o ile opony będą miały dobrą przyczepnośćSetritus napisał(a):No właśnie, z takimi hamulcami bede miał pewność że żeby nie wiem jak gwałtownie hamowało auto przede mną i tak sie zatrzymam
Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Beny napisał(a):ile tłoczków maja zaciski?
Zaciski mają niestety tylko po jednym tłoczku ale za to ma on sporą średnice
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Ło matko
Strach jechać za Tobą. 

- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Skojarzyło mi się jak skok technologiczny w rowerze z klockowych na tarczowe 
- Od: 5 lis 2013, 01:34
- Auto: Xedos 6 KF '98 +LPG
Damiano9988 napisał(a): jeszcze spoiler dodaj automatycznie wysuwany od 150km/h xD xD
Ty się śmiejesz a po Gorzowie jezdzi taka koza.... BMW E30 320, zawieszenie seria, do tego czarne 19" felgi ( wyglada okropnie) a przy 80 km/h wysuwa mu się spojler
Podstawą do dalszego oceniania czy przejdzie do Projektów czy nie była pierwsza strona, niestety auto nie wyraził chęci do poprawienia jej, oczywiście ma takie prawo i nic nam do tego
Co do auta tonie twierdzę, że po zainstalowaniu KL-ZE, hamulców od MPS'a + kolejne mody auto nie trafi do Projektów, ba wtedy będzie miało dużo większą szanse, ale na tą chwile moim zdaniem to jest kompletna odbudowa auta z kilkoma modami niekoniecznie w klimacie działu Projekty + zainstalowanie KL'a. Okej zmienić 1.6 na KL'a aż tak prosto nie jest zgodze się, ale bez przesady że to jakiś pionierski mod, takie auta też już na forum są
Także zachęcam autora tematu do dalszych modów i zapraszam ponownie do Projektów na wiosnę ze zaktualizowaną pierwszą stroną 
Co do auta tonie twierdzę, że po zainstalowaniu KL-ZE, hamulców od MPS'a + kolejne mody auto nie trafi do Projektów, ba wtedy będzie miało dużo większą szanse, ale na tą chwile moim zdaniem to jest kompletna odbudowa auta z kilkoma modami niekoniecznie w klimacie działu Projekty + zainstalowanie KL'a. Okej zmienić 1.6 na KL'a aż tak prosto nie jest zgodze się, ale bez przesady że to jakiś pionierski mod, takie auta też już na forum są
Dziękuje za zaproszenie 
Xedos 6 KF 99r
Dziś z nudów zabrałem się za wymiane serwa hamulcowego oraz pompy z Xedosa 9.
Wszystko pasuje P&P za wyjątkiem węża podciśnienia (wspomagania), trzeba go przedłużyć.
Gdyby kogoś to interesowało to można śmiało kupić serwo oraz pompe z wersji X9 z automatyczną skrzynią (łatwiej znaleźć). Zbiorniczek płynu hamulcowego w wersji auto nie ma wyjścia na obieg sprzęgła, ale można go zdjąć z pompy i założyć zbiorniczek od manualnego X6, mają identyczne mocowania
Mi udało się kupić kompletne sprawne serwo+pompę z wersji auto za 39 zł
Jak wrażenia po swapie nie powiem, bo nie odpowietrzyłem jeszcze układu. I w sumie nie wiem czy bede to robił skoro w przeciągu 2 tygodni do wymiany idą wszystkie zaciski i znowu trzeba bedzie odpowietrzać. Mazdeczka sobie chyba postoi
Na zdjęciach porównanie serw i pomp z Xedosa 9 KL oraz Xedosa 6 KF. Serwo z Xedosa 6 B6 jest objętościowo jeszcze 2x mniejsze jak w KF ale nie miałem go do zdjęcia.

