CD 143KM, 2007
A to mówimy o dwóch różnych rzeczach
W lampach jak najbardziej jest regulacja jak dobrze pamiętam przysłony (a nie soczewski).
Skoro lata wszystko w środku a kilka dni temu ktoś to ruszał – śmiem twierdzić że zepsuł
W lampach jak najbardziej jest regulacja jak dobrze pamiętam przysłony (a nie soczewski).
Skoro lata wszystko w środku a kilka dni temu ktoś to ruszał – śmiem twierdzić że zepsuł
- Od: 16 sie 2009, 20:52
- Auto: Jest:
6 GH gorzka czekolada
Była:
6 GH 2,2 D
6 GY 2,0 D
6 GY 2,3 Pb
Wyjąłem lampe i stwierdzam żę zerwana jest śruba od regulacji.
Próbuje to pokleić ale nie wiem czy coś mi z tego wyjdzie więc może ktoś podpowie czy taką śrube gdzies kupię a możę ktos z was posiada stary reflektor i odsprzedałby śrube do regulacji.
Próbuje to pokleić ale nie wiem czy coś mi z tego wyjdzie więc może ktoś podpowie czy taką śrube gdzies kupię a możę ktos z was posiada stary reflektor i odsprzedałby śrube do regulacji.
- Od: 20 sty 2015, 21:32
- Auto: mazda 6 2.0 citd 2004
Strona 1 z 1