Witam wszystkich
Przyszedł czas zaprezentować wam mój nowy nabytek (no w sumie to już nie taki nowy
Ale zacznijmy od początku...
W planach miałem kupno Mazdy MX 5 NB FL . Znalazłem model który mnie interesował, po rozmowie ze sprzedawcą szybka decyzja- jedziemy. Następnego dnia razem z moją dziewczyną i Gadułą byliśmy w trasie do Wrocławia. Jednak to co zobaczyliśmy na miejscu wołało o pomstę do nieba. Według sprzedawcy jeden próg miał być do roboty- i tu by się zgadzało, ale ani słowa nie powiedział o tym że drugiego progu już nie ma. Odpuściłem sobie tą Miate, ale żeby nie wracać na pusto wcześniej poszukaliśmy ogłoszeń. No i wypadło na tą 6, chociaż przy kupnie nie obyło się bez przygód. W samochodzie dosłownie dzień przed naszym przyjazdem skończył się przegląd. Niby nic strasznego, bo na stacji byliśmy 15 minut później, ale diagnosta nie podbił przeglądu
Dane techniczne:
Mazda 6 GG
Rok produkcji: 2003
Silnik: 2.0 benzyna
Moc: 141 KM
Przebieg: 154 000
Kolor: czarna perła
Wyposażenie:
– audio BOSE
– 6 x airbag;
– dwa komplety oryginalnych alufelg z oponami
– klimatyzacja automatyczna
– 4 x elektryczne szyby
– abs, tcs, dsc
– elektryczne i podgrzewane lusterka
– tempomat
– centralny zamek z pilota;
– wielofunkcyjna kierownica regulowana w dwóch płaszczyznach;
– przyciemnione szyby z tyłu;
– yatour
Zmiany/naprawy po kupnie auta:
– nowy komplet opon letnich
– nowy komplet opon zimowych
– komplet oryginalnych alufelg
– wymiana poduszki silnika
– wymiana tarcz, klocków oraz regeneracja zacisków z przodu
– czyszczenie przepustnicy
– zrobione nadkola i progi
-wymiana pierścieni, pełna obróbka głowicy i wymienione wszystkie uszczelki po drodze
Plany:
Auto chciałbym zachować jak najbliższe serii. Być może pojawią się jakieś małe modyfikacje, ale jest jeden większy problem o którym napiszę dopiero w styczniu, kiedy pacjent już będzie wyleczony