Uwagi do funkcjonowania forum
Wybacz misiu puszysty. Co jest nie tak z tematami o sprzedaży aut które założyłem?
Wszystkie wymagane informacje są w nich zawarte.
A Ci którzy powinni być wzorem, mają to w poważaniu i olewają tak istotne info jak rocznik auta.
I jak zwróciłem na to uwagę, to pojawiasz się Ty i czepiasz się jak zwyczajna wesz mnie.
Sam wyluzuj, bo chyba Ci się role z deka pomyliły.
P.S. Od dłuższego czasu zauważyłem ulewanie przez modów braku rocznika w sprzedaży aut. Teraz to napisałem i oczywiście znalazł się typ taki jak Ty. Nie spinaj się.
Wszystkie wymagane informacje są w nich zawarte.
A Ci którzy powinni być wzorem, mają to w poważaniu i olewają tak istotne info jak rocznik auta.
I jak zwróciłem na to uwagę, to pojawiasz się Ty i czepiasz się jak zwyczajna wesz mnie.
Sam wyluzuj, bo chyba Ci się role z deka pomyliły.
P.S. Od dłuższego czasu zauważyłem ulewanie przez modów braku rocznika w sprzedaży aut. Teraz to napisałem i oczywiście znalazł się typ taki jak Ty. Nie spinaj się.
Z regulaminu działu sprzedaży:
4.3. Treść ogłoszenia
W treści ogłoszenia należy szczegółowo opisać oferowany pojazd/część oraz podać dane kontaktowe.
W przypadku sprzedaży Renault brakuje opisu pojazdu. Link jest traktowany jedynie jako dodatek.
Nie podanie rocznika sprzedawanego auta jest niedopuszczalne. Nie mam tutaj zamiaru bronić moderatorów tego działu. Zwróciłem Tobie uwagę gdyż sam nie trzymasz się regulaminu na który się powołujesz. Byłem moderatorem ogłoszeń i stąd moja uwaga na Twój post. Nie uważasz, że ktoś z takim stażem na forum jak Ty powinien również świecić przykładem?
4.3. Treść ogłoszenia
W treści ogłoszenia należy szczegółowo opisać oferowany pojazd/część oraz podać dane kontaktowe.
W przypadku sprzedaży Renault brakuje opisu pojazdu. Link jest traktowany jedynie jako dodatek.
Nie podanie rocznika sprzedawanego auta jest niedopuszczalne. Nie mam tutaj zamiaru bronić moderatorów tego działu. Zwróciłem Tobie uwagę gdyż sam nie trzymasz się regulaminu na który się powołujesz. Byłem moderatorem ogłoszeń i stąd moja uwaga na Twój post. Nie uważasz, że ktoś z takim stażem na forum jak Ty powinien również świecić przykładem?
Mógłbym Ci odpisać, że specjalnie opis jest jaki jest dla sprawdzenia czujności moderatora.
Ale nie napiszę tego, bo faktycznie zrobiłem błąd. Podszedłem do tego na zasadzie, że ogłoszenie o tym konkretnym aucie, i tak nie znajdzie na tym forum adresata, a jedynie ktoś może zna kogoś komu o tym powie. Moja wina.
Może moderator temat wywalić – jak zauważy że coś jest nie tak (bo z tym ma widać problem).
Natomiast Ty zachowujesz się jakbyś dalej był ... no właśnie – kim?
Ja że źle, a Ty to że nieistotne, bo ja też mam źle i dlatego nie mam prawa zwracać na to uwagi
Poza tym wszyscy zdrowi? No proszę Cię ...
A tego, że w 30% tematów w tym dziale brakuje rocznika nie byłeś łaskawy zauważyć i napisać o tym – pomimo że jak sam piszesz:
Słowem się nie zająknąłeś – do dzisiaj – że w dziale jest bałagan i brak kontroli. A o to mi głównie chodziło.
Ja jestem zwykłym użytkownikiem i staż na forum niewiele ma tu do rzeczy.. Nie jestem modem, nie jestem PRem czy innym funkcyjnym, mającym dawać przykład swoim działaniem, aczkolwiek staram się regulaminów nie naruszać.
A widzę, że pomimo trwania tej dyskusji już jakiś czas, NIKT z zainteresowanych (a wydawałoby się że akurat funkcyjni powinni takie tematy śledzić w szczególności) ani się nie odezwał, ani nie zrobił nic w sprawie poprawy swoich tematów czy uporządkowania działu.
Prawda?
Ale nie napiszę tego, bo faktycznie zrobiłem błąd. Podszedłem do tego na zasadzie, że ogłoszenie o tym konkretnym aucie, i tak nie znajdzie na tym forum adresata, a jedynie ktoś może zna kogoś komu o tym powie. Moja wina.
Może moderator temat wywalić – jak zauważy że coś jest nie tak (bo z tym ma widać problem).
Natomiast Ty zachowujesz się jakbyś dalej był ... no właśnie – kim?
Ja że źle, a Ty to że nieistotne, bo ja też mam źle i dlatego nie mam prawa zwracać na to uwagi
Poza tym wszyscy zdrowi? No proszę Cię ...
A tego, że w 30% tematów w tym dziale brakuje rocznika nie byłeś łaskawy zauważyć i napisać o tym – pomimo że jak sam piszesz:
kinki napisał(a):Nie podanie rocznika sprzedawanego auta jest niedopuszczalne.
Słowem się nie zająknąłeś – do dzisiaj – że w dziale jest bałagan i brak kontroli. A o to mi głównie chodziło.
Ja jestem zwykłym użytkownikiem i staż na forum niewiele ma tu do rzeczy.. Nie jestem modem, nie jestem PRem czy innym funkcyjnym, mającym dawać przykład swoim działaniem, aczkolwiek staram się regulaminów nie naruszać.
A widzę, że pomimo trwania tej dyskusji już jakiś czas, NIKT z zainteresowanych (a wydawałoby się że akurat funkcyjni powinni takie tematy śledzić w szczególności) ani się nie odezwał, ani nie zrobił nic w sprawie poprawy swoich tematów czy uporządkowania działu.
Prawda?
...wracając do uwag na temat działania forum – da radę przestawić czas na zimowy? Troche mylące kiedy już po godz. 23 wszystkie posty są oznaczane jako "wczorajsze"

