przez Lukatu » 5 sty 2015, 11:19
Cze
Dopisano 5 sty 2015, 10:45:
Cześć
Wg info od dealera pordukcja trójki została przeniesiona do Meksyku od października 2014 roku.
I Panowie mała prośba. Podpisałem umowe k-s mazdy z VINem meksykańskim, ale w zeszłym tygodniu otrzymałem info od dealera, że zostanie dostarczone inne auto, jeszcze z prod japońskiej.
Może troszkę rozjaśnię.
Gdy zamawiałem auto (połowa listopada) gość "przejął" (jedyne jakie było dostępne – zamówione przez innego dealera jako demówka) dla mnie auto, które było w rzekomo na statku w porcie – zależało mi na dostawie w Grudniu. Auto miało być dostarczone pod koniec roku. Przed Świetami otrzymałem tel., że auto już jest, ale je "uzbrajają" (felgi,opony zimowe etc.). Po Świętach otrzymałem tel, że mogę zarejestrować samochód, zapłacić, ale nie mogę odebrać (!), bo mają kłopoty z dostawą opon zimowych i felg. Przy okazji gość napomknął, że będzie trzeba zmienić umowę, bo samochód jest inny tj made in Japan. Póki co samochodu nie odebrałem, czekam, aż mi wszystko skompletują. Jednak z dnia na dzień mam coraz większe wątpliwości o pochodzenie auta.
Mam obawy że może próbują mi opchnąć jakaś demówke.
Jak sprawdzić w którym kwartale auto zostało wyprodukowane?
Jaką mogę mieć pewność, że auto nie służyło za demówkę u innego dealera?
Czy dostarczenie auta niezgodnego z nr VIN na umowie umożliwia mi zerwanie umowy k-s bez narażania się utraty sumy 3% wartości auta?
Czekam na sensowną poradę