Mazda6 (GJ) – Nasze wrażenia i opinie
Panowie poczytałem trochę Wasze opinie na temat Mazdy 6 GJ i ogolnie są bardzo zróżnicowane opinie na temat hałasu.Czy czasem nie jest tak że auto testowe które np:jest glośne a po zakupie wymażona M6 jeździ ciszej to może są opony?Może sprzedawane sztuki mają jakieś cichsze ogumienie niż ta z jazd próbnych?
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Mi się wydawało że na jeździe próbnej Mazda była glosniejsza. Swoją zrobiłem już ponad 40tys km, i na głośność w środku nie narzekam a autostradami nieraz jeżdżę 160-180 km/h i to dlugie trasy. Moim zdaniem problem jest wyolbrzymiany.
Wysłane z mojego SM-T520 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-T520 przy użyciu Tapatalka
- Od: 9 maja 2013, 09:51
- Auto: Mazda 6 GJ SkyENERGY, 2.0 165KM, 2012
A co towarzysze sądzicie o liftingu?
Zmiany:
– podgrzewane tylne fotele,
– nawigacja, wyświetlacz i sterowanie od nowej 3,
– wyświetlacz head-up taki jak w nowej 3,
– elektryczny hamulec ręczny,
– reflektory LED z jakimśtam inteligentnym systemem,
– 2 porty USB zamiast 1,
Więcej nie pamiętam. Ceny lekko w górę.
Dodatkowo w dieslu jest możliwość wersji 4x4.
Pozdr,
Krasus
Zmiany:
– podgrzewane tylne fotele,
– nawigacja, wyświetlacz i sterowanie od nowej 3,
– wyświetlacz head-up taki jak w nowej 3,
– elektryczny hamulec ręczny,
– reflektory LED z jakimśtam inteligentnym systemem,
– 2 porty USB zamiast 1,
Więcej nie pamiętam. Ceny lekko w górę.
Dodatkowo w dieslu jest możliwość wersji 4x4.
Pozdr,
Krasus
- Od: 20 gru 2009, 13:13
- Auto: M6, 2.0 MZR-CD, 143KM, '07, kombi
krasus napisał(a):A co towarzysze sądzicie o liftingu?
Jak zobaczyłem wnętrze nowej M6 to mnie ciarki przeszły.Po prostu mistrzostwo świata.
Na razie jest tylko kilka fot, ale faktycznie robią wrażenie. Ja się biję z myślami, bo właśnie chcę kupić M6 i nie wiem, czy skorzystać z promo i wziąć obecną, czy zaczekać 4 miesiące, zapłacić więcej, ale dostać nowszą...
Jakieś podpowiedzi?!
Pozdr,
Krasus
Jakieś podpowiedzi?!
Pozdr,
Krasus
- Od: 20 gru 2009, 13:13
- Auto: M6, 2.0 MZR-CD, 143KM, '07, kombi
krasus napisał(a):bo właśnie chcę kupić M6 i nie wiem, czy skorzystać z promo i wziąć obecną, czy zaczekać 4 miesiące, zapłacić więcej, ale dostać nowszą...
Ja bym się nie zastanawiał tylko poczekał i kupił nowszą,fakt troszkę szkoda prawdziwego ręcznego hamulca,ale nie nie kupił bym tego auta z takiego powodu

krasus napisał(a):No wiesz, ta obecna to też cudo, wydawało mi się, że piękniejsza nie może być, ale jak paczam na te fotki po liftingu, to jednak...
Zgadzam się w 100%
Jeżeli system multimedialny jest dla kierowcy czymś istotnym to 6 po liftingu ma do zaoferowania więcej. Head-up to nieistotny gadget, hamulec elektryczny jeżeli będzie współpracował z automatem, tak jak w VW to jedna z lepszych opcji, mnie osobiście urzeka pas beżowej skóry na froncie i tunelu centralnym, brak podgrzewania kanapy w skórze to duży mankament. A co z 4x4? No i może wreszcie podświetlenie wszystkich klawiszy i klamek? Wreszcie będzie widoczny przycisk rozrusznika!
W Szwajcarii pojawila sie juz specyfikacja i ceny modelu 2015. Porownalem najwyzsze wersje 2.2D 175KM AT (nie AWD) i za nowy model zycza sobie 2850 CHF wiecej. Kombi AWD ponad 5000 CHF wiecej tanio nie jest
Swoja droga szkoda, ze wersja AWD bedzie tylko dostepna w kombiaku.
Edit : Bak w wersji AWD ma tylko 52l (FWD ma 62l). Blad w czy faktycznie jest o 10l. mniejszy ?
Swoja droga szkoda, ze wersja AWD bedzie tylko dostepna w kombiaku.
Edit : Bak w wersji AWD ma tylko 52l (FWD ma 62l). Blad w czy faktycznie jest o 10l. mniejszy ?