Myślałem że to ustawiane globalnie dla całego forum. Dzięki 

A ja z pytaniem/problemem. Miałem sobie sygnaturkę (podpis), którą dalej widać w starszych moich postach – teraz raz, że sygnaturka się nie wyświetla to dwa – w profilu za cholerę nie mogę znaleźć opcji jej zmiany/ustawienia? Coś się pozmieniało i na sygnaturkę trzeba sobie zasłużyć?

- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Weelkoo napisał(a):Miałem sobie sygnaturkę (podpis)
Była zmiana, podpis jest dostępny po napisaniu 500 postów na forum.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
I wszystko jasne w takim razie, dzięki! 
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Witam
Od paru dni nie działają mi powiadomienia na forum. Mam w profilu włączoną opcje powiadomień i nie przychodzi mi nic na e-mail kiedy pojawi się nowy post w obserwowanych przezemnie wątkach... Było coś zmieniane na forum czy gmail się obraził na mazdaspeed?
Od paru dni nie działają mi powiadomienia na forum. Mam w profilu włączoną opcje powiadomień i nie przychodzi mi nic na e-mail kiedy pojawi się nowy post w obserwowanych przezemnie wątkach... Było coś zmieniane na forum czy gmail się obraził na mazdaspeed?
Takie skromne pytanie mam. Czy jest możliwość włączenia jakiegoś filtru czy coś w ten deseń w dziale "Nasze Mazdy"? Daje przykład: mam ochotę pooglądać inne 626 GE forumowiczów i muszę się "przekopywać" przez niezliczone ilości tematów o Xedosach i 626 GW. A tak włączam filtr i mam tematy jeden pod drugim 
A ktoś zna takie magiczne klawisze CTRL+F
Wpisujemy : GE i strzałeczkami skaczemy tam gdzie znajdzie się GE

]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
- Od: 22 maja 2010, 12:43
- Auto: 323F BA / Z5 '97 + BRC SeQuent MY10 & Triumph Speed Triple 955i SE
Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na moją wątpliwość. Jak jest z animacjami GIF? Widziałem w niektórych wątkach, że wsadzony GIF animuje się. A jak ja wrzucam to się nie animuje – znaczy działa dopiero po otwarciu w nowym oknie (po kliknięciu w niego).
Przykład (umieszczone na serwerze MS) – brak animacji:
Wisi na pierwszej klatce. Da się zrobić, żeby był w trybie "play"? A może są jakieś ograniczenia – np. co do wielkości?
Tu zgodnie z pomysłem Pawła:

Ale jedno "ale": viewtopic.php?p=2981843#p2981843
A przy hotlinkowaniu działa (jak plik jest na innym serwerze).
Przykład (umieszczone na serwerze MS) – brak animacji:
Wisi na pierwszej klatce. Da się zrobić, żeby był w trybie "play"? A może są jakieś ograniczenia – np. co do wielkości?
Tu zgodnie z pomysłem Pawła:
Ale jedno "ale": viewtopic.php?p=2981843#p2981843
A przy hotlinkowaniu działa (jak plik jest na innym serwerze).
Ostatnio edytowano 3 lut 2015, 14:23 przez KMBak, łącznie edytowano 3 razy
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Czyli trzeba plik na zewnętrzny serwer wrzucać żeby animacja działała – innego wyjścia nie ma?
EDIT:
Widzę edycję Pawle – ten sam pomysł właśnie mi przyszedł do głowy – i chciałem go sprawdzić ale mnie ubiegłeś. Tylko w tej sytuacji i tak będą musiały się wyświetlać dwa pliki – jak nie będzie wstawionego w linii to pojawi się w załącznikach.
EDIT:
Widzę edycję Pawle – ten sam pomysł właśnie mi przyszedł do głowy – i chciałem go sprawdzić ale mnie ubiegłeś. Tylko w tej sytuacji i tak będą musiały się wyświetlać dwa pliki – jak nie będzie wstawionego w linii to pojawi się w załącznikach.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011