Fajna ta tapicerka i zazdroszczę webasta
Mazda6 GY RF-5C 2004
Gratulacje, niech szczęśliwie wozi!
szkoda, że takie rarytasy to głównie w połączeniu z dieslem 
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Gratuluję zakupu.Dokładnie ta sama wersja co moja.Różnica tylko koloru nadwozia i u Ciebie brak szyberdachu.Reszta wszystko to samo.Doprowadzaj auto przez zimę do ładu i do zobaczenia na pierwszym wiosennym ogólnopolskim spocie. 

MIRAS M6 napisał(a):Gratuluję zakupu.Dokładnie ta sama wersja co moja.Różnica tylko koloru nadwozia i u Ciebie brak szyberdachu.Reszta wszystko to samo.Doprowadzaj auto przez zimę do ładu i do zobaczenia na pierwszym wiosennym ogólnopolskim spocie.
U mnie jest szyber, nie dopisałem bo w sumie...zapomniałem....za dużo tego
Dzięki za miłe powitanie. Przyznam że jeździ się naprawdę dobrze, jak na razie jestem pozytywnie zaskoczony spalaniem (głównie DK1) 300km przejechałem i spaliłem trochę więcej jak 1/4 baku.
Twoja M5 też niczego sobie, pierwszy zamysł to był kupno autobusu, ale jakimś cudem spodobała się M6 Lilce i tak ustaliliśmy, że czegoś takiego będziemy szukać. No i tak wyszłoKyRy napisał(a):Gratulacje, niech szczęśliwie wozi!![]()
Fajna ta tapicerka i zazdroszczę webastaszkoda, że takie rarytasy to głównie w połączeniu z dieslem
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
To czyli tez masz wersję IMPRESSION – najbogatsza przed liftem. Z ręcznym hamulcem to kwestia zacisków. Proponuję jeszcze na dniach zapobiec temu co stało się u mnie.Przesmaruj smarem miedzianym wszystkie zaciski na sworzniach prowadzących. U mnie lewy tył był nie zdjęcia. Walczyłem z nim 7h w ubiegłym roku w nocy z 23/24 grudnia. A poszedłem do garażu na max 2h wymienić tarcze i klocki z tyłu bo w drugi dzień świąt musiałem wracać na 4 dni do pracy za granicę.Wróciłem do domu z garażu o 3:00 to była już wigilia 
Wiesz, sprawa wygląda tak, że zaciski tak jak by pracowały, ponieważ odbija sprężyna od ręcznego, dzisiaj się temu przyglądałem. Link swoją drogą wymienię, tarcze i tak muszę wymienić i tak więc będę to musiał rozebrać i tak i tak 
]
-
Kamil
No fajna taxa zapraszam na kawkę to obejrze ją bo stwierdziłem że masz jednak bliżej do mnie a jeszcze mało ci pali to całkiem na plus
Hahah mnie się wydaje że to Ty masz ciut bliżej do mnie na kawę nie wspominając już o piwie
Z tego co wiem to wasz Xedosik też mało pali w trasie więc chyba jeszcze taniej 
]
-
Kamil
Gratuluje zakupu
Mało widziałem Mazd 6 z takimi fotelami, pół skóry fajnie wyglądają
Szerokości i bezawaryjności

Szerokości i bezawaryjności

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
A powiedz mi kolego czy webasto masz tzw. silnikowe czy też możesz sobie wnętrze dogrzać na postoju?
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
zegara nie ma, anteny na szybie też nie, więc pewnie będzie nierozbudowane 
IMPRESSION mają tylko fabrycznie dogrzewacz jak ktoś ma w tej wersji to za dopłatą dokładka zegara albo anteny.
Dokładnie, to jest bardziej dogrzewacz, robi robotę ponieważ silnik się nagrzewa jak benzyniak i dość szybko robi się ciepło w środku 
Rudzielec jest oczywiście, progi same końce tył, no i w przyszłości drzwi do wymiany. Progi mam zamiar robić na wiosnę.
Rudzielec jest oczywiście, progi same końce tył, no i w przyszłości drzwi do wymiany. Progi mam zamiar robić na wiosnę.
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):Dokładnie, to jest bardziej dogrzewacz, robi robotę ponieważ silnik się nagrzewa jak benzyniak i dość szybko robi się ciepło w środku
Byłem ciekaw, bo też mam takiego dogrzewacza. Super sprawa. Nagrzewa mi się szybciej szóstka w dieslu niż 323 V6. O odmrażaniu szyb i nagrzewaniu się w środku to nawet nie wspomnę, bo baja
I szyberdachu też Ci zazdroszczę
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
No autko się naprawdę fajnie i szybko nagrzewa, daje radę
Auto w Subaru na rozrządzie, czekam na odbiór....