- Załączniki
-
m6-pl-d.pdf
- Mazda 6 2015 CH
- (154.62 KiB) Pobrane 156 razy
-
veti
krasus napisał(a):Na razie jest tylko kilka fot, ale faktycznie robią wrażenie. Ja się biję z myślami, bo właśnie chcę kupić M6 i nie wiem, czy skorzystać z promo i wziąć obecną, czy zaczekać 4 miesiące, zapłacić więcej, ale dostać nowszą...
Jakieś podpowiedzi?!
Pozdr,
Krasus
Ja chyba bym poczekał:)
Ale wszystko zależy od portfela i tego czy potrzebujesz już teraz czy możesz poczekać
Wnętrze to po prostu BAJKA.
Minus dla mnie to navi jak w 3. Średnio mi odpowiada wysuwany panel. Kwestia gustu:)
Ale tak czy siak – przepiękne auto.
Co do hałasu – dużo mają do gadania opony. Zmieniłem na zimówki (Falkeny – dostałem przy zakupie wraz z felgami 17') i są o wiele głośniejsze niż letnie.
Troszkę jest szumu przy drzwiach, ale to tak o 140km wzwyż słychać bardziej. Nie przeszkadza mocno – BOSE i tak się słucha głośno
System rewelacyjny:) W mojej poprzedniej M6 2004r. tez miałem BOSE, ale to co tutaj jest to po prostu bajka!!! Czapki z głów. Koledzy, którzy mają BWM, AUDI po prostu wymiękają
Witam
To moja pierwsza wizyta na tym forum.
Powodem jest to, że "napaliłem się" na Mazdę 6 – rocznik 2015 ( przesiadka z Avensisa ).
Mam pytania:
– czy ktoś już widział ten model, a właściwie zmienione jego wnętrze. Specyfikację i ceny otrzymałem od dealera, a samochód widziałem na filmikach.
– czy ktoś już może zamawiał ten model i może coś powiedzieć o terminie realizacji
Chciałbym mieć ten samochód w okolicach połowy kwietnia 2015.
To moja pierwsza wizyta na tym forum.
Powodem jest to, że "napaliłem się" na Mazdę 6 – rocznik 2015 ( przesiadka z Avensisa ).
Mam pytania:
– czy ktoś już widział ten model, a właściwie zmienione jego wnętrze. Specyfikację i ceny otrzymałem od dealera, a samochód widziałem na filmikach.
– czy ktoś już może zamawiał ten model i może coś powiedzieć o terminie realizacji
-
mazda62015
Watpie zeby ktos widzial Mazde6 po FL na zywo. Z tego co kojarze to pierwsze demowki beda do obejrzenia chyba w lutym. A pierwsze samochody dostarczone do klientow na przelomie marzec/kwiecien. Watpie zebys sie juz zalapal na dostawe w polowie kwietnia.
mazda62015 napisał(a):– czy ktoś już może zamawiał ten model i może coś powiedzieć o terminie realizacji
Czy ktoś zamawiał już ten model to nie mam pojęcia,ale według mnie warto poczekać na tą po FL bo zmian jest trochę no i ten środek jest bajeczny
Pytałem dealera:
– do obejrzenia powinna być w połowie lutego 2015
– przyjmują zapisy ( zaliczka (nie zadatek) 3 tys. zł ) z odbiorem w połowie maja
, a jak się dobrze trafi to w kwietniu
Będę czekał.
– do obejrzenia powinna być w połowie lutego 2015
– przyjmują zapisy ( zaliczka (nie zadatek) 3 tys. zł ) z odbiorem w połowie maja
Będę czekał.
-
mazda62015
mazda62015 napisał(a):Będę czekał.
Cieszy mnie takie podejście,też bym poczekał,ahhhh

Warto poczekać jeśli:
– jeżdżą osoby z tyłu i korzystają z podgrzewanych siedzeń (a ja korzystam i to często),
– pasażer często bawi się radiem. Zostało poprawione i jest łatwiejsze starowanie koło drążka zmiany biegów,
– head up i aktywny tempomat to nowości, które będziesz używać,
– i jeżeli szukasz napędu na 4x4.
Jeżeli powyższe Cię nie interesuje, to nie czekaj. Aha, aktualna Mazda 6 z "normalnym" ręcznym to wręcz kwestia kultowa
Pozdrowionka
kryniu69
– jeżdżą osoby z tyłu i korzystają z podgrzewanych siedzeń (a ja korzystam i to często),
– pasażer często bawi się radiem. Zostało poprawione i jest łatwiejsze starowanie koło drążka zmiany biegów,
– head up i aktywny tempomat to nowości, które będziesz używać,
– i jeżeli szukasz napędu na 4x4.
Jeżeli powyższe Cię nie interesuje, to nie czekaj. Aha, aktualna Mazda 6 z "normalnym" ręcznym to wręcz kwestia kultowa
Pozdrowionka
kryniu69
- Od: 20 maja 2013, 22:31
- Auto: Mazda 6 2.0 Sky Passion. 07.2013