Brak podświetlenia przycisków panelu sterowania szybami.
1, 2
Ludzie dajcie juz spokoj bo sie czytac nie da.
Mazda 3 to auto segmentu sredniego a wy chcecie limuzyny.
Co do oswietlenia guziczukow wystarczy zapamieteac ze ten nieoswietlony obok to od pasazera s te 2 ponizej to te szyby z tylu
Mazda 3 to auto segmentu sredniego a wy chcecie limuzyny.
Co do oswietlenia guziczukow wystarczy zapamieteac ze ten nieoswietlony obok to od pasazera s te 2 ponizej to te szyby z tylu
ellipsis napisał(a):EDT: Dzis dopiero zauwazylem ze nie ma podswietlenia przyciskow do el. szyb, oprocz kierowcy pozostale jadac w nocy ciezko znajsc..;/
To chyba ta "wada" nie jest aż tak istotna, jeśli ją zauważyłeś dopiero po pewnym czasie użytkowania samochodu.
A tak na marginesie: "znaleźć"
Mogę się mylić, ale BL chyba też miał podświetlany tylko jeden guziczek. Ta fotka zdaje się to potwierdzać
Ostatnio edytowano 8 gru 2014, 14:14 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawienie załącznika
Powód: poprawienie załącznika
Zależało pewnie od wersji
Dopisano 5 gru 2014, 10:33:
Co do podświetlania to bardziej mi przeszkadza jego brak przy ustawieniu lusterek, gdzie po zmroku szukam pokrętła, aby np przy cofaniu lekko opuścić ich lustra. Co do Japończyków to większość (przynajmniej kompaktów) z moich obserwacji, nie ma podświetlanych przycisków, jak również tylko jedną szybę AUTO. Taki urok
Urokiem jest również niezmienny sposób resetowania przebiegu/regulowania podświetlania deski
Co prawda samochody VAG mają tego podśwoetlenia wg mnie już na chwile obecna za dużo- światło z góry na panel centralny, wstawki zmieniające kolor w listwach na drzwiach itp
Dopisano 5 gru 2014, 10:33:
Co do podświetlania to bardziej mi przeszkadza jego brak przy ustawieniu lusterek, gdzie po zmroku szukam pokrętła, aby np przy cofaniu lekko opuścić ich lustra. Co do Japończyków to większość (przynajmniej kompaktów) z moich obserwacji, nie ma podświetlanych przycisków, jak również tylko jedną szybę AUTO. Taki urok
wojtix napisał(a):Co prawda samochody VAG mają tego podśwoetlenia wg mnie już na chwile obecna za dużo- światło z góry na panel centralny, wstawki zmieniające kolor w listwach na drzwiach itp
Czy mam rozumieć, że to jest wg Ciebie wadą

Dla mnie zbędny bajer, który jak przestanie nagle ładnie świecić to będzie wadą, której usunięcie pewnie wiąże się z wymianą całej tapicerki drzwi. Dużo światła w nocy wewnątrz może niektórych rozpraszać. Nie bez powodu w pewnych samochodach (nie tylko Saab) jest coś takiego jak night panel wyłączający część podświetlenia, pozostawiając to co niezbędne. Wszystko jest kwestią gustu, a o gustach si ponoć nie dyskutuje 
wojtix napisał(a):Nie bez powodu w pewnych samochodach (nie tylko Saab) jest coś takiego jak night panel wyłączający część podświetlenia, pozostawiając to co niezbędne
Mnie taki "nadmiar" w ogóle by nie przeszkadzał, a wręcz przeciwnie. Cytując fragment Twojego postu zauważam, że to jest to co każdy sobie zażyczy. Chciałbym mieć możliwość takiego wyboru.

Żeby było jasne, bardzo sobie chwalę wybór swojego auta.
Potwierdzam, mam w BK podświetlanie przycisków sterowania szybami
Na pocieszenie można dodać że użytkownicy GJ też narzekali na brak podświetlania, więc wersja FL GJ ma już przyciski podświetlane. Pewnie w FL BM też się pojawi ta funkcja
Na pocieszenie można dodać że użytkownicy GJ też narzekali na brak podświetlania, więc wersja FL GJ ma już przyciski podświetlane. Pewnie w FL BM też się pojawi ta funkcja
Co do podświetlania przycisków od szyb u kierowcy... Chcecie jeździć choinką z dziesiątkami zbędnych światełek które męczą wzrok a przy tym nas, chociaż o tym nie myślimy? czy wolicie mieć wrażenie braku nadmiernego zmęczenia po całonocnej jeździe?!
smile napisał(a):Chcecie jeździć choinką z dziesiątkami zbędnych światełek
A to dobre... Podświetlone przyciski na drzwiach nazywasz "choinką", a ile jest wyświetlaczy w Maździe BM?
Policzmy:
1) lewa strona "zegarów", tam, gdzie w niższych wersjach znajduje się sztuczny obrotomierz;
2) prawa strona "zegarów", tam, gdzie jest wskaźnik poziomu paliwa;
3) wyświetlacz systemu multimedialnego;
4) wyświetlacz panelu klimatyzacji i ogrzewania;
5) HUD w SkyPassion;
6) mini wyświetlacz prędkości w polu obrotomierza w SkyPassion.
– to już nie jest "choinka" ?
Jeśli któryś z elementów "choinki" pominąłem, to proszę o korektę.
Wy, Mazdomaniacy jesteście specyficzną rasą, której nie przeszkadza, że kokpit Waszych ulubionych samochodów mieni się wielobarwnym światłem i trudno jest tam na czymkolwiek skoncentrować wzrok. Problemem dla Was jest natomiast „męczące” podświetlenie przycisków szyb, które nie znajduje się w bezpośrednim polu widzenia kierowcy… Nie macie też problemu z tym, że nie są podświetlone przyciski lampek sufitowych… No tak – po co ma to „dawać po oczach”, skoro można sobie wymacać, a że pobrudzi się trochę tą tekturową podsufitkę (która najprawdopodobniej odklei się przy próbie jej wyczyszczenia), to nie szkodzi. Jak tłumaczycie brak podświetlenia na przyciskach szyb w tylnych drzwiach? Pewnie miliwatami oszczędności mocy, które dadzą mikrolitry oszczędności paliwa – przecież pasażer tylnej kanapy nie ma nic do roboty, więc może sobie znaleźć przycisk po ciemku…. Są też inne rzeczy, które w Mażdzie są do d…., ale przecież też macie na nie swoje usprawiedliwienie…
W swoich wypowiedziach tłumaczących dziadostwo Mazdy jesteście nie tyle śmieszni, co żałośni.
Przykro mi tylko, że Moderator będzie musiał to sprzątać…
W swoich wypowiedziach tłumaczących dziadostwo Mazdy jesteście nie tyle śmieszni, co żałośni.
Przykro mi tylko, że Moderator będzie musiał to sprzątać…
1, 2