Mazda6 GY AJ '04
Czy era szyberdachów w M6 kombi wyginęła po 2004r
Widzę że masz ten sam rocznik co mój a po naszym już tylko nieliczne egzemplarze go mają 

MIRAS M6 napisał(a):Czy era szyberdachów w M6 kombi wyginęła po 2004rWidzę że masz ten sam rocznik co mój a po naszym już tylko nieliczne egzemplarze go mają
Ja mam ale bez Kombi
-
WisniaUs
Wisniaus napisał(a):Ja mam ale bez Kombi
No właśnie.A ja bacznie przyglądam się wszystkim GY jakie mijam codziennie na autostradach w całej Rzeszy i mało która go po 2004 ma bo od 2005 jest FL. Do tej pory widziałem tylko jedną z szyberdachem a jeździ tego tutaj więcej niż GH.
MIRAS M6 napisał(a):Wisniaus napisał(a):Ja mam ale bez Kombi
No właśnie.A ja bacznie przyglądam się wszystkim GY jakie mijam codziennie na autostradach w całej Rzeszy i mało która go po 2004 ma bo od 2005 jest FL. Do tej pory widziałem tylko jedną z szyberdachem a jeździ tego tutaj więcej niż GH.
W usa tez rzadkosc.JA robilem Special Order na Sunroof

-
WisniaUs
Wisniaus napisał(a):W usa tez rzadkosc.Ja robilem Special Order na Sunroof$600 doplaty bylo
Bo climatronic + szyberdach = luksus nie mylić z Lexusem.
W wersjach EU przed liftem miały tylko wersje IMPRESSION a w innych nie spotkałem. Pomimo ekologii to jeszcze sporo tego tu jest z żółtą nalepką Euro3 ale i FL też przewaga tutaj jest bez xenonu nie wiedzieć dlaczego
MIRAS M6 napisał(a):Bo climatronic + szyberdach = luksus nie mylić z Lexusem.
Najlepsze jest to ze ja nie mam Climatronica tylko manualna bo ponoc wydajniejsza i tak mi doradzono.Co musze powiedziec ze mieli racje

-
WisniaUs
Wisniaus napisał(a):Najlepsze jest to ze ja nie mam Climatronica tylko manualna bo ponoc wydajniejsza i tak mi doradzono.Co musze powiedziec ze mieli racje
Oooo no proszę.Znowu jestem bogatszy o nowe info

MIRAS M6 napisał(a):Wisniaus napisał(a):Najlepsze jest to ze ja nie mam Climatronica tylko manualna bo ponoc wydajniejsza i tak mi doradzono.Co musze powiedziec ze mieli racje
Oooo no proszę.Znowu jestem bogatszy o nowe infoMoja schodzi do +7 na climatroniku bo w zeszłym roku dobijałem ale tylko kontrolnie i za wiele nie weszło ale przy okazji był test.
U mnie +6 ale nie wiem czy o taka wydajnosc chodzi czy o to jak szybko schlodzi i jak pracuje kompresor.
Dopisano 13 sty 2015, 00:15:
Wiem tylko jedno bo mialem w usa Acure RL 2005rok z climatronikiem i jakos w mazdzie mialem szybciej schlodzone i zimniej bylo i to wyraźnie.
-
WisniaUs
Myślę że czas schładzania za wiele nie może tu być wyznacznikiem tylko najniższa temperatura do jakiej schodzi wydmuchiwane powietrze bo schłodzić GY do identycznej temperatury w tym samym czasie co GG jest nie możliwe bo jest jednak więcej wnętrza do schłodzenia.
Co do szybra, to jakos mam słabość do tego elementu w aucie 
A zmieniajac temat to wiosna niedługo bedzie to przydałoby się zmienić koncówki wydechu na jakies bardziej meskie niz seria
Wiem że sporo osob tu juz to robiło, wiec co polecacie Panowie w dobrej cenie/jakosci – moze jakies linki? Z tego co wstepnie mierzyłem to pod zderzak aero najlepsze byłoby cos 120/90?
A zmieniajac temat to wiosna niedługo bedzie to przydałoby się zmienić koncówki wydechu na jakies bardziej meskie niz seria
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
ulter lub wm sport owal 120x80
WM SPORT
http://tomas-tuning.com/wm-sport-koncow ... l_199.html
ULTER
http://allegro.pl/koncowka-ozdobna-ulte ... 52595.html
WM SPORT
http://tomas-tuning.com/wm-sport-koncow ... l_199.html
ULTER

Ostatnio edytowano 15 sty 2015, 14:31 przez xRafalx, łącznie edytowano 1 raz
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
xRafalx napisał(a):ulter lub wm sport owal 120x80
Dokładnie tak jak xRafalx napisał ale ja jednak jestem bardziej za WM, są bardziej masywne i kosztują połowę mniej od Ultra

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
danmazda napisał(a):xRafalx napisał(a):ulter lub wm sport owal 120x80
Dokładnie tak jak xRafalx napisał ale ja jednak jestem bardziej za WM, są bardziej masywne i kosztują połowę mniej od Ultra
Popieram
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Ultera przegladałem na allegro zanim zadałem pytanie ale żadna mi nie podpasowała, dzieki wiec za info o tym WM, bo i ładny i za bardzo spoko kase
Srednica montazowa do rury bedzie pasowac tej konkretnej koncowki?
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Socyopatic napisał(a):Srednica montazowa do rury bedzie pasowac tej konkretnej koncowki?
Powinna,u nas rura ma 5cm srednicy z tego co pamietam koncowki WM mialy srednice 5,2 wiec idealnie naszly i sie je przyspawało

-
WisniaUs
WisniaUs napisał(a):Socyopatic napisał(a):Srednica montazowa do rury bedzie pasowac tej konkretnej koncowki?
Powinna,u nas rura ma 5cm srednicy z tego co pamietam koncowki WM mialy srednice 5,2 wiec idealnie naszly i sie je przyspawało
Dokładnie 55mm maję te WM Sport, ja też je mam i to najlepsze, co może spotkać nasze wydechy
-
makmarc
WisniaUs napisał(a): u nas rura ma 5cm srednicy z tego co pamietam koncowki WM mialy srednice 5,2
te mają 58 mm, wiec jesli rura w ori tłumikach to 50 mm to ok, gorzej jakby było odwrotnie
Dopisano 15 sty 2015, 19:28:
makmarc napisał(a): te WM Sport, ja też je mam i to najlepsze, co może spotkać nasze wydechy
jesli chodzi o koncowki i strone wizualna to na pewno, sam wydech za to bym z checia zrobił u siebie od nowa ale to melodia dalekiej przyszłosci, bo poki co priorytet ma zawieszenie.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Woow moje lampy juz Ci przyszly?? Spoko,szybko sie uwineli
Musze chyba zrobic liste ile aut na forum ma juz cosik z mojej Mazdy heheh 

-
WisniaUs