Witam
Jako, że jest to mój 1 temat i post chciałbym się z wami przywitać. Mam na imię Rafał i Mazdę posiadam już ponad 2 lata. Jest to piękna 3-ka 2004r 1.6 diesel w sedanie. Jestem z niej niezmiernie zadowolony ponieważ do tej pory nie uświadczyłem żadnej poważnej usterki. Aż do poprzedniego tygodnia, kiedy to zostawiłem auto do posprzątania na auto myjni. Podczas przecierania zegarów pracownik uszkodził mi wskazówki. Od kupna niestety nie posiadały zegary szybki ochronnej. Zakupiłem używany licznik od tego samego modelu ale niestety po podłączeniu zegarów miga kontrolka immobilizera i samochód nie odpala. Czy jest możliwość zaprogramowania immo bez udania się do serwisu tak żeby nowe zegary współpracowały z komputerem i kluczykiem? I drugie pytanie czy programowanie odbywa się przez interfejs, podpięcie do komputera itp? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam, Rafał
Wyminana zegarów po uszkodzeniu
Strona 1 z 1
chaos6 napisał(a):Zakupiłem używany licznik od tego samego modelu ale niestety po podłączeniu zegarów miga kontrolka immobilizera i samochód nie odpala.
Ale wiesz że ona ma migać? Było już wiele razy o tym na forum sprawdź temat:
viewtopic.php?f=470&t=52684&p=2264900&hilit=migająca+kontrolka+kluczyk#p2264900
Paolo napisał(a):Ale wiesz że ona ma migać? Było już wiele razy o tym na forum sprawdź temat:
viewtopic.php?f=470&t=52684&p=2264900&hilit=migająca+kontrolka+kluczyk#p2264900
Tak wiem że ona ma migać. Mówię o sytuacji w której ona miga znacznie szybciej niż normalnie. Kiedy podpinam stare zegary samochód normalnie odpala i kontrolka immo miga normalnie. Kiedy podpinam drugie kontrolka miga szybciej i auto nie odpala. Czyli muszę kodować immo bo zegary nie współgrają z komputerem i kluczykiem. I teraz pytanie czy jakiś interfejs sobie z tym poradzi czy zostaje tylko serwis.
P.s jestem z Lublina.
Pozdrawiam
- Od: 23 lis 2014, 01:46
- Auto: Mazda 3 1.6 diesel
Niekoniecznie ASO, ale fabryczny IDS. Choć Impex ogarnia takie rzeczy będąc jednym z lepszych ASO w Polsce. Co do kosztów to pewnie 1000000000 zł
a najlepiej zapytaj u źródła.
Co do procedury, trzeba jeszcze na starym liczniku podłączyć się komputerem ( fabrycznym IDS-em!! ) i przeprowadzić taką procedurę jakby programowania a dopiero potem wymienić licznik. A potem jeszcze programowanie imobilajzera etc.....
Co do procedury, trzeba jeszcze na starym liczniku podłączyć się komputerem ( fabrycznym IDS-em!! ) i przeprowadzić taką procedurę jakby programowania a dopiero potem wymienić licznik. A potem jeszcze programowanie imobilajzera etc.....
Może to cie zainteresuje!
http://www.rybnik.com.pl/ogloszenia,kor ... 12396.html
Jeśli nie to poszukaj sobie w twojej okolicy ogłoszeń osób które wykonują korekty licznika bądź naprawy. Wyślesz im oba liczniki i przeprogramują ci immo oraz przebieg do zakupionego licznika
http://www.rybnik.com.pl/ogloszenia,kor ... 12396.html
Jeśli nie to poszukaj sobie w twojej okolicy ogłoszeń osób które wykonują korekty licznika bądź naprawy. Wyślesz im oba liczniki i przeprogramują ci immo oraz przebieg do zakupionego licznika
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Witam
Dzwoniłem dzisiaj do Impexu i życzą sobie 300zł za taką usługę. Jednak mechanik mnie zdziwił pytaniem czy mam 2 kluczyki, ponieważ są niezbędne do przeprowadzenia procedury. Zastanawia mnie czy przypadkiem nie jest tak jak z programowaniem kluczyka, jakis schemat postepowania itp. Wiem, że kombinuję ale wydać 300zł za podmianę zegarów to jak dla mnie dosyć dużo.
Pozdrawiam
Dzwoniłem dzisiaj do Impexu i życzą sobie 300zł za taką usługę. Jednak mechanik mnie zdziwił pytaniem czy mam 2 kluczyki, ponieważ są niezbędne do przeprowadzenia procedury. Zastanawia mnie czy przypadkiem nie jest tak jak z programowaniem kluczyka, jakis schemat postepowania itp. Wiem, że kombinuję ale wydać 300zł za podmianę zegarów to jak dla mnie dosyć dużo.
Pozdrawiam
- Od: 23 lis 2014, 01:46
- Auto: Mazda 3 1.6 diesel
Masz głowę i _uj to kombinuj... tylko jak unieruchomisz sobie auto to jeszcze dolicz lawetę do ASO...
300 za taką usługę to i tak mało... ja bym tego za mniej nie zrobił. Zadzwoń jeszcze sobie dla porównania do dwóch innych ASO, zobaczysz że Impex traktuje ludzi dość łagodnie.
Pzdr
300 za taką usługę to i tak mało... ja bym tego za mniej nie zrobił. Zadzwoń jeszcze sobie dla porównania do dwóch innych ASO, zobaczysz że Impex traktuje ludzi dość łagodnie.
Pzdr
Strona 1 z 1