Mazda3 1.6 Pb, 2004, (olx: 115290209), 14.500 zł, Warszawa.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Lukkub » 18 lis 2014, 00:34

Witam,
chciałbym Was prosić o pomoc w ocenie samochodu, który planuję kupić.

http://olx.pl/oferta/mazda-3-sedan-benz ... 7NKfw.html

Co o niej sądzicie? Będę wdzięczny za każdą opinię.

Dodatkowe informacje:
1. raport z VIN: https://www.dropbox.com/s/2nsi40m5letjy ... 1.pdf?dl=0
2. w maju 2004 została zarejestrowana w Szwajcarii, w listopadzie została sprowadzona do Polski, do 2014 roku miała w PL jednego właściciela; dwa miesiące temu kupił ją kolega tego pierwszego właściciela w Polsce, ale ponieważ jego żona dostała służbowe auto, to postanowił Mazdę sprzedać. Trochę sprawia to wrażenie historii szytej grubymi nićmi, ale z drugiej strony nie znalazłem innych przesłanek, żeby w nią nie wierzyć.
3. samochód miał wgniecioną tylnią klapę bagażnika. Została w całości wymieniona na sprowadzoną z Japonii
4. podwozie jest zabezpieczone antykorozyjnie
5. stan powłoki lakierniczej oceniam na dobry, tj. nie jest wypłowiała, ale z bliska widać że w kilku punktach były jakieś zadrapania, które zostały punktowo zamaskowane, ale dość nieudolnie i widać w tych miejscach trochę inny odcień lakieru
6. nie znalazłem ognisk rdzy, ale nie zaglądałem jeszcze pod podwozie; listwy progowe, dolna wewnętrzna część drzwi, podłoga bagażnika oraz na tyle na ile mogłem sprawdzić – nadkola są czyste
7. przebieg 161 000 km; kierownica jest w bardzo dobrym stanie, podobnie jak gałka zmiany biegów i pedały
8. wnętrze ogólnie zadbane, nie skrzypi, klimatyzacja działa i nie czuć z nawiewów nic niepokojącego, radio ok, tapicerka jest trochę zabrudzona
9. wszystkie płyny były uzupełnione prawidłowo
10. silnik wchodzi na obroty bez zastrzeżeń, nie ma luzów w kierownicy
11. plastik obok lewego reflektora łączący przedni zderzak z komorą silnika (tak jakby utrzymujący go w odpowiedniej pozycji) jest urwany, przez co zderzak po otwarciu klapy lekko chodzi; orientujecie się może ile kosztuje naprawa tego elementu?
12. właściciel dorzuca komplet kół na oponach letnich
13. guma/uszczelka między dołem przedniej szyby a klapą bagażnika na końcach odchodzi; mam na myśli tą szeroką uszczelkę biegnącą od lewej do prawej strony samochodu w miejscu osadzenia wycieraczek
14. wszystkie szyby są z tego samego roku, ten sam producent
Ostatnio edytowano 20 lis 2014, 19:40 przez stachan, łącznie edytowano 1 raz
Powód: 8.3.
Lukkub

Postprzez Majkel_27 » 19 lis 2014, 12:15

Witam,
nie jestem ekspertem, ale parę detali rzuca się w oczy – może coś Ci pomoże :)
– brak CD w radiu
– klima ręczna
– brak odblasku w tylnym zderzaku
– brak przeciwmgielnych
– hak – ciekawe, co tam było ciągnięte.
pzdr
Forumowicz

Od: 12 lip 2012, 15:13
Auto: Mazda 6 GH 2.0 [2010]

Postprzez Lukkub » 19 lis 2014, 20:57

Dzięki za opinię. Jednak z niej zrezygnuję. Fakt, że została sprowadzona do Polski po zaledwie pół roku od pierwszej rejestracji budzi podejrzenie, że jest wypadkowa.
Lukkub

Postprzez Francileuo » 4 gru 2014, 00:51

Witam

Również rozważam zakup tego egzemplarza, czy może ktoś wypowiedzieć się szerzej?? mam kilka pytań i uwag do tego egzemplarza.

W załącznikach przesyłam fotki zrobione przy samochodzie. Będę wdzieczny za ich przejżenie.

Wygląda na to że samochód miał również zmieniany przedni zderzak, nie ma podkładki pod rejestrację a plastik na dole który powinien być czarny jest pomalowany czerwonym lakierem. (foto 4 i 5)

Zdjęcie 1 przedstawia to co jest pod pokrywą maski, zastanawiam się czy naklejka na pasie przednim może być przyklejona tak krzywo?

Za zdjęciu 1 widać też zbiornik płynu wspomagania kierownicy, czy to normalne że jest ona tak przekrzywiony?? mam co do tego wątpliwości

Będę wdzięczny za odpowiedź
Załączniki
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
Francileuo

Postprzez Danmazda » 4 gru 2014, 01:23

Darował bym sobie tą Mazdę. Po zdjęciach widać że miała dzwona z przodu, z tyłu i lewy bok. Prawej strony nie ma dobrego zdjęcia i nie można stwierdzić czy był malowany.
Obrazek
Daniel
Koordynator Regionów
Przedstawiciel Mazowsza

Od: 21 paź 2009, 20:04
Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok