Koledzy 2 dni temu wymieniłem moduł skandynawski na europejski w mojej mazdzie z 2008 r. , nie ma z tym najmniejszego problemu. jednak co do załozenia swiateł DRL FOG Osrama w miejsce halogenów pojawaia sie niestety problem z zamocowaniem tych lamp w miejscu dotychczasowych halogenów, nie pasuja uchwyty mocujace. Wyjałem cały zespół halogenu i patrzyłem jak by mozna było zamocowac te osramy niestety trzeba by dorabiać nowe uchwyty mocujace dodatkowo srednica osramów jest o 2 cm wieksza od oryginalnych halogenów mazdy. W zakładzie montujacym swiatła dzienne powiedzieli , że zamocowanie tych swiateł będzie trudne i trzeba bedzie zdjąc cały przedni zderzak aby to spróbowac zrobić.
Na razie szukam innego rozwiazania jakie swiatła dzienne założyć i w które miejsce. Myślałem jeszcze zeby założyc krótkie swiatełka np Noxon 02 lub philips drl 9 w atrape halogenu tuz poniżej kierunkowskazów po wycieciu w tym miejscu plastiku. Jak macie jakieś propozycje to napiszcie.
Światła – moduł skandynawski
1, 2
arE napisał(a):Moduł mogę Ci sprzedać lub przerobić ten który masz
Czy po przeróbce modułu światła prawidłowo działają w pozycji ,,AUTO"?

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
Dzięki za odpowiedz. Światła wyłączyłem "sprytnymi" połączeniami bez przerabiania modułu, ale w pozycji "AUTO" świeciły, stad moje pytanie.

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
Czy ktoś z okolic Krakowa wymieniał/przerabiał moduł i chciał by może mi pomóc, oczywiście odwdzięczę się odpowiednim % prezentem
. Prosił bym również o potwierdzenie numeru modułu do wymiany E227 67890C. Chciał bym założyć Osram LEDriving LG.
-
aj75
Witam, chciałbym zrobić w swojej maździe CX7 automatyczne światła mijania bo często zapominam włączyć jak odpalam auto, widzę że trzeba wymienić moduł na skandynawski ale konkretnie jak go rozpoznać? jest jakiś nr katalogowy tego skandynawskiego?
- Od: 31 mar 2025, 15:13
- Auto: Mazda CX7 2.3 MZR DISI Turbo
1, 2