Demontaz tapicerki drzwi tylnych?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Fengus » 12 gru 2014, 11:04

Witam
Na wstępie zaznaczę ze szukałem poradnika, instrukcji czy tez filmu ale poległem więc piszę.
Otóż mój problem polega na tym że nie wiem jak zdemontować rączkę za którą się zamyka drzwi.
Odczepiłem wszystkie zaczepy ale tam trzyma. pod klamkom jest mala luka na śrubokręt ale podważam, staram się ale nie potrafię jej zdjąć.
pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi

ps.
zaraz pójdę zrobić zdjęcie i dodam.

Obrazek
Obrazek
Fengus

Postprzez rav 75 » 12 gru 2014, 11:25

Na dolnym zdjęciu masz widoczny mały otwór (pod rączką). Wetknij tam klucz imbusowy np. "5",dłuższą częścią wystającą,energicznym ruchem w kierunku tapicerki wypchniesz osłonę rączki. Dalej tylko gwiazdka.
rav 75

Postprzez Fengus » 12 gru 2014, 11:27

czyli użyć więcej siły czy kręcić imbusem jakąś ukrytą śrubkę ?

edit.

Udało się ale niestety nie mam kabli doprowadzonych do głośników, orientuje się ktoś gdzie kończą się kable głośników tylnych pociągnięte z kostki za radiem?
Fengus

Postprzez rav 75 » 12 gru 2014, 12:14

Albo w drzwiach,albo w słupku,odepnij instalację drzwi tylnych,będziesz wiedział ile dochodzi przewodów (centralny zamek,el. szyby,głośnik)
rav 75