Bardzo proszę o pomoc.
W dniu 18.12.2014 r. (czwartek) w ciągu dnia, w godzinach 6.30 – 16.00 (bliżej godziny 16.00) w Zielonce, na parkingu przy stacji kolejowej, skradziono auto marki Mazda3, kolor granatowy.
Numer rejestracyjny: WWL 31044. Numer vin: JMZBL14Z201139276. Auto pięciodrzwiowe, felgi aluminiowe, opony letnie.
edit by stachan: usuwam zdublowane zdjęcie + ogłoszenie globalne na 7 dni.
Skradziona Mazda3 – nr rejestracyjny: WWL 31044 (JMZBL14Z201139276).
Strona 1 z 1
Przykra sprawa
Od siebie dodam, że nie jest to pierwsza Mazda skradziona w tym miejscu. Jakieś 3 lata temu żonie znajomego zniknęła w identycznych okolicznościach szóstka z parkingu kolejowego...
Od siebie dodam, że nie jest to pierwsza Mazda skradziona w tym miejscu. Jakieś 3 lata temu żonie znajomego zniknęła w identycznych okolicznościach szóstka z parkingu kolejowego...
AC miałeś? bo na odzyskanie wielkich szans nie ma raczej 
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Jesteśmy z Tobą! Jestem dobrej myśli, że się znajdzie! 

-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
nikt ciapaty tego nie robi.... tylko już goście, którzy się tym zajmują na co dzień ;/
ale wspieram i myślę, że się znajdzie a tego leszcza(y) udupią..
jeśli ktoś ma mazde 3, 6 niech dokupi sobie AC bo teraz te autka schodzą w każdej ilości...a w cenie nie tak wiele różnicy a w razie W wiesz, że bd miał kase..
@MIRAS M6
Zgadzam się z Tobą w 100% dokładnie jest tak jak mówisz..
Rozmawiałem ostatnio z kilkoma osobami i powiem, że są jednymi z najbardziej chodliwych aut..
Dlatego warto doinwestować i założyć coś od siebie jakieś zabezpieczenie i na pewno AC...
ale wspieram i myślę, że się znajdzie a tego leszcza(y) udupią..
jeśli ktoś ma mazde 3, 6 niech dokupi sobie AC bo teraz te autka schodzą w każdej ilości...a w cenie nie tak wiele różnicy a w razie W wiesz, że bd miał kase..
@MIRAS M6
Zgadzam się z Tobą w 100% dokładnie jest tak jak mówisz..
Rozmawiałem ostatnio z kilkoma osobami i powiem, że są jednymi z najbardziej chodliwych aut..
Dlatego warto doinwestować i założyć coś od siebie jakieś zabezpieczenie i na pewno AC...
Ostatnio edytowano 19 gru 2014, 20:40 przez DamianoV6, łącznie edytowano 1 raz
Bardzo przykre.Nie tak dawno pisałem
Post przez MIRAS M6 » 11 gru 2014, 12:45
A nie myślałeś Paweł nad tym że może na forum są poszukiwane auta które mają się stać w najbliższym czasie dawcami części ?
Ale wątek został usunięty -powód OT bo spotkał się z wieloma negatywnymi opiniami zarejestrowanych tu forumowiczów.
Akurat egzemplarz z tego postu przed kradzieżą nie był na naszym forum ale to wcale nie oznacza że jest przez to mniej wartościowy.
Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy-Mazda jako marka cieszy się dużym zainteresowaniem wśród złodziei i proszę nie interpretować tego że tylko GG/GY bo głównie za to zostałem objechany tylko wszystkie modele ale tak jest jak ktoś czyta tekst bez zrozumienia i potem wypisuje bzdury.
DO ZARZĄDU
Może jednak warto było by powrócić do usuniętego wątku i przemyśleć to jeszcze raz żeby następna zaginiona sztuka Mazdy nie miała podkładek pod tablicami rej MAZDASPEED.
Post przez MIRAS M6 » 11 gru 2014, 12:45
A nie myślałeś Paweł nad tym że może na forum są poszukiwane auta które mają się stać w najbliższym czasie dawcami części ?
Ale wątek został usunięty -powód OT bo spotkał się z wieloma negatywnymi opiniami zarejestrowanych tu forumowiczów.
Akurat egzemplarz z tego postu przed kradzieżą nie był na naszym forum ale to wcale nie oznacza że jest przez to mniej wartościowy.
Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy-Mazda jako marka cieszy się dużym zainteresowaniem wśród złodziei i proszę nie interpretować tego że tylko GG/GY bo głównie za to zostałem objechany tylko wszystkie modele ale tak jest jak ktoś czyta tekst bez zrozumienia i potem wypisuje bzdury.
DO ZARZĄDU
Może jednak warto było by powrócić do usuniętego wątku i przemyśleć to jeszcze raz żeby następna zaginiona sztuka Mazdy nie miała podkładek pod tablicami rej MAZDASPEED.
wrzuciłem na facebook'ową grupę MS, może ktoś coś...
współczuję 

