Mazda Xedos 6 CA KF 1993r – projekt Xedos
Kazdy mazdy sprzedaje
co sie dzieje ?;)
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Jak masz gdzie trzymać to zostaw sobie Xeda. Raz w roku zapłacić OC to nic strasznego. Sam mieszkam i pracuje za granicą, a Xed stoi w Polsce i nikt nim nie jeździ. Pieniądze które możne dostać za te auta nie są duże, więc lepiej niech sobie stoi.
-
goju10
Rozsądek chyba... ale pamiętajcie. Nikt jej nie weźmie to zostanie, a jak wspominałem, za 6 tyś jej nie sprzedam na pewno – a za nią i tak nawet tyle nikt nie będzie chciał zapłacić. Może wyjdę na kretyna, ale... nie widziałem jej miesiac, wczoraj jak wysiadłem po podróży z Danii to najpierw do mazdy pobiegłem.
Na oku AR 166, 159, S60, może e39... Potrzebuję diesla.
Wczoraj wróciłem z delegacji do Niemiec. Mazda nie odpalana przez 2 mieś. Aku wyczerpany do zera, wczoraj na jałowych pracowała przez godzinę (odpaliłem z kabli) i nawet nie odpaliła później. Przez chwilę przebijał przewód wysokiego napięcia, na czapce, na aparacie. Ale po chwili przestał. Wszystko ładnie i pięknie, tylko ten aku...
Na oku AR 166, 159, S60, może e39... Potrzebuję diesla.
Wczoraj wróciłem z delegacji do Niemiec. Mazda nie odpalana przez 2 mieś. Aku wyczerpany do zera, wczoraj na jałowych pracowała przez godzinę (odpaliłem z kabli) i nawet nie odpaliła później. Przez chwilę przebijał przewód wysokiego napięcia, na czapce, na aparacie. Ale po chwili przestał. Wszystko ładnie i pięknie, tylko ten aku...
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
mój po dwóch miechach odpalił. Kręcił strasznie słabo, jednak po dwóch może trzech obrotach ładnie zajarzył. Chodził przez chwilę jak traktor. Jak chcesz podładować aku to trzymaj pomiędzy 1500 a 2000rpm przez minimum 10 minut. Możesz podjechać do elektryka samochodowego i niech sprawdzi aku pod obciążeniem- tylko nie zwykłym multimetrem.

Chyba wiem dlaczego na jałowych się nie podładował zbyt. Za niskie obroty mam ustawione... Lekkie wciśnięcie pedału gazu i światła nagle zaczynają ładniej świecić. Regulator napięcia albo te obroty...
Xedos 6 '92 KF
jeśli aku się rozładował to musi podładować. Na wolnych ciężko a i alternator dostaje po pupie.

freezoneq napisał(a):Potrzebuję diesla.

"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Xedos 6 '92 KF
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

Zdrowy Diesel musi dymić

Kłap-kłap- kłap

-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Ostatnio widziałem RX8- Jak startował spod świateł to jak parowóz, sino-blado-niebiesko za nim było
Dobra żeby nie było OT- kiedy Xedos będzie znowu w Polsce?

Dobra żeby nie było OT- kiedy Xedos będzie znowu w Polsce?
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
Jak odpali to mam nadzieję, że 14tego. No i jak się nic nie posypie. Jeden przewód WN bije na aparacie
Ale też nie zawsze.
Xedos 6 '92 KF
Jak coś mam przewody do podmianki
zachowam dla Ciebie.
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Dzięki, pewnie i tak kupię nowe. Wymienię jeden, zacznie bić drugi... i tak w kółko. Dobra wiadomość jest taka, że prostownik w końcu naładował akumulator. Był tak rozładowany, że automatyczny prostownik Bosch'a ładował go prądem prawie 6A... Przegrzewał się po 5 min i wyłączał, i tak w kółko. Po 2 dniach ładował już prądem 3A, teraz ładuje niecałym amperem, podejrzewam, że już na luzie odpali, ale mimo wszystko jeszcze nockę go potrzymam. Nie ma to jak się przesiąść z IVECO do xedosa... Mam wrażenie, że po tych 2 miesiącach nieco odkształciły się opony, jakby delikatnie biły... możliwe to? Rozjeżdżą się?
Xedos 6 '92 KF
TO jakis slaby ten prostownik
Ja mam jakis stary ruski i jeden tez stary polski, jak ladowalem stary aku w ciagniku malo sie wsakznik nie złamal :d a i tak potrafil ladowac bez wylaczania sie
Hmmm cos moze byc, podjedz na wulkanizacje i sprawdz 
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
nie martw się oponami. Moje też wszystkie 4 biły przez jakieś 100-150km jak wracałem z Niemiec. Najgorzej było gdy stał w jednym miejscu prawie pół roku- opony do wyrzucenia.
Pamiętam jak dziadek i ojciec gdy odstawiali auta do garażu na kilka dni podkładali koziołki aby opony się nie jajkowały.
Pamiętam jak dziadek i ojciec gdy odstawiali auta do garażu na kilka dni podkładali koziołki aby opony się nie jajkowały.

No dojeździj tak do 200km i zobacz czy biją dalej.
Moja jak stała u Piotrka pierwszym razem też tłukła przez pierwsze pare km.
Moja jak stała u Piotrka pierwszym razem też tłukła przez pierwsze pare km.

No i wychodzą błędy przechowywania opon zimowych 

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Sylwek, to chyba do kolegów wyżej, bo moja stała na kołach całe 2 miesiące, na letnich kołach... Chyba sobie zamówię u mechanika w Niemcowni 4x Michellin Alpin 4 na 17r. Tanio nie jest, ale mam 45% zniżki, bo szef ma umowę z warsztatem.
Xedos 6 '92 KF