Co dzisiaj zrobiłeś (zrobiłaś) przy swoim aucie?
A ja wracając ze świąt w Rzeszowie wymieniłem filtr gazowy i serwis gwarancyjny podbiłem a wczoraj to umyłem Smoczycę z soli i piachu jaki z Bieszczad przytargałem ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
mycie
no i przypomniałem sobie jaki ma właściwy kolor 

Dzisiaj miałem pracowity dzień od samego rana. Najpierw założyłem tylne lampy JDM. Potem zabrałem się za poluzowanie drzwi, żeby przeprowadzic kilka dodatkowych kabli z drzwi do wnętrza – docelowo będą obsługiwały lusterka składane elektrycznie oraz otwieranie bagażnika z pilota. Operacja okazała się dużo prostsza niż myślałem i dwa kable już znalazły swoje zastosowanie – centralkę zamka mam umiejscowioną w drzwiach (razem z dołożonym siłownikiem), więc wykorzystałem je do sygnału migaczy przy zamykaniu i otwieraniu. Następnie dokończyłem wygłuszanie drzwi kierowcy i z tego jestem najbardziej zadowolony. Na koniec naprawiłem mocowania boczku drzwiowego i nareszcie przylega idealnie. Niestety nie zdążyłem zamontowac nowego audio w tych drzwiach, więc do tych drzwi jeszcze muszę wrócic
Porządnie nagrzałem w garażu przy okazji (do tego mała dmuchawa w bagażniku) i na pewno sporo wilgoci zeszło z wnętrza.
- Od: 24 lis 2013, 02:00
- Auto: MX-6 KL-DE
Ja dzisiaj korzystając ze słonecznego dnia zmyłem pierwszą zimę z mojej Madziuni
Odkurzyłem i wyczyściłem wnętrze. Chciałem zrobić kilka zdjęć bo słońce pięknie świeciło, ale niestety nie zdążyłem. A po myciu zrobiłem małą rundkę czystym wozem
Odkurzyłem i wyczyściłem wnętrze. Chciałem zrobić kilka zdjęć bo słońce pięknie świeciło, ale niestety nie zdążyłem. A po myciu zrobiłem małą rundkę czystym wozem
- Od: 22 lut 2013, 12:44
- Auto: Mazda 6 GG liftack, LF-DE 147 KM, 2007, STAG 4 PLUS, ACR01, HANA
Prawie cały dzień spędziłem przy MXie. Skończyłem w końcu dystans do głośnika drzwiowego 16 cm i zamontowałem w drzwiach. Tym samym drzwi kierowcy mam już skończone na tip top. Zamontowałem tweetery na podszybiu, w oryginalnych miejscach. Wiem, że to nie do końca odpowiednie miejsce (powinny byc skierowane na twarz), ale bardzo chciałem zachowac fabryczny wygląd. Kable od tweeterów mam już poprowadzone, tak samo zasilanie, kable sygnałowe i rca do bagażnika. Do weekendu mam nadzieję skończyc całe audio na przodzie – zestaw odseparowany PowerBass S6c, wspierany przez klasyczny wzmacniacz Sherwood 4x50.
- Od: 24 lis 2013, 02:00
- Auto: MX-6 KL-DE
Przyszedl zamówiony przełacznik regulacji wysokosci świateł( wersja usa nie posiaa takowego).Instalacja jest wiec jak sie ociepli lada dzien to bedzie zamontowany. 

-
WisniaUs
Michu79 napisał(a):Zakupiłem "klamoty" i będę montował kamerkę cofania
zamontowałem kamerkę cofania:
viewtopic.php?f=331&t=173717&p=2971906#p2971906
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
Ja wczoraj zamontowalem wideorejestrator Goclever DVR Mini

Ostatnio edytowano 12 sty 2015, 19:51 przez Nightfall, łącznie edytowano 1 raz
Nightfallówna
Jako ze amerykanckie nie maja regulacji wysokosci swiatel to zostal zakupiony przelacznik i zamontowany dzisiaj.Cena 10 zl +przesylka
.Czas montażu z wpieciem w ori wtyczke 5min 

-
WisniaUs
Kupiłem Balsam firmy K2. Porządnie umyłem, spryskałem balsamem i dotarłem 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok