Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...
Xedos ponad miesiąc stał w garażu rozgrzebany bo wyjechałem na święta, a potem nie było kiedy sie za to zabrać. Dopiero w zeszłym tygodniu skróciłem cięgno serwa tak by hamulce nie trzymały. Ostatecznie moge powiedzieć że przeszczep hamulców z MPSa zakończony powodzeniem, zostało przedłużyć linkę ręcznego, ale to już w swoim czasie. Zebrałem kilka zdjęć jak to wszystko wyglądało 

Dopisano 21 sty 2015 17:32:
Do tego wymieniłem ostatnio siłowniki klapy bagażnika, pasujące do modeli "AUDI 100 A6 C4 SEDAN". Poza siłownikami nic kupować nie trzeba, tylko flexą ze starych siłowników musiałem wyciąć gniazdo kulkowe. Gdyby nie to pasowały by P&P. Klapa unosi się w końcu sama, nie boje się o głowę, trzeba sie tylko przyzwyczaić do tego że teraz bagażnik sam sie nie zamknie, trzeba mu pomóc

Dopisano 21 sty 2015 17:32:
Do tego wymieniłem ostatnio siłowniki klapy bagażnika, pasujące do modeli "AUDI 100 A6 C4 SEDAN". Poza siłownikami nic kupować nie trzeba, tylko flexą ze starych siłowników musiałem wyciąć gniazdo kulkowe. Gdyby nie to pasowały by P&P. Klapa unosi się w końcu sama, nie boje się o głowę, trzeba sie tylko przyzwyczaić do tego że teraz bagażnik sam sie nie zamknie, trzeba mu pomóc

Ostatnio edytowano 21 sty 2015, 19:35 przez Setritus, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Nabiera charakteru
aż się prosi o turbo 

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Hamulce robią robotę
A klapa zabija
A ja się z Xedosem tak długo męczyłem (szczególnie zimą), z taką opadającą klapą, a tu proszę. Ile Cię kosztowały te siłowniki?
Mi się udało dostać nówkę 1 sztukę do Xedosa od kogoś prywatnie, ale o ile ten siłownik dawał radę kapę utrzymać tak był problem z zamknięciem bo przez to że jedna strona stawiała opór to krzywo się schodził zamek, trzeba było domykać klapę ręką nie na środku tylko bliżej strony gdzie był mocniejszy siłownik.

A klapa zabija

A ja się z Xedosem tak długo męczyłem (szczególnie zimą), z taką opadającą klapą, a tu proszę. Ile Cię kosztowały te siłowniki?
Mi się udało dostać nówkę 1 sztukę do Xedosa od kogoś prywatnie, ale o ile ten siłownik dawał radę kapę utrzymać tak był problem z zamknięciem bo przez to że jedna strona stawiała opór to krzywo się schodził zamek, trzeba było domykać klapę ręką nie na środku tylko bliżej strony gdzie był mocniejszy siłownik.
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
O chłopie to był temat poruszany już dawno, musiałeś przegapić
nowe siłowniki polskiego producenta.
A swoją drogą jest szpan na mieście przy zakupach

A swoją drogą jest szpan na mieście przy zakupach

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Upss, to moze i przegapiłem a może to postępująca skleroza. W każdym razie dobrze, że jest wyjście awaryjne
A co do szpanu, to ja miałem zrobiony taki patent (po zamontowaniu tego 1 siłownika), że miałem centralny z dodatkowym kanałem i zamontowałem w klapie dodatkowy siłownik centralnego zamka uniwersalny, który zwalniał zamek bagażnika. A dodatkowa sprężyna odrzucała klapę lekko w górę do momentu gdzie łapał już siłownik i otwierał bagażnik do końca. Efekt był taki, że po zdalnym otwarciu klapy otwierała się sama do końca.
A co do szpanu, to ja miałem zrobiony taki patent (po zamontowaniu tego 1 siłownika), że miałem centralny z dodatkowym kanałem i zamontowałem w klapie dodatkowy siłownik centralnego zamka uniwersalny, który zwalniał zamek bagażnika. A dodatkowa sprężyna odrzucała klapę lekko w górę do momentu gdzie łapał już siłownik i otwierał bagażnik do końca. Efekt był taki, że po zdalnym otwarciu klapy otwierała się sama do końca.

OD 407 SW też pasują 
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Zdaje mi się czy od tych siłowników linia lamp się nie zgrywa ?
- Od: 5 lis 2013, 01:34
- Auto: Xedos 6 KF '98 +LPG
Fakt po ich montażu klapa zmieniła pozycję
ale opuściłem ją na śrubach montażowych i wszystko jest tak jak było, nie wystaje, szpary równe.
Niepotrzebnie grzebałem też przy zamku i jest chyba zamontowany troche inaczej niż był, dlatego sie nie zgrywają lampy. Ale z kolei jak go opuszcze to mi klapa siądzie za bardzo (chyba). Jutro popróbuje, moze uda sie to ustawić.
Przygoda jaka mnie spotkała po montażu nowych siłowników to rozłądowany do zera aku i ekspresowa podróż na dworzec taxą. Okazało się że nowe siłowniki tak pchały klapę że stycznik światła w bagażniku cały czas był załączony
po nocy aku rozładowany. Ale wszystko już naprawione 
Niepotrzebnie grzebałem też przy zamku i jest chyba zamontowany troche inaczej niż był, dlatego sie nie zgrywają lampy. Ale z kolei jak go opuszcze to mi klapa siądzie za bardzo (chyba). Jutro popróbuje, moze uda sie to ustawić.
Przygoda jaka mnie spotkała po montażu nowych siłowników to rozłądowany do zera aku i ekspresowa podróż na dworzec taxą. Okazało się że nowe siłowniki tak pchały klapę że stycznik światła w bagażniku cały czas był załączony
Xedos 6 KF 99r
Ty chyba brałeś ode mnie, a to pierwsze serwo miałem od X9 2001 ale z kierownicą po prawej stronie, i pewnie dlatego różnica w umiejscowieniu rurki

pięknie to wygląda z tymi nowymi heblami!
Kurde, jakie Ty masz amory i spręzyny że tak ładnie Ci siedzi na tych felgach? mam takie same i u mnie wyżej na bank
Kurde, jakie Ty masz amory i spręzyny że tak ładnie Ci siedzi na tych felgach? mam takie same i u mnie wyżej na bank

Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
sorry Piotras, musiałem
zobacz jak kozacko wyglądałby na glebie 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
No fakt byłoby kozak
Chodzi mi to po głowie, ale najpierw KLZE.
I na pewno nie na tej feldze 8" bo sie nie zmieszczą koła pod nadkola
musze zainwestować w inny felunek.
I na pewno nie na tej feldze 8" bo sie nie zmieszczą koła pod nadkola
Xedos 6 KF 99r
Setritus napisał(a):Chodzi mi to po głowie, ale najpierw KLZE.
Masz coś na oku? Bo widzę, że teraz na giełdzie jest, Maliniak sprzedaje
Setritus napisał(a):musze zainwestować w inny felunek.
A szkoda, rexowe felgi robią robotę