MIRAS M6 napisał(a):Nie tak dawno pisałem
Miras doskonale rozumiem twoje intencje, ale jeśli mam być szczery, to w przeciągu ostatniego roku chyba wszystkie tematy o skradzionej Mazdzie dotyczyły przeważnie świeżych użytkowników, bardzo często zarejestrowanych dopiero po kradzieży auta, celem nagłośnienia sprawy,
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
matthies napisał(a):MIRAS M6 napisał(a):Nie tak dawno pisałem
w przeciągu ostatniego roku chyba wszystkie tematy o skradzionej Mazdzie dotyczyły przeważnie świeżych użytkowników
Bardzo bym chciał żeby nawet takich nie było tylko jak to zrobić jak popularność marki rośnie z tygodnia na tydzień bo codziennie widzę ile tego jedzie na celnych w stronę kraju a o lawetach na PL rejestracjach zapakowanych tylko mazdami już nie wspomnę. Najlepiej na pewno zobrazują to statystyki ile jakich marek samochodów zarejestrowano w Polsce w 2014 r ale na nie poczekajmy aż skończy się ten rok.
MIRAS – sama kiedyś podniosłam temat "zabezpieczenia" forum. Było to związane z prywatnym problemem...teraz to się ładnie nazywa stalking i można nie być wyśmianym przez policję.
Dzięki swojej historii zrozumiałam, że decydując się na publikacje w internecie, niestety trzeba mieć świadomość, że podaje się informacje jak na tacy i nie ma możliwości żeby się zabezpieczyć oraz jakie mogą być tego konsekwencje. Zamknięcie działu "nasze mazdy", ohasłowanie go czy cokolwiek nie pomoże. Jeśli nawet złodziejowi aut będzie zależało na przejrzeniu forum, to tak czy tak zrobi to – najwyżej zajmie mu to więcej czasu niż na innym forum. Myślisz, że obowiązkowa rejestracja coś zmieni, po mailu admin rozpozna, że to złodziej? Jeśli ktoś uważa, że jego auto może zostać w ten sposób namierzone przez złodzieja, to niech się zastanowi czy chce je wystawiać lub niech przeanalizuje dane, które udostępnia. Niektórzy z taką lekkością piszą o alarmach, zabezpieczeniach na koła itd...
Dziwi was popularność marki? To może trzeba pomyśleć o nie kupowaniu części z niepewnych źródeł, aby nie nakręcać czarnego rynku? Szczerze wątpię, żeby mazdy były kradzione na zamówienie i wywożone zagranicę. Znaczna większość ląduje w kawałkach na giełdach czy allegro. Jeśli jest popyt na tanie części, to nie ma się co dziwić, że ludziom giną samochody....
PS: Iwi3 – bardzo współczuję.
Dzięki swojej historii zrozumiałam, że decydując się na publikacje w internecie, niestety trzeba mieć świadomość, że podaje się informacje jak na tacy i nie ma możliwości żeby się zabezpieczyć oraz jakie mogą być tego konsekwencje. Zamknięcie działu "nasze mazdy", ohasłowanie go czy cokolwiek nie pomoże. Jeśli nawet złodziejowi aut będzie zależało na przejrzeniu forum, to tak czy tak zrobi to – najwyżej zajmie mu to więcej czasu niż na innym forum. Myślisz, że obowiązkowa rejestracja coś zmieni, po mailu admin rozpozna, że to złodziej? Jeśli ktoś uważa, że jego auto może zostać w ten sposób namierzone przez złodzieja, to niech się zastanowi czy chce je wystawiać lub niech przeanalizuje dane, które udostępnia. Niektórzy z taką lekkością piszą o alarmach, zabezpieczeniach na koła itd...
Dziwi was popularność marki? To może trzeba pomyśleć o nie kupowaniu części z niepewnych źródeł, aby nie nakręcać czarnego rynku? Szczerze wątpię, żeby mazdy były kradzione na zamówienie i wywożone zagranicę. Znaczna większość ląduje w kawałkach na giełdach czy allegro. Jeśli jest popyt na tanie części, to nie ma się co dziwić, że ludziom giną samochody....
PS: Iwi3 – bardzo współczuję.

good girls go to heaven bad girls go everywhere...
Strona 1 z 1