Podświetlenie wnęki na nogi (podświetlenie powitalne)
Strona 1 z 1
witam jak to jest że gdzie nie gdzie widać że w BL są podświetlane wnęki na nogi podobnie jak drzwi i dioda oświetlająca lewarek czy jest to zależne od wersji wyposażenia czy może gdzieś trzeba to włączyć w opcjach – jak to jest
- Od: 11 kwi 2009, 20:30
- Auto: mazda 3 – 1,6 benzyna ( 2004)
mazda 3 – 2,0 disi (2011)
Podświetlenie nóg było również fabryczne, wiem bo ja takie posiadam. Było oczywiście przypisane do odpowiedniej wersji wyposażenia (występowało razem m.in z pomarańczowo-niebieskim podświetleniem licznika, boczków dzwiowych oraz lewarka) Cały myk polega na tym, że przypuszczalnie dotyczy to tylko najlepszego, niewykastrowanego rocznika 2009 
Tytan napisał(a):Podświetlenie nóg było również fabryczne, wiem bo ja takie posiadam. Było oczywiście przypisane do odpowiedniej wersji wyposażenia (występowało razem m.in z pomarańczowo-niebieskim podświetleniem licznika, boczków dzwiowych oraz lewarka) Cały myk polega na tym, że przypuszczalnie dotyczy to tylko najlepszego, niewykastrowanego rocznika 2009
powiedz, gdzie w twoim aucie znajduja sie zarowki podswietlajace wneki na nogi i do jakiego przewodu go podpiac... powiem szczerze, ze podobaja mi sie podswietlenia, tylko ze z umiarem (nie oslepiajace)..
Podświetlenie powitalne to jest akcesoryjne wyposażenie i chyba trzeba do niego dodatkową wiązkę, nie ma dedykowanego miejsca na "żarówkę" – konkretnie diodę w oprawce. Wierci się dziurkę i montuje lampkę.

Pierwszy słyszę, że było to w jakimkolwiek wyposażeniu w standardzie – ale tu mogę się mylić.
http://www.mazda.pl/serwis-i-akcesoria/ ... 830V7050A/
Podświetlane listwy na progi to i owszem, ale podświetlenie powitalne to nie słyszałem.
Tytan, a może u Ciebie dołożył salon we własnym zakresie?
Co do oświetlenia lewarka – faktycznie jest dioda występująca zależnie od wyposażenia. Było to już poruszane.
viewtopic.php?f=476&t=155276&p=2746495&hilit=dioda+lewarka#p2746495
Pierwszy słyszę, że było to w jakimkolwiek wyposażeniu w standardzie – ale tu mogę się mylić.
http://www.mazda.pl/serwis-i-akcesoria/ ... 830V7050A/
Podświetlane listwy na progi to i owszem, ale podświetlenie powitalne to nie słyszałem.
Tytan, a może u Ciebie dołożył salon we własnym zakresie?
Co do oświetlenia lewarka – faktycznie jest dioda występująca zależnie od wyposażenia. Było to już poruszane.
viewtopic.php?f=476&t=155276&p=2746495&hilit=dioda+lewarka#p2746495
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Nie nikt tego nie dokładał. Co prawda mam auto z Belgii w wersji niedostępnej na naszym rynku więc ciężko mi powiedzieć jak z tym było u nas. Odpowiedź może dać ZOOMik bo ma Sporta – najlepszą dostępną w Polsce wersję z tego okresu. Napewno zawsze można było to dołożyć ale rozwiązanie fabryczne jest zupełnie inaczej zrobione. Z obu stron są to pojedyńcze niebieskie diody umiejscowionie na środku każdej z wnęk nad nogami, a nie po bokach jak zestaw akcesoryjny. Z lewej strony jest zabudowana w plastikach pod deską a z prawej w specjalnej zatrzaskującej się pod schowkiem osłonie. Gdzieś nawet widziałem zdjęcie przy okazji fotorelacji z wymiany filtra kabinowego bo wtedy właśnie na początku trzeba zdjąc tą osłonę z zabudowaną w niej diodą.
Byś kurde zdjęcie od siebie dał a nie coś ściemniasz. 

-
Ten mały "pinduś" świeci chyba tak jak ten od lewarka... Czyli prawie wcale... Masz jakieś foto jak to świeci?
-
No szału nie ma ale festyn to też nie jest tak jak w przypadku akcesorium. świeci to trochę mocniej niż ta w podsufitce Ot taki dyskretny smaczek, który widać przy wsiadaniu i wysiadaniu. Trochę szkoda, że nie świeci to tak jak w innych markach cały czas, kiedy zapalone są światła.
co za problem ukrasc troche pradu z wiazki zasilajacej diody zegarow.
wraz z wlaczeniem chocby postojowek, zaswieci sie dioda.
fakt, trzeba sie znac an elektryce...
wraz z wlaczeniem chocby postojowek, zaswieci sie dioda.
fakt, trzeba sie znac an elektryce...
Zegarów? Nie... Już prędzej lampek. Podświetlenie powitalne nie gaśnie jak w pokoju. Tylko się ściemnia.
-
Tytan napisał(a):Nie nikt tego nie dokładał. Co prawda mam auto z Belgii w wersji niedostępnej na naszym rynku więc ciężko mi powiedzieć jak z tym było u nas. Odpowiedź może dać ZOOMik bo ma Sporta – najlepszą dostępną w Polsce wersję z tego okresu.
No to daję...
Oświetlenie dolnej części kabiny (zagłębienia na nogi) występowało w PL fabrycznie w modelach SPORT oraz MPS (przed „kastracją”) i jest to jeden z elementów rozszerzonego sytemu ILC (Intelligent Lighting Creations).

a ja powiem, ze jest to calkiem przydatny gadzet. najlepsze rozwiazanie to czerwone delikatne swiatlo.
bede drazyl ten temat i sprobuje zamontowac takie cus u siebie – musze jedynie rozpracowac, gdzie jest i jak tu sie wpiac do wiazki kabli z oswietleniem wskaznikow panela (zegary/deska)...
Dopisano 6 gru 2014, 12:16:
wlasnie wpadlem na pomysl, gdzie tu podlaczyc ewentualne diody – oswietlenie dla wajhy biegow
!!
bede drazyl ten temat i sprobuje zamontowac takie cus u siebie – musze jedynie rozpracowac, gdzie jest i jak tu sie wpiac do wiazki kabli z oswietleniem wskaznikow panela (zegary/deska)...
Dopisano 6 gru 2014, 12:16:
wlasnie wpadlem na pomysl, gdzie tu podlaczyc ewentualne diody – oswietlenie dla wajhy biegow

Strona 1 z 1