Witam
Mam prośbę o podpowiedź. Szukam ale nie mogę znaleźć rozwiązania. A mianowicie w pewnym momencie ( po sparowaniu drugiego telefonu Samsung Galaxy s4 ) podczas połączeń przychodzących oprócz dzwonka pojawia się "miły" głos w jęz. angielskim informujący " incoming call pres the pick-up...
Przez kilka miesięcy było ok. I nagle pojawiło się takie trochę denerwujące gadanie, a nie mam pojęcia co zrobiłam źle i jak to wyłączyć.
Z góry dziękuję za pomoc.
Panel multimedia – połączenia przychodzące
Strona 1 z 1
Najprawdopodobniej włączyłaś polecenia głosowe. W tym momencie nie masz również prawdopodobnie czytania wiadomości SMS w j. polskim . Wejdź w "tablecie" do ustawień systemu, wejdź na zmianę języka i wybierz ponownie POLSKI. Jeżeli zapyta Cie czy włączyć obsługę głosową w j. ang to daj NIE, i wtedy powinno wrócić do "normy".
gośka napisał(a):podczas połączeń przychodzących oprócz dzwonka pojawia się "miły" głos w jęz. angielskim informujący " incoming call pres the pick-up...
Żeby to wyłączyć należy przestawić następującą opcję w menu:
Communication (Komunikacja) –> Settings (Ustawienia) –> Ringtone (Dzwonek(?))
Masz tam do ustawienia trzy możliwości dzwonka przychodzącego połączenia:
– tylko informacja głosowa z samochodu
– tylko dzwonek telefonu
– informacja głosowa i dzwonek telefonu
PS. Mogłem przeinaczyć nazwę jakiejś opcji w języku polskim, bo go od dłuższego czasu nie używam, ale sądzę że odnalezienie odpowiedniej nie nastręczy Ci problemu.
wojtix napisał(a):Wejdź w "tablecie" do ustawień systemu, wejdź na zmianę języka i wybierz ponownie POLSKI. Jeżeli zapyta Cie czy włączyć obsługę głosową w j. ang to daj NIE, i wtedy powinno wrócić do "normy".
Takim sposobem też można, choć raczej na zasadzie efektu ubocznego, poprzez wycięcie jakichkolwiek interakcji głosowych samochodu:)
Strona 1 z 1