Mazda 323f BA Z5 '95 – "efka" by pawcio1017
Zmień ten wlot powietrza w zderzaku na jakiś ładniejszy bo ten wygląda jak jakiś wywietrznik z kibla 

- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
radek mazda lubawa napisał(a):ładna ta twoja madziulajedyne co mnie lekko przeraziło to poprzedni stan twojej podłogi,jak można tak zaniedbać samochód
![]()
A co tam takiego przerażającego niby?

http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=514&t=123539&start=2520
jaaco napisał(a):Zmień ten wlot powietrza w zderzaku na jakiś ładniejszy bo ten wygląda jak jakiś wywietrznik z kibla
Docelowo będzie zmieniany cały zderzak i dopiero wtedy kończony dolot więc temat zszedł na dalszy plan, ale coraz więcej sugestii może mnie zmotywuje i coś z tym ruszę

pawcio1017 napisał(a):może mnie zmotywuje i coś z tym ruszę
Mam do oddania jakbyś chciał chwytak powietrza, sto razy ładniejszy od tego Twojego niczym obudowy wentylatora z suszarki
wilusjdm napisał(a):pawcio1017 napisał(a):może mnie zmotywuje i coś z tym ruszę
Mam do oddania jakbyś chciał chwytak powietrza, sto razy ładniejszy od tego Twojego niczym obudowy wentylatora z suszarki
Dobra zmotywowaliście mnie

na mojej podłodze jak ją kupiłem była goła blacha,sam ją zabiteksowałem bo miejscami pojawiała się ruda.Właśnie mnie zdziwiło ze tak stary samochód ma jeszcze podłoge w orginale.
Moja również progi i wszystkie blachy w orginale.zero rdzy gdziekolwiek.Co do zlociku regionalnego pomyślę
A co do BA to faktycznie niektóre to makabra,też się naoglądałem bo chciałem kupić sobie jeszcze jedną ale1,8. 
wilusjdm napisał(a):Pawcio za darmo Ci oddam, bo leży i kurz zbiera
Zajrzyj do tematu regionalnego i w sobote będzie okazja żebym się browarkiem odpłacił chociaż

Dawno nic nie pisałem, świadczy to tylko i wyłącznie o braku problemów z autem. Powoli dobijamy do 280kkm a co za tym idzie kolejnej wymiany oliwy. Może by teraz znowu coś lepszego jej polać? 

A kiedyś łykała?
A na poważnie to przez 10kkm dolane troszke ponad literek (w tym pociskanie na zlocie). To mniej niż w nowym oplu
Swoją drogą to kiedyś słyszałem, że "jak połyka to zaleta"

Oj to moja Madzia ostro łyka
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Dopisano 12 gru 2014, 21:02:

więc spoko,a mniałem kiedyś hondę civic to brała mi na300km 1litr,to była tragediaradek mazda lubawa napisał(a):pawcio1017 napisał(a):A kiedyś łykała?A na poważnie to przez 10kkm dolane troszke ponad literek (w tym pociskanie na zlocie). To mniej niż w nowym oplu
![]()
to prawie tak jak u mnieniespełna liter na10tys,ale teraz zmieniam jej co8tys olej więc tak niespełna8 set
Bo to diesel był 
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
pawcio1017 napisał(a):Dawno nic nie pisałem, świadczy to tylko i wyłącznie o braku problemów z autem. Powoli dobijamy do 280kkm a co za tym idzie kolejnej wymiany oliwy. Może by teraz znowu coś lepszego jej polać?
Może Valvoline MaxLife 5W40 Synthetic ?
- Od: 31 gru 2011, 09:34
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 '98
arafal21 napisał(a):Ale na 10w40 moze przeskoczycValvoline to bdb wybor , cena dobra i jakosc bdb .
Dokładnie. Myślałem właśnie raczej o zmianie jedynie na 10W... na rzecz lepszego smarowania przy starcie na mrozie. Mam wrażenie że ostatnio troche głośniej przy odpalaniu po nocy słychać popychacze

wilusjdm napisał(a):Pawcio przesyłka w rękach Matthies'a![]()
Dzięki wielkie