Auto w Subaru na rozrządzie, czekam na odbiór....
]
-
Kamil
Żeby nie było że temat umarł... Mazda ma coraz lepiej, aczkolwiek co trochę coś wychodzi nowego....
Ostatnio wymieniłem olej na Valvoline VR 5w50 z filtrem i oczyściłem miskę oraz smok olejowy, nie był zły ale musiałem to zrobić aby mieć pewność że jest po "mojemu".
Dzisiaj poszły na ruszt hamulce.
Tak poszła dupka aby zrobić pomocniczy:
Dość szybko ogarnąłem temat i ręczny już działa
Później wziąłem się za hamulce z tyłu, też nawet nawet to szło:
No i został mi przód który wygląda masakrycznie....to jest masakra, sorry za jakość zdjęć ale robione wszystkie kalkulatorem, jutro postaram się zrobić foto dobrym aparatem aby pokazać jak pięknie wygląda tarcza na lewym przodzie, mnie się ręce załamały a oczy prawie wyszły:
Problem też mam z lewym zaciskiem ponieważ prowadnica zamiast mieć otwór na imbus 8 ma ....okrągłą dziurę....Aż się boję zaglądać do prawego
Jutro może uda mi się rozebrać zaciski i wymienić to wszystko oraz montaż haka mnie czeka i na przegląd zaginam, może na sobotę zdążę... Jeszcze w kolejce czeka Seicento na wymianę amorów. X9 czarny czeka na nową stacyjkę bo się zablokowała...Czyli masa roboty mechanicznej.
Ostatnio wymieniłem olej na Valvoline VR 5w50 z filtrem i oczyściłem miskę oraz smok olejowy, nie był zły ale musiałem to zrobić aby mieć pewność że jest po "mojemu".
Dzisiaj poszły na ruszt hamulce.
Tak poszła dupka aby zrobić pomocniczy:
Dość szybko ogarnąłem temat i ręczny już działa
Później wziąłem się za hamulce z tyłu, też nawet nawet to szło:
No i został mi przód który wygląda masakrycznie....to jest masakra, sorry za jakość zdjęć ale robione wszystkie kalkulatorem, jutro postaram się zrobić foto dobrym aparatem aby pokazać jak pięknie wygląda tarcza na lewym przodzie, mnie się ręce załamały a oczy prawie wyszły:
Problem też mam z lewym zaciskiem ponieważ prowadnica zamiast mieć otwór na imbus 8 ma ....okrągłą dziurę....Aż się boję zaglądać do prawego
Jutro może uda mi się rozebrać zaciski i wymienić to wszystko oraz montaż haka mnie czeka i na przegląd zaginam, może na sobotę zdążę... Jeszcze w kolejce czeka Seicento na wymianę amorów. X9 czarny czeka na nową stacyjkę bo się zablokowała...Czyli masa roboty mechanicznej.
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):Jutro może uda mi się rozebrać zaciski i wymienić to wszystko
Każdy spędza święta jak lubi
Powodzenia z tymi hamulcami.
Sam to przerabiałem w swojej poprzedniej GG.
W GH nie wyeliminowano problemu z zaciskami, tez lubią się zapiekać.
Kurna a co mam robić w takie dni, ja na 4L nie usiedzę, tym bardziej że chciał bym w sobotę jechać na przegląd a w poniedziałek załatwić rejestrację.
]
-
Kamil