Światła do jazdy dziennej LED – zdjęcia
1, 2
Proszę o zamieszczanie w tym wątku tylko zdjęć z zamontowanymi światłami LED w Mazda3 BK. Zdjęcia proszę dodawać poprzez formularz Załączniki.
Pozdrawiam lukaszm – Moderator działu BK
Pozdrawiam lukaszm – Moderator działu BK
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Nie wiem czy się nadaje ...
Moduł DRL na własnych światłach drogowych.
Moduł DRL na własnych światłach drogowych.
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Philips DRL 4.
Ostatnio na allegro sprzedawane są dwa rodzaje tych Philipsów. Jeden jest podpinany pod światła pozycyjne, a drugi pod kostkę stacyjki.
Ostatnio na allegro sprzedawane są dwa rodzaje tych Philipsów. Jeden jest podpinany pod światła pozycyjne, a drugi pod kostkę stacyjki.
Ostatnio edytowano 6 sty 2015, 22:27 przez paradox_1, łącznie edytowano 2 razy
-
paradox_1
Tak jak przedmówca napisał ,są to światła Philips DRL 4, dostępne na Allegro ,świecą dużo lepiej niż większość taniej chińszczyzny ,łatwy montaż,na przeglądzie ok i co najważniejsze na drodze dobrze widoczne z daleka,ogólnie jestem zadowolony i polecam!
no to masz p/mgielne na ledach po co wklejasz do dziennych ? 
adidom napisał(a):Oprócz zmienionych żarówek jest dodany moduł tak jak przy światłach dziennych .
" Światła powinny mieć naniesiony w sposób trwały znak homologacji E razem z numerem identyfikacyjnym kraju wystawiającego certyfikat (np. E04 Holandia, E11 Wielka Brytania, E1 Niemcy, E20 Polska), oznaczenie typu reflektora RL wraz z numerem wersji regulaminu na podstawie którego otrzymany został certyfikat (aktualnie RL00), numer certyfikatu oraz nazwę producenta. Oznaczenia nie mogą być zmywalne lub łatwo usuwalne i powinny być widoczne po zamontowaniu świateł. "
co masz na kloszach ?
marcin255 napisał(a):adidom napisał(a):Oprócz zmienionych żarówek jest dodany moduł tak jak przy światłach dziennych .
" Światła powinny mieć naniesiony w sposób trwały znak homologacji E razem z numerem identyfikacyjnym kraju wystawiającego certyfikat (np. E04 Holandia, E11 Wielka Brytania, E1 Niemcy, E20 Polska), oznaczenie typu reflektora RL wraz z numerem wersji regulaminu na podstawie którego otrzymany został certyfikat (aktualnie RL00), numer certyfikatu oraz nazwę producenta. Oznaczenia nie mogą być zmywalne lub łatwo usuwalne i powinny być widoczne po zamontowaniu świateł. "
co masz na kloszach ?
no właśnie???
- Od: 16 lis 2011, 21:01
- Auto: Mazda 3 2004 sedan 1.6 Pb
Mało kto to sprawdza a dobrze szukając, można sobie takie literki samemu nakleić. Z drugiej strony należy pamiętać, że często producentem jest nasz żółty przyjaciel i tutaj pojawia się ciekawe rozwinięcie skrótu CE – China Export 
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
marcin255 i gege85 jest to zwykły klosz od przeciwmgielnej i nie ma tam tych homologacji.
Przerobił te światła poprzedni właściciel a ja nie zamierzam tego zmieniać. Wole tak zrobione DRL niż chińskie badziewia.
Pod koniec grudnia byłem na przeglądzie i diagnosta sprawdzał czy prawidłowo się zapalają i gasną a na znaki homologacji nie patrzył.
Przerobił te światła poprzedni właściciel a ja nie zamierzam tego zmieniać. Wole tak zrobione DRL niż chińskie badziewia.
Pod koniec grudnia byłem na przeglądzie i diagnosta sprawdzał czy prawidłowo się zapalają i gasną a na znaki homologacji nie patrzył.
adidom napisał(a):marcin255 i gege85 jest to zwykły klosz od przeciwmgielnej i nie ma tam tych homologacji
tak podejrzewałem
adidom napisał(a):Wole tak zrobione DRL niż chińskie badziewia
Nie mam takowych , mam Philipsy ( może też składane w Chinach albo na Tajwanie
adidom napisał(a):Pod koniec grudnia byłem na przeglądzie i diagnosta sprawdzał czy prawidłowo się zapalają i gasną a na znaki homologacji nie patrzył.
I to jest dowód na co ? Jak trafi sie dokładny policjant to ...
widmo82 napisał(a):Mało kto to sprawdza a dobrze szukając, można sobie takie literki samemu nakleić. Z drugiej strony należy pamiętać, że często producentem jest nasz żółty przyjaciel i tutaj pojawia się ciekawe rozwinięcie skrótu CE – China Export
Zasadniczo, to... jest różnica – oznaczenie CE (Conformité Européenne) to ściśle określony znak graficzny, natomiast to co bracia z nad Jangcy raczą na swoich produktach umieszczać – jak napisałeś- China Export, lecz w formie graficznej nieco się różni, bo... musi

Tak się sprawa ma
- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
marcin255 napisał(a): adidom napisał(a):Wole tak zrobione DRL niż chińskie badziewia
Nie mam takowych , mam Philipsy ( może też składane w Chinach albo na Tajwanie)
Przecież nie napisałem tego odnośnie do ciebie tylko ogólnie. Wiem że są Philipsy i inne dobre firmy które robią światła do jazdy dziennej.
Sam nie montowałbym u siebie takich świateł bo uważam to za zbyteczne. Poprzednik zamontował tak jak jest i ja tego nie zmieniam. A jeśli zmienię to przywrócę je do oryginału.
marcin255 napisał(a): adidom napisał(a):Pod koniec grudnia byłem na przeglądzie i diagnosta sprawdzał czy prawidłowo się zapalają i gasną a na znaki homologacji nie patrzył.
I to jest dowód na co ? Jak trafi sie dokładny policjant to ...
Niczego nie chcę udowadniać.
Jeśli moje zdjęcie nie pasuje do tego wątku proszę moderatora o usuniecie go i moich postów.
1, 2