Witam pozowiliłem sobie pożyczyć filmik ale objaw jest identyczny jak u mnie a średnie spalanie według komputera to lekko ponad 10 litrów a jeżdżę głownie trasa skąd takie skoki spalania , dodam iż mam lpg świece wymienione wcisnę lekko gaz , prawie go musnę i spalanie wzrośnie czasami prawie 2x
https://www.youtube.com/watch?v=ZJg59yQxUzM
Dziwne wysokie spalanie głownie w trasie
Strona 1 z 1
Również mam podobną sytuacje. Po zatankowaniu x litrów paliwa, komputer pokładowy oblicza możliwość przejechania trasy lecz w rzeczywistości nie ma pokrycia z przebiegiem. Po zresetowaniu komputera, przejechaniu xxx kilometrów komputer pokazuje 7,5 l / 100 km lecz w rzeczywistości spalanie jest o wiele większe. Co może być przyczyną takiej sytuacji 
- Od: 13 lut 2014, 12:18
- Auto: Mazda 323F 2003 1.6 benzyna 98KM
Nie jestem super-zawodowcem w diagnozie i naprawach, ale sprawdźcie sobie sonde lambde, czy aby nie nawala, może styki są zabrudzone i trzeba je poczyścić, a może najzwyklejsze na świecie zużycie materiału i pora na wymianę.
Przynajmniej tak ostatnio zrozumiałem z rozmowy z mechanikiem, że przez walniętą sonde może wzrastać spalanie.
Przynajmniej tak ostatnio zrozumiałem z rozmowy z mechanikiem, że przez walniętą sonde może wzrastać spalanie.
Strona 1 z 1