Wszystko pasuje P&P za wyjątkiem węża podciśnienia (wspomagania), trzeba go przedłużyć.
Gdyby kogoś to interesowało to można śmiało kupić serwo oraz pompe z wersji X9 z automatyczną skrzynią (łatwiej znaleźć). Zbiorniczek płynu hamulcowego w wersji auto nie ma wyjścia na obieg sprzęgła, ale można go zdjąć z pompy i założyć zbiorniczek od manualnego X6, mają identyczne mocowania
Mi udało się kupić kompletne sprawne serwo+pompę z wersji auto za 39 zł
Jak wrażenia po swapie nie powiem, bo nie odpowietrzyłem jeszcze układu. I w sumie nie wiem czy bede to robił skoro w przeciągu 2 tygodni do wymiany idą wszystkie zaciski i znowu trzeba bedzie odpowietrzać. Mazdeczka sobie chyba postoi
Na zdjęciach porównanie serw i pomp z Xedosa 9 KL oraz Xedosa 6 KF. Serwo z Xedosa 6 B6 jest objętościowo jeszcze 2x mniejsze jak w KF ale nie miałem go do zdjęcia.

Xedos 6 KF 99r
Setritus napisał(a):Na zdjęciach porównanie serw i pomp z Xedosa 9 KL oraz Xedosa 6 KF. Serwo z Xedosa 6 B6 jest objętościowo jeszcze 2x mniejsze jak w KF ale nie miałem go do zdjęcia.
Potwierdzam, taka sama sytuacja jak w przypadku serwa i pompy z 626 GF kontra X9. Serwo jest sporo wieksze
- Od: 1 sty 2014, 00:26
- Auto: Ford Orion mk2 1.6 Diesel "Giovanni"
Dziś doszły klocki hamulcowe, wszystkie części skompletowane, prawdopodobnie w weekend swap na MPS!
Jak dostalem paczke do reki zaskoczyła mnie jej waga, okazuje sie ze same przednie klocki to ponad 2kg

Jak dostalem paczke do reki zaskoczyła mnie jej waga, okazuje sie ze same przednie klocki to ponad 2kg

Xedos 6 KF 99r

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Robią wrażenie leżąc na dłoni. Naprawdę wielkie 

- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
no to nieźle ci wzrośnie tzw masa nie resorowana, ciekawe jak bardzo skróci to żywotność zawieszenia
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
jakie to ma znaczenie w projekcie, w którym nie liczą się złotówki
podłoga zdrowa ? żeby się nie złożył przy hamowaniu 
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
dla mnie bomba! 
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
JA PITULĘ!!! Prawie jak w moim służbowym Volvo FH! 
alk80 napisał(a):no to nieźle ci wzrośnie tzw masa nie resorowana, ciekawe jak bardzo skróci to żywotność zawieszenia
Jeżdżę nim tak rzadko że nie przejmuje sie takimi rzeczami
Póki co czeka mnie jeszcze swap na KLZE, piasowanie i malowanie wszystkich elementów zawieszenia, zabezpieczenia antykorozyjne całego podwozia i wymiana wszystkich amortyzatorów oraz sprężyn na nówki. Nie żeby coś się z amorami działo, po prostu chcę żeby zawieszenie było złożone na nowych tulejach i nowych amorach
Na godny odpoczynek w garażu chciałbym go postawić na 20" feldze, ale to na razie sfera marzeń. Trzeba się zająć bardziej przyziemnymi rzeczami.
Tej zimy nie będzie opon zimowych, więc i soli Mazda nie zobaczy
freezoneq napisał(a):podłoga zdrowa ? żeby się nie złożył przy hamowaniu
Tak podłoga zdrowa, grama rdzy

Dopisano 08 gru 2014 23:27:
Doszedłem do wniosku ze przed wymiana zacisków i tarcz odpowietrze jeszcze układ (przypomnę że wymianiałem ostatnio serwo) i troche pojeżdże. Dzięki temu będę miał jakieś rozeznanie ile do poprawy hamowania przyczyniło się samo serwo z X9, a ile do tego da wymiana hamulców na większe.
Xedos 6 KF 99r