Problem z tylnym zawieszeniem.
Strona 1 z 1
Witam. Od razu przepraszam jesli taki temat juz byl poruszany nie mogl nic wyczytac i znalesc dla tego pisze tutaj. Otoz mam problem z tylnym zawieszeniem od dluzszego czasu slysze stukanie.bardzo mocne w tyle auta. Nawet najmniejsza dziura powoduje ten dzwiek. Jest dosyc mocny. Ostatnio sprawdzalem caly tyl i na moje amatorskie oko nic nie widac zeby bylo cos urwane lub zniszczone jakas koncowka. Poruszalem wszystkim czym sie dalo i nie widze nic zadnych otarc luzow itp. Jest to dziwna sprawa dla mnie bo zauwazylem ze gdy jest mroz nawet -2 stukanie ucicha lub wogole nie stuka, tak samo jest gdy z tylu siedzi jedna lub wiecej osob, co to moze byc? Stukanie przypomina jak by cos luznego walilo o cos innego. Gluchy dzwiek taki. Zagluszony. Wymienialem jedna koncowke z tylu ale to nic nie dalo
- Od: 8 sty 2013, 00:52
- Auto: Mazda 3 2005 1.6 benzyna
No wlasnie problem w tym ze nie mieszkam w Polsce. A ceny tutaj maja takie ze wolal bym najpierw mniej wiecej zrozumiec o co chodzi i znalesc przyczyne. Bo dam samochod do mechanika on przekopie caly samochod i zaspiewa mi gruuuba kase
na odległość nikt ci nie powie to to i to , mazda ma skomplikowane tylne zawieszenie i to może być wiele rzeczy
Myslalem ze moze ktos mial taki przypadek
Każden jeden miał przypadek, ze mu zawieszenie stukalo i jak bys chcial poznac kazdego jednego przyczyne, to bys ksiazke mogl napisac.
Auto w gore, breszka w reke i szukamy luzu na gumach i ogladamy element po elemencie.
Auto w gore, breszka w reke i szukamy luzu na gumach i ogladamy element po elemencie.
albo do OSKP i za 30zł na szarpakach dowiesz się wszystkiego
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Na szarpaku wszystkiego też nie wykryją. Ja przechodziłem miesiąc temu przegląd i nic nie wykazało a z tyłu dalej dochodzą odgłosy(u mnie akurat zaskrzypienie jak wjeżdżam na krawężnik) tak wiec tak do końca z tym trzepakiem tak nie ma.
- Od: 4 gru 2013, 01:13
- Auto: Mazda3 BK Z6 2007 1,6 105KM Active kolor Aurora Blue Mica
Strona 1 z 1