Wymiary kaloserii mazda premacy 2000r

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kamusi » 13 sty 2015, 22:51

Witam wszystkich chcial bym naprawic swoja madzie(uderzona z tylu w kolo) lecz potrzebne mi do tego wymiary tylu kaloserii
odstep miedzy tylnimi kielichami mierzony od srob i pare innych punktów orietacyjnych
Jeśli jest ktoś w posiadaniu pdf'a typu sam naprawiam w wersji pl prosze o kontakt
Chce zrobić t porządnie a nie ma mimośrodach podkladkach i innych duperelkach

Pozdrawiam
kamusi

Postprzez Yard » 13 sty 2015, 23:54

----------------------------------------------------------------------------

Proszę zgodnie z regulaminem oraz z szacunku dla czytających używać polskich znaków diakrytycznych oraz pisać gramatycznie – kropki, przecinki i wielkie litery oraz zgodnie z ortografią.

----------------------------------------------------------------------------
Moderator

Od: 13 mar 2004, 22:32

Postprzez kamusi » 14 sty 2015, 16:23

Witam nie chciałem nikogo urazić, a skoro moderator pokusił się o wpis szkoda że przy okazji nie wypowiedział się o meritum... <płacze>
kamusi

Postprzez Yard » 14 sty 2015, 19:25

Boję się, że nie znajdziesz tak szczegółowych informacji. Chyba, że ktoś pracuje przy prostowaniu nadwozi.
Moderator

Od: 13 mar 2004, 22:32

Postprzez smile » 14 sty 2015, 21:07

Informacji których szukasz nie ma tak dostępnych. Auto stawia się na ramę, czujkami odczytuje się punkty charakterystyczne i naciąga tak aby komputer wskazał, że jest OK. Tak to możesz sobie pojechać do kogoś i premacy samemu pomierzyć.
Forumowicz

Od: 16 lip 2011, 13:38
Auto: M5 CR
M6 GY

Było:
323F BJ RF2A

Postprzez kamusi » 15 sty 2015, 15:19

Dziękuje za wypowiedzi....
Smile wiem o ramie i czujnikach pamiętajmy jednak ze kiedyś nie było komputerów i laserów a samochody się prostowało i nie zostawiały 4 śladów. Jestem zdania że wszystko da się ogarnąć przy odrobinie chęci i zaangażowania. Tutaj potrzebne są punkty odniesienia i dlatego zgłosiłem się na to forum. Nie mam niestety nikogo znajomego kto posiadał by premacy wiec jeśli był by ktoś skłonny poświecić trochę czasu i pomierzyć odległości przypomnę chodzi o
odległość pomiędzy tylnymi mocowaniami amortyzatorów trzy śrubki wystające z kielichów i odległość pomiędzy prawą i lewą stroną po kolei tych 3 śrubek.
Będę bardzo wdzięczny... przygotowuje fotorelację z naprawy domowymi sposobami i chciałem ją zakończyć wizytą na zbieżności a potem umieści na tym forum. Może w taki sposób zachęcę was do pomocy...
Pozdrawiam
kamusi